27332

GET-E International B.V.

€ 300.000  |  8,5% rente  |  42 maanden  Investeerders: 340
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

56 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 17-07-2017 in 18 dagen volgeschreven door 340 investeerders

Samenvatting

GET-E is een online reserveringsplatform voor het wereldwijd boeken van vervoer van- en naar de luchthaven, treinstation en van A naar B. GET-E richt zijn service op de internationale zakenreiziger die, naast het boeken van een vliegticket en een hotelovernachting, ook vooraf het vervoer zo veel mogelijk geregeld wil zien. Grote bedrijven met zakelijke reizigers verlangen tegenwoordig gemak, zekerheid, betrouwbaarheid en efficiëntie gedurende vaak belangrijke zakelijke reizen.

Via het online boekingssysteem van GET-E kan in enkele stappen wereldwijd in 50 landen op 350 bestemmingen vervoer geboekt worden in verschillende klassen, te weten comfort, business, executive of 100% elektrische auto’s. Bij aankomst op de luchthaven en treinstation ontmoet de chauffeur de reiziger al in de aankomsthal of platform. GET-E streeft ernaar om op zoveel mogelijk bestemmingen 100% elektrisch vervoer aan te bieden. 

Met deze vorm van online reserveren van vervoer speelt GET-E in op een grote behoefte van de ruim één miljard zakenreizigers die jaarlijks door de lucht vervoerd worden. Een behoefte om ook vooraf vervoer geregeld te hebben. Hiermee onderscheidt GET-E zich van het vervoer d.m.v. gedeelde taxi’s en shuttlebusjes die hoofdzakelijk op vakantiereizigers zijn gericht. GET-E bereikt de zakenreiziger veelal via partners in de reisindustrie zoals zakenreisbureaus, reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en online re-sellers. De boekingen worden ontvangen door middel van koppelingen met systemen van deze partners of door middel van het zelf ontwikkelde boekingsportaal.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte is € 300.000,- ten behoeve van werkkapitaal, investeringen in IT, uitbreiding en verbetering van serviceproviders wereldwijd en internationale marketing & sales. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt eveneens € 300.000,-. De looptijd is 42 maanden, waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij en daarna gedurende 36 maanden een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,5% gedurende de gehele looptijd.

Risico
Dun & Bradstreet geeft een Verhoogd risico aan. De overall Collin Credit Score is Voldoende. De debiteuren zijn GET Holding B.V. en Get-E International B.V. De ondernemers Alexander van Deudekom en David van der Wel geven ieder een persoonlijke borgstelling af van € 200.000,-. De borgstelling van Alexander is op dit moment grotendeels moreel en die van David is op dit moment geheel van morele waarde. Daarnaast geven 2 overige aandeelhouders ieder een op dit moment materiële borgstelling af van € 32.500,- per aandeelhouder. De leningen van Esbos Holding B.V. en EFM Investments B.V. worden achtergesteld ten behoeve van de investeerder van Collin Crowdfund. Ten slotte is er een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen op het niveau van Get-E International B.V. tot en met een solvabiliteit van 45%.

Video Pitch

Leendoel

De totale investeringsbehoefte is € 300.000,- ten behoeve van werkkapitaal, investeringen in IT, uitbreiding en verbetering van serviceproviders wereldwijd en internationale marketing & sales.

Ondernemer

De ondernemers zijn Alexander van Deudekom (1993), David van Wel (1993) en Hans van Deudekom (1951).

Alexander van Deudekom is afgestudeerd Ingenieur Vliegtuigbouwkunde (Aviation technology) 
Hij is een jonge ondernemer die commerciële ideeën en mogelijkheden snel ziet en kan waarmaken. Hij is creatief en gedreven om projecten te realiseren en geeft niet snel op. Leiderschap en management liggen hem goed. Daarnaast heeft hij de visie om zijn bedrijf goed op de kaart te zetten.

David van der Wel studeerde Luchtvaart Engineering (Aviation technology) en was bestuurslid van zijn studentenvereniging in Amsterdam, voorzitter van de studentenraad voor luchtvaart Studies en deed verschillende andere buitenschoolse functies om zijn horizon te verbreden en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Hij is ambitieus en snel-lerend met technologie, logistiek en economie als belangrijkste aandachtsgebieden. Kennis en ervaring uit deze aandachtsgebieden worden dagelijks toegepast bij GET-E. Hij stuurt de teams operations en softwareontwikkeling aan.

Hans van Deudekom (adviseur en directeur marketing & sales) heeft meer dan 20 jaar ervaring in internationale marketing & sales, distributie en inkoop. Hij is lang als manager werkzaam geweest in de internationale marketing & sales, waarbij hij in diverse landen in Europa afzetmogelijkheden heeft gecreëerd voor relatiegeschenken en premiums. Daarnaast is hij 15 jaar lang ondernemer geweest met een eigen lijn en label in modeaccessoires die in diverse landen van Europa werden verkocht. Deze modeaccessoires werden in zijn eigen fabriek in Indonesië geproduceerd. Voor GET-E zet hij zijn ruime ervaring in als adviseur en draagt hij bij aan de bedrijfsvoering en marketing & sales.

Onderneming

Het idee van het opzetten van een wereldwijd netwerk van vervoerders in combinatie met een uniek boeking systeem is ontstaan in 2014 door het vaststellen van de behoefte bij zakenreizigers aan één centraal systeem voor een wereldwijde service. De oprichter Alexander van Deudekom en medestudent David van der Wel (beiden Aviation Studies aan de HVA te Amsterdam gestudeerd) hebben vervolgens in 2015 de basis gelegd voor een uniek reserveringssysteem waarbij het vluchtnummer centraal staat. 

Met het ingeven van een vluchtnummer, datum en adres komt een reis automatisch in beeld en kan eenvoudig een keuze gemaakt worden voor het boeken van vervoer. Deze methode is compleet nieuw. Het is niet alleen een technische doorbraak om eenvoudig in een paar stappen online vervoer te boeken, maar ook een grote stap naar integratie in de reiswereld is gemaakt. 

Van oktober 2015 tot en met augustus 2016 is veel geïnvesteerd in een zelf ontwikkeld uniek en schaalbaar reserveringssysteem en in een internationaal netwerk van gecontracteerde vervoersbedrijven. Deze zijn gecontroleerd en aangesloten door deze bedrijven in de respectievelijke landen zelf te bezoeken. Dit heeft geleid tot een aanbod van service op meer dan 350 bestemmingen wereldwijd, verspreid over Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten met vervoerders/partners die betrouwbaar en veilig bevonden zijn om vervoer aan te bieden aan de zakelijke klanten van GET-E.

In het afgelopen half jaar heeft men contracten afgesloten met de volgende wereldwijde partijen en vanaf februari dit jaar is gestart met het aanbieden van de diensten: 

 • One Transport/Gett in London
 • Diamond Air International
 • The Travel Club
 • Bridgestreet Global Hospitality
 • Otravo
 • BBC
 • L'oreal

In de loop van 2017 en 2018 worden er nog eens 300 bestemmingen aangesloten bovenop de bestaande 350 om in 2019 door te groeien naar 600 à 700 bestemmingen wereldwijd. 

Visie
De visie van GET-E is een sleutelonderdeel van wereldwijd vervoer voor zakenreizen te worden en een complete service voor zakenreizigers aan te bieden. Dit omvat belangrijke reisinformatie op bestemmingen, aankomst- en vertrekinformatie, plus de mogelijkheid om d.m.v. ‘track & tracing’ de passagiers te volgen. Een service die vele grotere bedrijven verlangen uit zogenoemde ‘Duty of Care’. Daarnaast streven we ernaar om een bijdrage te leveren aan milieuvriendelijk en duurzaam vervoer door het meer en meer inzetten van 100% elektrische auto’s. 

Missie
GET-E wil met een uitgebreid wereldwijd netwerk van kwalitatief hoogwaardige vervoerders een betrouwbare partner worden voor de reisindustrie: zoals zakenreisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, online reisbureaus (OTA's), hotel boeking sites en diverse serviceproviders in de reisindustrie. GET-E heeft inmiddels een sterk begin gemaakt in de wereldwijde markt voor vooraf geboekt vervoer in de B2B-sector en wil dit sterk uitbreiden.
 
Uitvoering
Met de focus op Business to Business (B2B) partnerships en zakenreizigers, zal GET-E voornamelijk zijn diensten aanbieden via de reisindustrie aan de miljoenen klanten van deze partnerships. Daarnaast kunnen grotere bedrijven met veel zakenreizigers direct de GET-E portal gebruiken. In 2018 zal GET-E gaan samenwerken met wereldwijde distributiesystemen (GDS) zoals Amadeus, Travelport en Sabre om duizenden reisbureaus wereldwijd te bereiken. Als GET-E diensten via een GDS gaat aanbieden, kunnen reisbureaus wereldwijd GET-E producten aanbieden via hun GDS-portaal. 

Markt
De markt waarin GET-E zich bevindt is de markt van personenvervoer van en naar de luchthaven. Met name het privévervoer per taxi, limousine of andere personenvoertuigen. Deze markt wordt verdeeld in:

 • Taxi ‘on demand’ in stedelijke gebieden, ofwel lokaal vervoer. De klant bestelt een taxi per telefoon, email of via een mobiele applicatie, zoals via Uber. Na de rit is de prijs bekend en kan zowel contant als per creditcard worden afgerekend. Dit is geen directe concurrentie voor GET-E, aangezien er niet vooraf geboekt kan worden.
 • Vooraf online geboekt vervoer van- en naar luchthavens en treinstations en naar vervolg bestemmingen, in lijn met een vliegticket en/of hotelreservering/boeking. De prijs voor de rit is vooraf bekend en wordt ook vooraf afgerekend. Dit is het segment waar GET-E zich in bevindt.

De trend in zakenreizen geeft duidelijk aan dat bedrijven zekerheid, betrouwbaarheid en veiligheid voor hun reizigers verlangen. Kostenbeheersing d.m.v. vooraf afgesproken prijzen speelt een grote rol. 
Zakenreisbureaus hebben de functie om die kostenbeheersing mogelijk te maken.

Onderscheidend vermogen
De kracht van GET-E is dat met weinig middelen belangrijke componenten van het bedrijf tot stand zijn gebracht. De trend is dat de zakenreiziger steeds meer de gehele reis vooraf geregeld wil hebben inclusief het vervoer van- en naar de luchthaven of treinstation en naar de plaats van bestemming. Daarnaast zal in de komende 20 jaar het aantal reizigers door de lucht verdubbelen naar 6 miljard. Dit vergroot automatisch het aantal potentiele gebruikers van het GET-E boekingssysteem. Hierdoor zal GET-E in een aantal jaren een grote speler op het gebied van zakelijk vervoer van- en naar het vliegveld zijn.

De unique selling points zijn: 

 1. Snel, modern en eenvoudig reserveringssysteem (belangrijk voor re-sellers in de reiswereld)
 2. Uniek is het geïntegreerde vluchtnummer, wat het boekingsproces aanzienlijk versnelt
 3. De prijs wordt vooraf vastgelegd, dus zekerheid over de kosten zoals weergegeven in de online voucher
 4. Prepaid, dus geen betaling in de auto en dus ook geen betaalbewijs meer nodig (deze is online al in de administratie van het bedrijf te verwerken).
 5. Vooraf zekerheid over stipt, betrouwbaar en veilig vervoer.

Structuur
Get-E International B.V. heeft 6 aandeelhouders:

 • GET Holding B.V. (54 %) met als eigenaar A. van Deudekom, bestuurder Get-E International B.V.
 • Fambos B.V. (23%)
 • EFM Investments B.V. (10%)
 • J.J.A.M van Deudekom (4,4%), bestuurder bij Get-E International B.V.
 • D.J.H. van der Wel (4,4%), bestuurder bij Get-E International B.V.
 • S. Bos (4,2%)

Financieringsbehoefte

De lening zal besteed worden aan het optimaliseren en uitbreiden van het GET-E reserveringsplatform. Daarnaast zal er verdere investering in internationale marketing & sales nodig zijn, alsmede uitbreiding en verbetering van het wereldwijde netwerk van aangesloten vervoerders. De operationele activiteiten zoals het management van het wereldwijde netwerk en de service in de 24/7 helpdesk zullen verder verbeterd worden. Ten slotte zal de toename van het aantal boekingen een uitbreiding van het werkkapitaal vragen. 

Investeringsoverzicht 

IT-ontwikkeling € 75.000,-
(Inter)nationale marketing & sales € 75.000,-
Uitbreiding/verbetering netwerk serviceproviders € 25.000,-
Operationele ondersteuning serviceproviders en de 24/7 helpdesk € 25.000,-
Aanvullend werkkapitaal  € 100.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 300.000,-

Leenbedrag: € 300.000,-
Rente: 8,5%
Looptijd: 42 maanden, waarvan 6 maanden aflossingsvrij en daarna 36 maanden lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn GET Holding B.V. en Get-E International B.V.
 • De heer A. van Deudekom geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 200.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels morele waarde.
 • De heer D. van der Wel geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 200.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • Kanskaart Beheer B.V. geeft een zakelijke borgstelling af voor € 32.500,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
 • Esbos Holding B.V. geeft een zakelijke borgstelling af voor € 32.500,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
 • De lening van EFM Investments B.V. ter hoogte van € 20.000,- wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Dit betekent dat er geen aflossing plaatsvindt gedurende de looptijd van de lening via Collin. De rente wordt wel betaald.
 • De leningen van Esbos holding B.V. ter hoogte van in totaal € 160.000,- worden achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Dit betekent dat er geen aflossing plaatsvindt gedurende de looptijd van de lening via Collin. De rente wordt wel betaald.
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van Get-E International B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 45 % of lager is.

Dun & Bradstreet 
Dun & Bradstreet geeft voor Get-E International B.V. een Verhoogd risico en voor GET Holding B.V. een Laag risico. Voor deze aanvraag is gekozen voor de score Verhoogd risico van de werkmaatschappij.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de scores bij deze aanvraag zijn de cijfers tot en met 2016 en prognose 2017 en 2018 als uitgangspunt gekozen.

Rentabiliteit
In oktober 2016 heeft men de eerste ervaringen opgedaan met ritten voor Price Waterhouse Coopers in Europa en de eerste omzet gerealiseerd. Daarvoor zat men nog geheel in de ontwikkelfase. 2016 werd door alle investeringen in de ontwikkeling met een verlies van € 232.000,- afgesloten. Ook voor 2017 wordt nog een verlies geprognotiseerd van ruim € 200.000,- bij een omzet van ruim € 1.100.000,-. Dit is mede door de investeringen die men nog moet doen, waar deze financiering ook voor nodig is. Dit is de reden van de aflossingsvrije periode. Met ingang van 2018 kan men de financiering naar verwachting aflossen uit een geprognosticeerde cashflow van ruim € 380.000,- bij een omzet van circa € 9.300.000,-. De score komt over 2016 en 2017 uit op Matig, maar schiet in 2018 volgens prognose door naar Excellent. Aangezien de aanvraag is gebaseerd op prognoses, hanteren we voor nu de rentabiliteitsscore Voldoende.

Solvabiliteit
Door de (verwachte) verliezen over 2016 en 2017 zal het risicodragend kapitaal nog negatief zijn per ultimo 2017. Door de achtergestelde leningen en storting van aandelenkapitaal komt het aansprakelijk vermogen einde 2017 uit op -€ 110.000,-. Per ultimo 2018 wordt echter een solvabiliteit van 54% op een balanstotaal van circa € 500.000,- verwacht. Vanwege het huidige negatieve risicodragend vermogen krijgt de solvabiliteit de kwalificatie Matig.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) eind 2017 komt volgens prognose uit op 1,7 (Excellent) en zal volgens prognose de jaren daarna fors verbeteren. Per ultimo 2018 is de current ratio geprognosticeerd op 4,2. Omdat het volledig op prognoses is gebaseerd hanteren we voorzichtigheidshalve de kwalificatie Voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Matig
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een korting van 20% voor het gebruik van de diensten van GET-E. Deze korting is geldig tot 1-1-2018. De voucher zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-29703 heeft € 500 geïnvesteerd.
17-07-2017 om 10:13
investeerder-31202 heeft € 500 geïnvesteerd.
17-07-2017 om 10:07
investeerder-12793 heeft € 500 geïnvesteerd.
17-07-2017 om 10:03
investeerder-39025 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
17-07-2017 om 9:54
investeerder-7150 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
17-07-2017 om 9:19

Reacties

Investeerder – 11419
29-06-2017 10:47
In de beschrijving staat dat eind 2016 de eerste omzet is geprognotiseerd, in 2017 1,1mln omzet wordt verwacht en in 2018 een groei naar 9,3mln. a. Kunt u aangeven hoe de onderneming in staat zal zijn om van niets naar 9,3mln te groeien? b. Stel dat de omzet minder hard groeit en in 2018 slechts de helft canon de omzet wordt gerealiseerd, hoe flexibel is de onderneming dan? Blijft er wel winst en afloscapaciteit?

A van Deudekom
29-06-2017 11:48
Beste Investeerder,

Op basis van het business model van GET-E wordt de omzet gerealiseerd door het aangaan van partnerships met bedrijven in de reisindustrie die veelal wereldwijd actief zijn.

Naarmate het aantal partnerships groeit zal ook de omzet toenemen aangezien het een B2B concept is en repeat orders geeft. De progressie van het aantal boekingen in de eerste 6 maanden van 2017 heeft dit bewezen. Het verloop van de boekingen en de omzet laat vanaf januari 2017 tot en met juni een stijgende lijn zien net boven de verwachtingen, waarbij de omzet maandelijks is verdubbeld.

Op basis van de in de laatste 6 maanden afgesloten contracten met internationale partners in de reisindustrie zullen maandelijks het aantal boekingen gestaag toenemen. Daarnaast worden reeds voorbereide samenwerkingen verzilverd welke bijdrage aan de verwachting in 2017 een omzet van 1,1 miljoen te behalen. In de tweede helft van 2017 zal het aantal samenwerkingscontracten toenemen welke zullen resulteren in het behalen van de geprognosticeerde omzetten.

GET-E houdt rekening met het scenario waarbij een lagere omzet nog steeds voldoende winst zal generen voor de benodigde aflossingscapaciteit. Zelfs als de omzet in 2018 slechts 50% van de prognose zou worden, dan nog is er voldoende winst en afloscapaciteit. GET-E is in staat om tijdig bij te sturen om de kosten aan te passen aan de groei.

Met vriendelijke groet,
Alexander van Deudekom

Investeerder – 10500
03-07-2017 10:13
Hoeveel andere leningen heeft uw bedrijf op dit moment uitstaan? Voor welk bedrag?

A van Deudekom
03-07-2017 11:44
Beste Investeerder,

GET-E heeft op dit moment drie leningen openstaan:
€160.000,- Achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund
€50.000,- Converteerbare lening die op de korte termijn als aandelenkapitaal het bedrijf in zal gaan
€17.727,20 openstaande lening

Met vriendelijke groet,
Alexander van Deudekom

Ondernemer
Alexander van Deudekom
David van der Wel
Hans van Deudekom

Crowdfund Coach


Ies Bos