House of Pilots aan het woord: hoe hebben zij crowdfinance via Collin ervaren?

caspar looijaard

Onderneming: House of Pilots

Ondernemer: Caspar Looijaard

Leendoel: Werkkapitaal voor salariskosten die vooruitlopen op de te ontvangen vergoeding.

Op 7 oktober 2021 spraken wij met Caspar Looijaard (Managing Director) en Dion Arends (Market & Relations) van House of Pilots. Op 24 april 2021 is er voor hen een lening van €120.000,- gerealiseerd via het Collin platform. Hoe hebben zij het crowdfunding proces ervaren? En hoe vergaat het hen na deze succesvolle funding?

Het financieringsvraagstuk en COVID-19

In oktober 2020 is House of Pilots van start gegaan. Het oorspronkelijke idee om meer piloten te kunnen voorzien van een opleiding vanwege een pilotentekort is toen al snel naar de achtergrond verplaatst vanwege COVID-19. Vliegmaatschappijen werden zwaar getroffen; vliegtuigen stonden stil en er moest bespaard worden op personeel. Zo ook op piloten, met gevolg dat er vele vliegers thuis kwamen te zitten. “Die zaten met het handen in het haar, want ze hebben meestal wel een forse investering gedaan”.

House of Pilots besloot hierop in te spelen en hulp te bieden. Zij hadden een nieuw doel gesteld: competenties matchen met vraag uit de arbeidsmarkt. Vanaf dat moment zijn zij het ‘thuis’ geworden van piloten en begeleiden ze hen vanaf de start van hun carrière tot aan hun pensioen. Als piloten onvoldoende vlieguren kunnen maken worden zij gedetacheerd bij externe opdrachtgevers waar de competenties van piloten alsnog zo goed mogelijk worden benut.

“Wij zijn in de markt gaan kijken waar in organisaties de competenties worden  gevraagd en tekort komen, en daar zijn wij de match gaan leggen”

Samen met Collin Crowdfund Coach, Martin Laurijssen hebben zij dit plan op papier gezet. House of Pilots heeft dit proces en de bijbehorende coaching als erg prettig ervaren. “Het woord coach doet wel recht aan”. Tijdens het proces werd duidelijk dat er geld nodig was voor werkkapitaal voor salariskosten van de detacheringen. Het crowdfunden kon beginnen.

Waarom hebben zij überhaupt voor crowdfunding via Collin als financieringsmiddel gekozen?

Snel, neutraal en grondig

De keuze is op crowdfunding gevallen vanwege drie redenen. De snelheid, de neutraliteit en de grondigheid van het proces hebben hen over de streep getrokken.

De snelheid

Ten eerste geven Caspar en Dion aan dat de snelheid van het crowdfundproces een groot voordeel is. De leningaanvraag van House of Pilots is op 24 maart binnen 1 uur volgeschreven. “Grote investeerders hebben normaliter meer aanlooptijd nodig.”

De neutraliteit

Financiering ophalen middels crowdfunding brengt tevens neutraliteit mee voor de ondernemer. De investeerders van Collin hebben geen zeggenschap of bemoeienis wat betreft de onderneming waarin zij investeren. “Één investeerder geeft de kans op bemoeienis met wat we gaan doen, dan krijg je een hele andere druk op de organisatie”.

De grondigheid

Tot slot vertelt de Managing Director van House of Pilots dat de coaching door Crowdfund Coach Martin hen positief heeft getriggerd om het hele plan goed onder de loep te nemen. “Waar komen we vandaan en waar hebben we de financiering nu werkelijk voor nodig?

Geld krijgen is één, maar daarna begint alles pas, we werden gedwongen om daar goed over na te denken”.

Waar staat House of Pilots na de succesvolle funding?

Waar de financiering via Collin was gebaseerd op vijftien piloten, zijn zij ondertussen meer dan verdubbeld. Meer dan dertig piloten worden nu gedetacheerd en van een carrière voorzien.

Middels de succesvolle funding via Crowdfinance hebben zij de beginkosten hiervan kunnen dekken en wordt het nu mogelijk om groter te gaan denken. Grote ambities krijgen plaats, zoals het worden van een state of the art opleidingscentrum: zorgen dat iedere piloot duaal opgeleid kan worden met competenties als een service. “Zo kun je een piloot van droom tot aan pensioen begeleiden”.

Met deze plannen en ambities zou het zomaar eens kunnen dat er nogmaals een financiering zou moeten worden afgesloten. Willen ze dit, mits crowdfunding als financieringsmiddel past bij het vraagstuk, opnieuw bij Collin doen? “Zoals jullie het organiseren heb ik er alleen maar baat bij”.
Foto: House of Pilots personeelsbijeenkomst om toekomstplannen te delen

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille