Goedbezochte open dagen voor Collin investeerders!

Geslaagde open dagen voor investeerders

Op 2 en 5 maart jl. ontving Collin ruim 30 investeerders die zich aan hadden gemeld om een kijkje in de keuken bij Collin te nemen.
Hieronder leest u de beleving van een van de aanwezige investeerders:

Een ijskoude, snijdende wind waait op vrijdag 2 maart over het KVL-terrein in Oisterwijk; domicilie van Collin Crowdfund. De ontvangst binnen door Jolanda en Loes is daarentegen zeer verwarmend en hartelijk. De koffie en thee gecomplementeerd met heerlijk worstenbroodje van tv-bakker Robèrt van Beckhoven zorgen meteen voor een geanimeerde sfeer, waarin de gesprekken lang niet altijd over investeren gaan.

De aanwezige investeerders en belangstellenden worden gesplitst in twee groepen. Onze groep krijgt van financieel directeur Bas Denissen een kijkje in de wereld van crowdfunding. Rustig en deskundig vertelt hij de aanwezigen over de wijze van benadering van MKB-ers. Hij verrast ons met de uitspraak, dat ongeveer 60% van de aanvragen wordt afgewezen. De werkwijze van de Crowdfund Coach wordt belicht en Bas is ook heel open over hun vergoeding. De risico’s van de investeerders worden duidelijk getoond. Het blijkt, dat de strengere controle van de aanvragen het laatste jaar leidde tot minder faillissementen. De verhoogde eisen gesteld aan zekerheden was/is hier mede debet aan. Het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten wordt toegelicht. Uitdrukkelijk wijst Bas erop, dat het verstandig is uw investering te spreiden over meerdere bedrijven.

Tevreden en voldaan begeven de gasten zich naar de lunch (vers brood van Robèrt!), waarna onze groep naar de uiteenzetting van directeur/oprichter Jeroen ter Huurne gaat luisteren. Jeroen vertelt geanimeerd en met terechte trots hoe hij vanuit zijn tuinhuis is begonnen en nu kan vertellen, dat ze al voor meer dan 100 miljoen euro MKB-ers uit allerlei sectoren hebben kunnen helpen hun bedrijf op te bouwen of te laten groeien. Ten slotte krijgen alle aanwezigen de mogelijkheid om op de werkvloer te kijken hoe de ongeveer 15 medewerkers hun taken uitvoeren en hen te benaderen met hun vragen.

Kortom: een leuke, maar ook leerzame dag, waardoor het vertrouwen in Collin Crowdfund verder is versterkt.
Een investeerder

Donderdag 5 april: seminar ‘Werken aan Waarde’

Bent u een DGA of bestuurder van een onderneming met ten minste 15 à 20 medewerkers? Dan is deze uitnodiging interessant voor u! 

Op 5 april aanstaande – van 19.15 tot 21.30 uur – vindt het seminar ‘Werken aan Waarde’ plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Een avond vol waardevolle inzichten én praktische handvatten om de waarde van uw bedrijf te vermeerderen, u kosteloos aangeboden door de organisatoren.

Laat u inspireren door de kennis, ervaring en best practices van CFO Capabel, CROP Accountants, Hillstar Business Analytics, Synergia Capital Partners en Collin Crowdfund.

Allen experts op het gebied van financieel management, financiering en waardecreatie.

Wij verwelkomen u graag in Doorn op 5 april!

Aanmelden? Dat kan via onderstaande button.

Crowdfund Coach uitgelicht: Berry Pap
Regio: Overijssel e.o.


Berry (1968) heeft ruim 25 jaar ervaring als financieel adviseur in het zakelijke segment. Hij heeft hierbij ervaring opgedaan bij kleine en grote ondernemingen. De afgelopen zeven jaar heeft hij daarbij financieringsspecialismen opgebouwd bij bedrijven die actief zijn op het gebied van bouw, commercieel vastgoed, leisure en industrie. Berry is een echte relatiebouwer en zoekt oplossingen die zo veel als mogelijk aansluiten bij de ambities van de ondernemer.

Met zijn echtgenote en twee kinderen woont Berry in Putten. In zijn vrije tijd mag hij graag klussen rond en in hun woning en als het weer er naar is zit hij graag op de racefiets.

Berry: “De financiële wereld is de afgelopen jaren enorm in ontwikkeling, waardoor er steeds meer behoefte is ontstaan aan creatievere financieringsoplossingen. De professionele oplossingen die Collin Crowdfund hiervoor biedt spreken mij enorm aan. Ik wil ondernemers hier graag bij helpen.

Even voorstellen: Bart Braas
Servicedesk

Vanaf vorige week is Bart onze Servicedesk komen versterken. Hieronder stelt hij zich voor.

Bart (1990) heeft na twee jaar door Europa te hebben gereisd met Cirque du Soleil zijn backpack weer uitgepakt. Tijdens dit avontuur droeg hij verantwoordelijkheid voor het lokale merchandise team. Daarvoor heeft hij in verschillende sectoren -van detailhandel tot zwembaden- zijn inzet getoond en kennis verbreed. Door dit brede spectrum van kennis en ervaring komt hij met een frisse blik en wereldlijke kijk de financiële sector in. Bart hoopt bij Collin verder te groeien en veel te leren. Bart heeft een passie voor films, muziek en manga.

Bart: “Met de komst van crowdfunding is er een nieuwe kijk op ondernemen en ontwikkelen ontstaan. We kunnen nu samen zorgen voor innovatie waar wij in geloven. Kansen geven die er anders niet waren geweest. Om zo samen dromen waar te maken.”

Geslaagde CCA-inspiratiebijeenkomst te Zuidland

Wij kijken wederom terug op een geslaagde CCA-Inspiratiebijeenkomst voor (potentiële) Connected Crowdfund Adviseurs. Deze keer waren wij te gast bij Hotel Grand Café Blessing in Zuidland, op donderdag 8 maart jl.

Commercieel directeur Jan-Willem Onink en directeur Bedrijfsmanagement Bas Denissen namen de ruim 40 aanwezigen mee over de toegevoegde waarde die een financieel adviseur kan bieden bij een crowdfunding campagne en de toegevoegde waarde die crowdfunding heeft voor een MKB-onderneming. Onze gastvrouw van de middag, Annemiek Vermaas, vertelde als ervaringsdeskundige haar verhaal over de succesvolle ervaring met Collin door de campagne van Blessing.

Meer informatie over het CCA-schap vindt u in onze infographic. Bent u of kent u een professional die zich bij Collin wil aansluiten als CCA? Stuur een mail naar sales@collincrowdfund.nl.

Collin in het nieuws!

”Wij zijn voorstander van goede nationale en Europese wetgeving, maar daar is nog wel werk voor te verzetten.” 
(Het Financieele Dagblad, 15 maart 2018)

Nederlandse crowdfundpartijen zijn slecht te spreken over een Brussels plan om het voor hen makkelijker te maken over de grens activiteiten te ontplooien. Ook Jeroen ter Huurne, oprichter van Collin Crowdfund, vindt dat niet alle punten uit het crowdfundingvoorstel even goed zijn uitgewerkt. Lees verder.

”Deze crowdfundingplatformen zijn 2018 goed begonnen”
(Crowdfundmarkt, 14 maart 2018)

Halverwege maart en er is al ruim 44 miljoen gefinancierd via crowdfunding in Nederland. Dit is 38% meer dan in dezelfde periode vorig jaar en een verdubbeling ten opzichte van de eerste 2,5 maand in 2016 aldus Crowdfundmarkt. Op basis van de omvang van financiering heeft Collin Crowdfund met 15,5 miljoen euro een marktaandeel van 35% in 2018. Lees verder.

”Wij zijn echte kredietboeren”
(BNR Nieuwsradio, 27 februari 2018)

Jeroen ter Huurne was vanochtend te gast bij BNR Nieuwsradio over het bereiken van de € 100 miljoen aan verstrekte financieringen en over de toekomst van Collin. Het interview terugluisteren? Naar het interview (luisteren vanaf minuut 35).

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

7 tips voor een succesvolle financiering
(Joan Knecht, 1 maart 2018)

De crowdfund campagne van DOET Finance stond afgelopen week op #1 in de Crowdfunding Top 40 met een opgehaald bedrag van € 340 duizend. Een geweldig resultaat, zeker als je bedenkt dat een jonge onderneming als DOET Finance via een bank moeilijk aan financiering kan komen. Lees verder.

Blog: Mangalicahof – crowdfunden voor beter vlees
(Slow Food Youth Network, 28 februari)

Als boer hoef je geen rascommunicator te zijn om te crowdfunden, laat Maarten zien. Deze vastberaden vakman is liever bezig met zijn bedrijf: “Ik maak het liefst vlees wat lekker is”. Lees verder.

Nieuw bedrijf Flevo Solar Wash B.V. mede mogelijk gemaakt door crowdfunding
(Service Management, 26 februari 2018)

Ondernemer Tom Pappot start het nieuwe bedrijf Flevo Solar Wash B.V. Met 15 jaar ervaring in de reiniging en het onderhoud van vastgoedobjecten, is het gloednieuwe bedrijf gespecialiseerd in het professioneel schoonmaken van zonnepanelen om het optimale rendement te kunnen behalen. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer zeven ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

BanBao Europe € 750.000,- 8,0% 60 maanden
Meddens € 200.000,- 8,0% 60 maanden
Tech2Com € 500.000,- 8,0% 48 maanden
The Sea Food Market € 200.000,- 8,0% 48 maanden
Anytime Fitness Nesselande € 100.000,- 8,0% 48 maanden
4Every Ware Stocklots € 1.000.000,- 6,0% 36 maanden
Energy Outsourcing Solutions € 160.000,- 7,5% 60 maanden
Totaal € 2.910.000,-