Automatie PMA 22-2-2017

Internationaal ingenieursbureau haalt € 800.000 op voor verdere groei

Ingenieursbureau verdiept activiteiten in infra, (maak)industrie, hightech en energie

Van een besturingssysteem voor de Erasmusbrug tot hoogspanningstechniek voor netbeheerders en het ontwerp van hoogwaardige machines voor producenten in de auto-industrie. Internationaal ingenieursbureau ImProvia uit Breda maakt momenteel een snelle groei door en wil haar activiteiten in infrastructuur, (maak)industrie, hightech en energie verder ontwikkelen. Om die groei te ondersteunen heeft het bedrijf, naast reguliere financiering via de bank, gebruikgemaakt van crowdfinance. En met succes. Nadat het bedrijf in eigen kring al € 176.500 ophaalde, staken de investeerders van Collin Crowdfund in minder dan drie uur tijd nog eens € 623.500 in de onderneming.

Sinds de oprichting in 2006 door Peter van de Goorberg en Iwan de Waard is ImProvia uitgegroeid tot een internationaal opererend ingenieursbedrijf met 140 medewerkers en een scala aan nationale en internationale klanten in Nederland, Polen, Duitsland en Zweden zoals Rijkswaterstaat, Shell, ASML, Vopak, Philips en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.

Partner in innovaties
De klanten van ImProvia zijn actief in de marktsegmenten infra(structuur), (maak)industrie, Hightech en energie. Deze relatief stabiele markten kennen een snelle technologische ontwikkeling in een veelal complex speelveld. Dat maakt deze markten voor ImProvia extra interessant om in verder te groeien. Iwan de Waard: “Gemene deler van onze klanten is dat zij behoefte hebben aan een combinatie van disciplines in een complexe omgeving. Onze ingenieurs, projectleiders en projectmanagers beschikken met elkaar over een unieke combinatie van expertises op het gebied van electrical en mechanical engineering en technical automation. Dit in combinatie met een flinke dosis inlevingsvermogen en servicegerichtheid zijn wij in staat om klanten integraal te adviseren en te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun activiteiten en innovaties. Die kracht willen we verder ontwikkelen en benutten.”

Crowdfinance ten behoeve van werkkapitaal
De orderportefeuille van ImProvia voor 2017 is momenteel voor 70% gevuld. Voor 2017 verwacht het bedrijf een omzetgroei te realiseren van 20%. Om de groei in goede banen te leiden en fluctuaties in activiteiten en bezetting van personeel op te vangen, heeft het bedrijf aanvullend werkkapitaal nodig. In goed overleg met de huisbankier deed het bedrijf een beroep op Collin Crowdfund, één van de grootste crowdfund platforms in Nederland. Nadat ImProvia in het eigen zakelijke netwerk al € 176.500 ophaalde, staken de investeerders van Collin Crowdfund in minder dan drie uur nog eens € 623.500 in de onderneming. Het totale bedrag van € 800.000 wordt in 60 maanden terugbetaald aan de 573 investeerders, met een vaste, jaarlijkse rente van 8,5%. Iwan de Waard: “Een prachtige bevestiging van het vertrouwen van investeerders in ons bedrijf en onze koers.”

Over ImProvia
ImProvia. Geboren uit passie. Gedreven door techniek. Gericht op vooruitgang. ImProvia is een internationale engineeringsorganisatie gespecialiseerd in o.a. engineering, consulting, projectmanagement, veiligheid, technische documentatie en productontwikkeling. Deze diensten biedt Improvia in diverse marktsegmenten aan zoals industrie, infratechniek, energie en hightech. Techniek is onze passie. Wij werken met ingenieurs, technische specialisten en projectmanagers die hun sporen verdiend hebben met het managen van verwachtingen, oplossingen en belangen in complexe technische projecten met een breed spectrum aan stakeholders. ImProvia heeft een aantal vestigingen in Nederland en is daarnaast ook in Polen, Duitsland en Zweden vertegenwoordigd. Hier zal het echter niet bij blijven, ImProvia is altijd op zoek naar verdere uitbreidingsmogelijkheden.

Over Collin Crowdfund
Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo werkt Collin met ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden.