Hotdogrestaurant Haute Dog opent in Arnhem

In Arnhem opent ondernemer Harold Ghurahoo de eerste vestiging van het hotdogconcept Haute Dog. Om dit nieuwe concept te introduceren en de nieuwe vestiging te realiseren heeft Haute Dog een gedeelte van de financiering verkregen door crowdfunding.
“Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en hoe het bereid wordt,” vertelt eigenaar Harold Ghurahoo. “Daarnaast willen zij ook graag een stukje beleving als ze een avondje uitgaan. Dit is waarom een gespecialiseerd en onderscheidend concept als Haute Dog toekomst heeft. Het concept Haute Dog sluit aan bij de hedendaagse trend van restaurants met bijvoorbeeld maar drie gerechten op de kaart, de doorzettende trend van bistronomie en het eten wat de pot schaft. Het is de invulling van de nieuwe gastronomie.”

Alain Caron
De hotdog wordt bereid op een grillplaat in het zicht van het publiek, naar de receptuur van o.a. topchef Alain Caron. Arnhemse bedrijven zullen het vlees, broodjes en de groenten leveren, ook het restaurant wordt door Arnhemse ontwerpers ingericht.

Vrijdag
Haute Dog zit gevestigd op de hoek bij café Vrijdag, aan de rand van het Spijkerkwartier en het centrum, tegenover het Musis Park met in de nabijheid het Musis Sacrum en bioscopen, de Stadsschouwburg en diverse theaters.

Financiering door crowdfunding
De financiering van het nieuwe restaurant is gedeeltelijk verkregen door crowdfunding via Collin Crowdfund. De leningaanvraag van € 70.000,- is door 86 investeerders volgeschreven.