Holland Water hofleverancier voor Dubai Expo 2020

‘De Expo 2020 in Dubai zal uitblinken in duurzaamheid’ 

Holland Water uit Driebergen is er samen met Culligan, partner in de Verenigde Arabische Emiraten, opnieuw in geslaagd grote orders te verwerven in Dubai. Gezamenlijk gaat het om ruim twintig systemen die in de komende maanden geleverd gaan worden in Dubai.

Peter van der Linde, directeur bij Holland Water, is verguld met deze bijzondere orders. ‘De internationale concurrentie is moordend geweest, maar de sterke positie van onze partner Culligan in deze regio, de intensieve samenwerking tussen onze bedrijven en de bewezen kwaliteit van het Bifipro® systeem hebben er toe bijgedragen dat we nu als ‘hofleverancier’ bestempeld mogen worden’, aldus Van der Linde. ’De ‘best-available’ techniek van koper- en zilverionisatie is daardoor prominent aanwezig om deze projecten veilig water aan te bieden.’

Het Holland paviljoen dat dit jaar wederom op de Wetex in Dubai acte de présence geeft, is grootser van opzet dan in eerdere jaren. Belangrijke reden hiervoor is dat het ook gebruikt wordt als podium van de Nederlandse EXPO 2020 campagne. Ook zal voor het eerst de Holland Water Bar, fysiek ook uitgerust met een Bifipro® systeem, centraal staan in de verbindende rol die Nederland wil spelen op het gebied van water, energie en voeding.

‘Unieke expertise’
’Nederland richt zich op het hoofdthema ‘Duurzaamheid’ en specifiek de Nexus Water – Energie – Voedsel’, zegt de Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten, Frank Mollen. ‘Wij zijn wereldleiders in het ‘holistisch’ kijken naar water, energie en voedselvraagstukken. In die combinatie heeft Nederland unieke expertise en die gaan we in 2020 in het Holland Paviljoen op de EXPO laten zien. Dat een bedrijf als Holland Water, in 2016 winnaar van het Oranje Handels Missie Fonds, nu al zo actief bij EXPO 2020 betrokken is en dit zakelijke succes boekt, geeft aan dat er voor het Nederlandse bedrijfsleven veel kansen liggen’, aldus de ambassadeur.

Stefanie Schachtschabel, chairman van NBC, Netherlands Business Council, voegt daar aan toe: ’Het is onze kernactiviteit om de Nederlandse bedrijven die lid zijn van NBC op alle mogelijke manieren te ondersteunen en zo hun activiteiten in de UAE regio te laten floreren. Holland Water is daarvan een mooi voorbeeld en het is fantastisch dat zij richting EXPO 2020 nu al zoveel succes boeken.’

Ook Simon Boyd, Managing Directory van Culligan Middle East, is uiterst content over de samenwerking met Holland Water. ‘We hebben samen goed nagedacht over de marktbenadering en we hebben keuzes durven maken’, zegt hij. ‘De gebundelde kracht van twee marktleiders is een sterk fundament voor toekomstig succes’.

De nieuwe orders zijn wederom opstekers voor Holland Water dat zich steeds steviger buiten Nederland profileert en met name in de Golfregio zeer succesvol is met haar Bifipro® systeem. De afgelopen jaren is hierin veel geïnvesteerd en is vooral gehamerd op het belang van kwaliteit. Peter van der Linde: ‘Toen wij zo’n twee en half jaar geleden startten in deze regio, zat er weinig structuur in de markt en was men vooral op zoek naar goedkope systemen om hiermee de concurrentie af te troeven’, stelt hij. ‘Wij hebben continu benadrukt dat goedkoop duurkoop is. Immers: wanneer een systeem wordt geplaatst dat wellicht goedkoop is maar niet of onvoldoende werkt, dan ontstaan er problemen. En die kunnen in het geval van Legionella desastreus zijn’, aldus Van der Linde.

‘Veilig Water’
‘Daarnaast blijken veel marktpartijen onvoldoende kennis in huis te hebben om de vaak complexe drinkwaterinstallaties te doorgronden. Die kennis hebben Holland Water en Culligan gelukkig wel. We kunnen zelfs al onze systemen, dus ook in de Golfregio, op afstand monitoren en bijsturen. Hierdoor zorgen we er voor dat de gebouweigenaar geen omkijken naar het systeem heeft.’ Ook voor de toeristenbranche, de economische motor van de UAE, is dit veilig gevoel belangrijk. Van der Linde: ‘Wij leveren, net als in Nederland, echt toegevoegde waarde. Schoon water, minder energie- en waterverbruik en de risico’s op Legionellabesmettingen worden door ons geëlimineerd.’

De handtekeningen voor de contracten zijn vandaag (dinsdag 23 oktober) in Dubai op de WETEX beurs in het Holland Paviljoen ondertekend. Dit in het bijzijn van ambassadeur Frank Mollen, consul generaal en commissioner general Nederlandse paviljoen Expo 2020 Hans Sandee, Stefanie Schachtschabel van de Netherlands Business Council, Simon Boyd van Culligan, en Peter van der Linde, directeur van Holland Water.