Hoe zorgt u goed voor uw vermogen

Belegt u al via crowdfunding?

Een blog door Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne

Woensdag 10 mei jl. heeft de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, aan de Tweede Kamer uitleg gegeven over het beleid van de ECB. Dit beleid zorgt al geruime tijd voor een lage rente en die heeft grote gevolgen voor spaarders en Nederlandse pensioenfondsen.

Daarom is het tijd om zelf eens kritisch te kijken naar uw vermogen en of u er wel goed genoeg voor zorgt. Als u gaat beleggen om uw vermogen te laten groeien, dan is het belangrijk dit te doen met geld dat u niet direct nodig hebt. Beleggen is nooit een doel op zich. Het is een middel om bepaalde doelen te bereiken. Bedenk daarom altijd voor welk doel u gaat beleggen. Als u weet waarom u het vermogen wilt laten groeien, dan past daar ook een termijn bij.

Als u succesvol wil beleggen dan is een goede spreiding van uw vermogen essentieel. Daarmee verlaagt u het risico zonder dat dit ten koste van uw rendement hoeft te gaan. Daarnaast betekent een goede spreiding in de regel een stabieler verloop van de waarde van uw beleggingen. Voor een optimale spreiding van uw vermogen is beleggen via crowdfunding een prima aanvulling.

Bij Collin Crowdfund kunt u comfortabel investeren tegen een verantwoord risico. U krijgt een hogere rentevergoeding ten opzichte van het aanhouden van vermogen op een spaarrekening. De rentevergoeding kan variëren van 4% tot 9%. Tegen over deze hogere rente staat een hoger risico. Door goed te spreiden over meerdere leningen waarin u deelneemt, beperkt u de risico’s.

Collin Crowdfund zorgt voor een gedegen beoordeling van de aanvraag door een team van specialisten. U hoeft dus alleen maar te beoordelen welk deel van uw vermogen u wilt beleggen in crowdfunding, voor welke looptijd, tegen welk rendement en welke aanvraag het beste bij uw persoonlijk situatie past.

Waar wacht u nog op? Tot de rente gaat stijgen?