Hoog bezoek bij Collin

Werkbezoek Tweede Kamerlid Thierry Aartsen en ONL topman Hans Biesheuvel 

Tweede Kamerlid Thierry Aartsen (VVD), Ronald Kleverlaan (Stichting MKB Financiering)  en ONL-voorman Hans Biesheuvel waren 22 november te gast bij Collin Crowdfund. Doel van hun bezoek: meer inzicht te krijgen over de mogelijkheden van nieuwe financieringsvormen en met eigen ogen zien hoe non-bancaire organisaties werken en hoe ondernemers daar mee geholpen worden.
 
Ondernemer Willem Jan Brabers van Ticketsplus was bij het gesprek aanwezig om zijn ervaringen te delen. 
Ticketsplus is een succesvol e-commerce bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van online tickets en succesvol gefinancierd via ons platform.

In het kader van het VVD-Congres  kreeg het werkbezoek de aandacht van de landelijke journalistiek. Het programma EenVandaag volgde het werkbezoek.
Er werden tv-opnames gemaakt en aan het eind van het bezoek werd onze algemeen directeur Jeroen ter Huurne geïnterviewd.

Openstaande investeringskans

Divardy Beheer B.V.
Hedenochtend om 11:00 uur publiekelijk live gegaan. Nu reeds voor de helft gefund.

In nieuwsbrief 99 meldden wij al dat Collin Crowdfund een van de eerste 11 financiers is die na een audit door Stichting MKB Financiering het keurmerk Erkend MKB-Financier mocht ontvangen.
De officiële uitreiking van het keurmerk vond plaats tijdens het drukbezochte congres "Het beroep financieringsadviseur binnen de turbulente financieringsmarkt" wat plaatsvond op 29 oktober in het Muntgebouw te Utrecht.

Gouden Stier Awards

Gouden Stier Awards
 

In november vond de uitreiking van de Gouden Stier Awards plaats. Collin Crowdfund was een van de "Beste Keuzes 2019". 

Hoe komt deze Beste Keuze tot stand?
De beoordeling van crowdfundingplatforms gebeurt op basis van 21 criteria. De kwantitatieve data wordt verzorgd door Crowdfundmarkt.nl.
Bij de beoordeling wordt gekeken naar de omvang van het aanbod, spreiding over sectoren, kwaliteit van het aanbod, kosten, zekerheden, informatie over de investeringen en transparantie over risico's en rendementen. Een gewogen score over al die elementen leidde tot een Top-5: de Beste Keuze van IEX Gouden Stier. 

Onze collega's van Lendahand gingen uiteindelijk met de gouden stier naar huis, waarmee wij hen van harte feliciteren.

Scorito haalt 1 miljoen euro op "in 5 minuten"

Voor het verkrijgen van 1 miljoen euro groeikapitaal startte Scorito een crowdfunding campagne via Collin Crowdfund.
De verwachtingen van directeur Van Dijk werden overtroffen: “We hebben de Scorito-spelers de mogelijkheid geboden om ook mee te doen, via een voorinschrijving. We gingen ervan uit dat 20 tot 30% via onze eigen achterban zou komen, maar dat liep veel harder dan verwacht. Zo'n 90% werd gevuld door onze eigen spelers”.
Het gevolg was dat de campagne binnen 5 minuten werd volgeschreven op Collin Crowdfund, toen deze eenmaal publiekelijk live ging. Dit is crowdfunding optima forma.
 

Seminar “Investeren 2.0, nieuwe vormen van financieren en investeren”

Op dinsdag 19 november 2019 organiseerde BG.Legal het seminar “Investeren 2.0, nieuwe vormen van financieren en investeren”.
Tijdens het seminar werden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek door BG Legal met aansluitend een paneldiscussie geleid door journalist Theo Verbruggen. Namens Collin Crowdfund was Jeroen ter Huurne aanwezig als gastspreker/panellid. 

De belangrijkste conclusies en een samenvatting van het seminar kunt u lezen via onderstaande link naar het whitepaper.

Collin in het nieuws!

Deze Nederlandse platforms haalden meeste investeringen op in oktober  

In oktober 2019 is in Nederland 30,4 miljoen euro gefinancierd via de bij de AFM geregistreerde crowdfunding platforms. Collin Crowdfund realiseerde 3,8 miljoen euro,  en kwam daarmee op een tweede plaats. Voor de maanden november en december verwachten wij onze investeerders ook weer blij te maken met een substantiële hoeveelheid mooie lening aanvragen.

Crowdfinance is een sterk groeiende en innovatieve markt. Bovendien zijn onze investeerders belangrijke klanten, die bij Collin goed te woord worden gestaan. Persoonlijk en toegankelijk contact is onze kracht. Wil jij deel uitmaken van een inspirerende omgeving en zoek jij een baan of stage? Zie onze vacature pagina.

Even voorstellen: Brian von Kriegenbergh

Crowdfund Coach 

Brian (1981) heeft na zijn HEAO studie bedrijfseconomie ruim 12 jaar commerciële ervaring opgedaan waarvan 6 jaar binnen de zakelijke kredietverlening en afgelopen jaren als new business accountmanager binnen het MKB. Hij is een open, enthousiaste en betrokken gesprekspartner waardoor hij relaties aan zich weet te binden. Brian staat midden in het leven en woont samen met zijn vrouw en jonge zoon (okt. 2019) in Eindhoven. In zijn vrije tijd kookt hij graag met vrienden, bezoekt hij de sportschool en maakt hij mooie reizen.

Brian: “Crowdfunding is een moderne manier van financieren die ondernemers de kans geeft out of the box te denken en zakelijke dromen te realiseren door het vertrouwen dat zij van verschillende investeerders krijgen. Ik vind het een leuke uitdaging om met ondernemers te sparren over de beste (financierings)oplossing voor hun bedrijf.”

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een grote variantie van ondernemingen voorzien van een passende funding

De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

SunnyTent 600.000 7,0% 46 maanden
MC Restaurant Management 900.000 6,0% 60 maanden
Scorito.com 1.000.000 7,5% 45 maanden
Saigon Snacks 60.000 5,5% 36 maanden
La Piazza di Roma 50.000 9,5% 60 maanden
Ballorig International 300.000 7,0% 60 maanden
Handelsonderneming Antoine Gubbels 275.000 6,0% 60 maanden
Solombra 170.000 8,0% 54 maanden
Wav-e Amsterdam 60.000 8,0% 60 maanden
Golden 3 30.000 8,0% 60 maanden
Elfring Verzekeringen & Financiële Diensten 195.000 6,0% 60 maanden
Oostveen Klusmarkt 50.000 8,0% 60 maanden
Totaal 3.690.000    

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille