28974

Gavi fashion

€ 60.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 85 | Reacties: 0
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
credit score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 11-01-2018 in 1 uur volgeschreven door 85 investeerders

Samenvatting

Gavi fashion is een nieuw te openen kledingboetiek voor dames en heren op een high traffic locatie in het winkelcentrum Vathorst te Amersfoort. Gavi fashion staat voor persoonlijke aandacht en je persoonlijke stijl creëren. Dit houdt in dat men er alles aan doet om de persoonlijke stijl van de klant te vinden en deze met een goed, zelfverzekerd en blij gevoel de deur uit te laten lopen met een volle tas met kleding. De eigenaresse is Charleen Koelink, die na ruim 3,5 jaar voor kledingketen “Le Ballon” te hebben gewerkt nu een zaak voor zichzelf gaat starten. 

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 80.000,- ten behoeve van de aanschaf van inventaris, voorraad en werkkapitaal. De onderneemster heeft vanuit eigen middelen in 2017 € 10.000,- ingebracht en brengt op het moment van financieren nogmaals € 10.000,- in. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 60.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd.
 
Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Gavi fashion als Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Ruim voldoende. De debiteur is mevrouw C. Koelink, handelend onder de naam Gavi fashion. De heer R.G. Koelink geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 20.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. De heer D. Yelmer geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 20.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde. De huidige en toekomstige inventaris en voorraad van Gavi fashion wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De overlijdensrisicoverzekering ter hoogte van € 60.000,- op het leven van C. Koelink wordt eveneens verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Leendoel

De financiering is benodigd voor de aanschaf van voorraad, inventaris, huurgarantie en werkkapitaal.

Ondernemer

De onderneemster is Charleen Koelink (1997). Ze heeft haar opleiding Management niveau 4 behaald op het mbo. Vanaf haar 17e jaar werkt Charleen bij de modezaak Le Ballon. 
Charleen: “Bij Le Ballon moet je de klanten van top tot teen stylen en wordt er veel verantwoordelijkheid verwacht. Ik heb ook stage gelopen als manager bij Le Ballon. Ik doe alle werkzaamheden als manager en ben ook gevraagd als manager van een filiaal, alleen mijn passie en droom is een eigen kledingboetiek. De mensen van top tot teen stylen is mijn grootste passie, maar ik zie het ook als een verantwoordelijkheid. Trends spotten, kleding inkopen en leiding geven vind ik mooi. Ik ben nu nog werkzaam bij Le Ballon voor drie dagen totdat ik 100% voor mijn bedrijf ga. Ik mag van Le Ballon voor eigen rekening en risico werken in de kledingbranche. Van een concurrentiebeding is dan ook geen sprake.
Thans ben ik bezig met een thuisstudie hbo Bedrijfskunde MER. Ik kan hiervoor mijn eigen tijd indelen, wat handig is met een eigen bedrijf. Ben momenteel bezig met mijn tweede jaar. Mijn kernkwaliteiten zijn: perfectionistisch, doorzettingsvermogen, spontaan, enthousiast, doelgericht, leergierig, zelfvertrouwen, gestructureerd, organisator, sociaal, communicatief, zelfstandig en betrouwbaar.”

Onderneming

Gavi fashion staat voor persoonlijke aandacht en je persoonlijke stijl creëren. Dit houdt in dat men er alles aan doet om je persoonlijke stijl te vinden en dat de klant met een goed, zelfverzekerd en blij gevoel de deur uitloopt met een volle tas met kleding. Gavi fashion wil ook dat de medewerkers met plezier naar hun werk gaan en de winkel als een thuis gaan voelen. De missie van Charleen is dat Gavi fashion staat voor een winkel waar elke man en vrouw wil shoppen, alleen al voor de gezelligheid en het zelfverzekerde gevoel waar je mee weggaat. In veel winkels zie je dat de klanten geen persoonlijke aandacht meer krijgen, terwijl veel vrouwen dit juist willen, omdat ze het moeilijk vinden om kleding te combineren of omdat ze winkelen als een soort uitje zien. Bijvoorbeeld even weg van de kinderen of even een momentje voor henzelf.

Missie & visie
Charleen: “Ik wil over 5 tot 10 jaar dat Gavi fashion door heel Nederland bekend is met haar webshop. Dat zij een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd, maar ook heel veel betalende klanten heeft die komen winkelen. Ik wil tevens avonden organiseren na winkelsluiting voor de klanten die meer persoonlijke aandacht nodig hebben. Ik zorg ervoor dat Gavi fashion zich blijft onderscheiden en vernieuwen. Ik heb het volle vertrouwen dat Gavi fashion een groot succes wordt.”

Doelgroep
“Mijn doelgroep zijn vooral dames tussen 16 en 60 jaar. Voor de dunne en volslanke vrouw. Ik wil de kleding-, schoenen- en accessoirescollectie zo uitgebreid inkopen, zodat ik voor elke leeftijd en elke vrouw iets in mijn assortiment heb.”

Markt
Voor retailers is en blijft het een zware periode. Toch wordt verwacht dat de modebranche weer een lichte groei zal gaan doormaken. Ook zullen kortingen, uitverkopen en discounters het grootste gedeelte van de consumenten prijsbewust houden. Dit geldt op zowel micro-, als macroniveau. De Nederlandse detailhandel profiteert van de hoge consumptiegroei. Voor de gehele detailhandel verwachten we voor dit jaar en volgend jaar een omzetgroei van ruim 3%. De omzet voor non-food zal blijven groeien, aldus Rabobank Cijfers en Trends.

Wat de modebranche nieuwe dynamiek bezorgt, is de opkomst van diverse pop-up stores. Dit wordt door veel retailers gezien als oneerlijke concurrentie, maar de consument vindt deze pop-up stores wel aantrekkelijk door een combinatie van goede prijsperceptie en beleving. Als retailer moet hier op gereageerd worden. De consument verwacht dat de retailer via de diverse verkoopkanalen bereikbaar is op elk tijdstip van de dag. Dit geldt voor zowel online als offline.
Een onderscheidende propositie helpt om de consument te boeien en binden. Wil je overleven als retailer dan is snelle aanpassing en onderscheidend vermogen erg belangrijk. 

Locatie
Charleen: “Voor Gavi fashion huur ik een bedrijfspand in de wijk Vathorst te Amersfoort. Ik heb voor Vathorst gekozen omdat hier weinig tot geen concurrentie zit. Je hebt daar alle winkels die de mensen nodig hebben om in de eerste levensbehoefte te voorzien, zoals een drogisterij en een supermarkt. Vathorst is ook een groeiende wijk: er wordt in de toekomst een bioscoop gebouwd en de grootste Lidl van Nederland gaat zich in Vathorst vestigen. In Vathorst wonen jonge gezinnen. Het grootste deel van de bevolking is daar tussen de 25 en 45 jaar oud. De bevolking in Vathorst heeft een hoog gemiddeld inkomen. Omdat Vathorst op een redelijke afstand ligt van het stadscentrum van Amersfoort is het een stad op zichzelf geworden. Het pand dat mij toegewezen is, ligt precies naast de grootste Lidl van Nederland. Tegenover de Lidl zit de Jumbo. Dit zijn twee supermarkten waar de meeste mensen hun boodschappen gaan doen.”

Concurrentie en onderscheidende vermogen
“De kledingwinkels die gevestigd zijn in Vathorst zijn: Non stop, Studio Jill, Shoeby fashion en Ibiza freak. Mijn concurrenten zijn dameswinkels die actief zijn in dezelfde prijsklasse met een soortgelijke collectie. In de stad Amersfoort zit veel concurrentie. Denk hierbij aan de grote winkelketens zoals Zara, H&M en dergelijke. Gavi fashion wordt een boetiek, met persoonlijke aandacht voor de klant. Dit maakt mij juist onderscheidend van de rest. Ik onderscheid mij van de concurrentie door goede service aan te bieden. Mijn winkel moet als een huiskamer gaan voelen. Omdat ik een compleet plaatje aanbied van kleding, accessoires, schoenen en woonaccessoires maakt dit heel aantrekkelijk voor de klant omdat ze bij mij compleet kunnen slagen. Tevens is de winkel op een gunstige locatie gelegen.”

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Inventaris € 28.500,-
Voorraad € 35.000,-
Bankgarantie t.b.v. huur € 7.200,-
Werkkapitaal € 9.300,-
Totaal € 80.000,-
Eigen inbreng* € 20.000,-
Gevraagde financiering € 60.000,-

*In 2017 heeft Charleen vanuit eigen middelen voor € 10.000,- voorraad en inventaris aangekocht. Op het moment van financieren brengt Charleen nogmaals € 10.000,- in. Derhalve is de eigen inbreng € 20.000,-.

Leenbedrag: € 60.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden, met een lineaire maandelijkse aflossing.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteur is mevrouw C. Koelink, handelend onder de naam Gavi fashion, ingeschreven in de Kamer van Koophandel met het nummer 67935753. 
  • De heer R.G. Koelink geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 20.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. 
  • De heer D. Yelmer geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 20.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
  • De huidige en toekomstige inventaris en voorraad van Gavi fashion wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De overlijdensrisicoverzekering ter hoogte van € 60.000,- op het leven van C. Koelink wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De overlijdensrisicoverzekering heeft dezelfde looptijd als de lening van Collin en is lineair dalend. 

Dun & Bradstreet
De Dun & Bradstreet score kwalificeert Gavi fashion als Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De Collin Credit Score is gebaseerd op de openingsbalans en prognoses van 2018 en 2019 in het worst case scenario. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. 

Rentabiliteit 
Charleen is al in 2017 gestart met haar webshop, het staan op diverse evenementen en het geven van diverse verkoopavonden (zogenaamde ‘Ladies Nights’, vaak in combinatie met een kapperszaak) en heeft daarmee ervaring opgebouwd. Daarnaast werkte Charleen nog in een modezaak. In 2018 start ze dan voor zichzelf met Gavi fashion. Voor 2018 wordt er een omzet geprognosticeerd van € 180.000,-, waar een winst na privé onttrekkingen van € 21.000,- van overblijft. De genormaliseerde cashflow is € 25.000,- bij een aflossingsdruk van € 12.000,-. Dit leidt tot een cashflowoverschot van € 13.000,- (score Goed). Voor 2019 wordt er een omzetstijging naar € 206.000,- verwacht, waar een netto winst na privé onttrekkingen van € 30.000,- van overblijft. Er resteert dat jaar, bij gelijkblijvende aflossingsdruk, een netto cashflowoverschot van € 32.000,- (score Excellent). Aangezien Gavi fashion een startende onderneming is, achten we het passend om de Rentabiliteit als Ruim voldoende te kwalificeren.

Solvabiliteit 
Op het moment van financieren is de solvabiliteit van de onderneming gelijk aan 24% (score Voldoende) op een balanstotaal van ongeveer € 80.000,-. Naast de € 10.000,- die Charleen inbrengt op het moment van financieren, heeft ze in 2017 voor een ongeveer gelijk bedrag vanuit haar spaargeld ingebracht om van inventaris en voorraad te kopen. Per ultimo 2018 wordt de solvabiliteit op 45% bij een balanstotaal van € 88.000,- geprognosticeerd (score Goed). Wij achten het passend om de score Voldoende te hanteren voor de Solvabiliteit van Gavi fashion. 

Liquiditeit 
De current ratio (verhouding vlottende activa / vlottende passiva) komt op het moment van financieren uit op 3,6 (score Excellent). Per ultimo 2018 wordt de current ratio geprognosticeerd op 4,7 (score Excellent). In beide jaren bestaat de vlottende activa met name uit voorraad en liquide middelen. Wij achten het passend om voor de Liquiditeit de score Ruim voldoende te hanteren. 

Samenvattend
Rentabiliteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Iedere investeerder die € 1.000,- of meer investeert ontvangt eenmalig 20% korting op een aankoop in de winkel of de webshop. De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-14043 heeft € 500 geïnvesteerd.
11-01-2018 om 11:31
investeerder-48649 heeft € 500 geïnvesteerd.
11-01-2018 om 11:29
investeerder-3646 heeft € 500 geïnvesteerd.
11-01-2018 om 11:28
investeerder-4612 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
11-01-2018 om 11:28
investeerder-4494 heeft € 500 geïnvesteerd.
11-01-2018 om 11:27

Ondernemer
Charleen Koelink

Crowdfund Coach


Ies Bos