Investeerders stemmen massaal in met specifieke ondersteuningsmaatregel

Corona en de impact

Nederland is in de ban van het virus.
Binnen Collin ervaren we de impact die het heeft op onze gefinancierde klanten, op de investeerders die voor de funding zorgen, op onze businesspartners met wie wij samenwerken en natuurlijk op onze medewerkers die met al deze partijen contact hebben.

Samen met diezelfde toegewijde medewerkers is onze aandacht de afgelopen dagen in eerste instantie uitgegaan naar onze gefinancierde klanten. MKB ondernemers die zich in sommige gevallen als het gevolg van genomen maatregelen voor grote problemen gesteld zien. Problemen die directe en ongecompliceerde actie vereisen.

In deze nieuwsbrief geven wij extra toelichting op de door ons ondernomen stappen.

Voorgestelde Corona maatregel Collin

In onze vorige nieuwsbrief was te lezen dat wij contact hebben opgenomen met al onze leningnemers. Het doel van dit bericht was om te achterhalen of de leningnemers door het Coronavirus getroffen worden in hun dagelijkse bezigheden.
Op onze oproep werd direct gereageerd door vele ondernemers. 

Hierop volgend hebben we een ‘voorstel voor uitstel van aflossing’ uitgewerkt. Er is gekozen om de ondernemers die reageerden en waar geen bijzonderheden spelen, een aflossingsvrije periode aan te bieden. In eerste instantie zal deze periode drie maanden behelzen.

17 Maart hebben wij onze investeerders de gelegenheid gegeven om over dit voorstel te stemmen.

Lees onderstaand de mail met het voorstel dat naar onze investeerders is verstuurd.

Resultaat stemming

Het resultaat en de respons (5.327 reacties) van de stemming was overweldigend. Maar liefst 96% van de investeerders ging akkoord met ons voorstel. Het is hartverwarmend te zien dat persoonlijke belangen letterlijk even vooruit worden geschoven, met als doel om de MKB ondernemingen overeind te houden. Het ‘let een beetje op elkaar’ van minister-president Rutte wordt hier echt in de praktijk gebracht. Hierbij treft u ons persbericht aan:

Wat betekent dit voor de leningnemers?

Concreet betekent dit dat wij aanvragen tot opschorting van aflossingen met – in eerste instantie – drie maanden als gevolg van problemen die zijn ontstaan door het Corona virus, zullen honoreren. Dit onder het voorbehoud dat er geen bijzondere omstandigheden zijn die dit in de weg staan. Administratief zorgen wij voor het aanpassen van de individuele terugbetaalschema’s en het opstellen van een addendum op de bestaande leningsovereenkomst. Inmiddels zijn wij druk aan de slag met de effectuering van de eerste verzoeken. Onze doelstelling is om alle aanvragen z.s.m. te verwerken. Wij vertrouwen op begrip voor de verwerkingstijd van de forse extra workload.

Verder heeft Collin besloten om de gebruikelijke behandelingskosten voor deze aanpassing niet in rekening te brengen. Afhankelijk van de nu nog onzekere ontwikkelingen, willen wij in de loop van het tweede kwartaal vaststellen in hoeverre een verlenging van deze opschorting noodzakelijk is.

Maatwerk
Mocht blijken dat opschorting onvoldoende soelaas biedt, dan zullen wij in overleg met de ondernemer trachten te komen tot een maatwerkoplossing. Vanzelfsprekend kijken wij hierbij tevens naar alle andere overheidsmaatregelen, acties vanuit andere betrokken financiers en de inspanningen van de ondernemer. Deze zullen wij individueel beoordelen en aan de betrokken investeerders ter besluitvorming voorleggen, door middel van een separate stemronde. Voor deze mogelijke maatwerkoplossing zullen wij de gebruikelijke behandelingskosten reduceren.

Openstaande investeringskansenen

Ondanks de veranderde omstandigheden, blijven wij doorgaan met plaatsen van nieuwe investeringskansen. Wij begrijpen dat onze investeerders soms ‘hun kruit droog houden’ en een pas op de plaats maken. Ter geruststelling: wij zijn extra scherp bij het plaatsen van nieuwe investeringskansen en bezien de corona-effecten binnen elke leningaanvraag. Een verantwoorde investering voor onze investeerder blijft het uitgangspunt van onze dienstverlening.  

Wij attenderen u graag op drie mooie investeringskansen, die op dit moment open staan op ons platform. Uiteraard zien ook deze ondernemers uit naar een succesvolle afronding van hun campagne.

Frank de Boer Pensioenconsultancy

Frank de Boer Pensioenconsultancy opgericht in 2008 helpt haar klanten bij alle facetten van pensioenadvies. Op dit moment is de ondernemer op zoek naar herfinanciering van bestaande leningen om de aflosdruk te verlagen. Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving op het woonhuis van de ondernemer gevestigd. De looptijd bedraagt 60 maanden. De Collin Credit Score is Voldoende.

€ 50.000    7,0%   60 mnd   Collin Credit Score: Voldoende

Liek B.V.

Liek is een supermarkt 2.0 het beste te vergelijken met een overdekte (vers)markt. Een plek waar je lokale, eerlijke, voedzame, duurzame (biologisch) producten vindt. Liek heeft een eigen bakkerij en restaurant. In Liek’s Keuken wordt gekookt met producten uit de winkel, volgens het seizoen. De onderneemster is ervaren en heeft haar sporen verdiend in het verleden. Met Liek wil ze de mensen gezonder laten leven en inspelen op het groeiende bewustzijn van de consument over gezondheid en milieu. De onderneemster verstrekt een borgtocht met een volwaardige hypothecaire dekking als onderpand voor de investeerders.

€ 450.000    8,0%   60 mnd   Collin Credit Score: Voldoende

Amstel Car Service B.V.

Amstel Car Service B.V. is een bedrijf dat is aangesloten bij de formule van Autofirst. Het bedrijfricht zich op onderhoud, reparaties en occasion verkoop. Het bedrijf maakt een goede groei door en heeft het voornemen deze groei door te zetten.
De financiering wordt gevraagd om de voorraad occasions te vergroten, een nieuwe monteur aan te nemen en om meer de focus te kunnen leggen op digitalisering en de nieuwe diagnose apparatuur. Er wordt een lineaire lening van € 100.000,- gevraagd met een looptijd van 60 maanden en een vaste rente van 6,0% per jaar.

€ 100.000    6,0%   60 mnd   Collin Credit Score: Goed

Kabadayi Vastgoed B.V.

Kabadayi Vastgoed B.V. verhuurt twee winkelunits, waarvan één aan een V.O.F. waar de beide eigenaren ook ieder voor 25% vennoot zijn. De andere vennoten zijn de echtgenotes van de gebroeders Kabadayi. Queens Pizza Döner V.O.F., verkoopt (Turkse) pizza’s, döner etc. De andere unit wordt verhuurd aan aangrenzende kapsalon/barbershop. De winkelunits zijn gevestigd in winkelcentrum Keizerswaard. Eén van de drie grotere winkelcentra in Rotterdam-Zuid. De gebroeders Kabadayi hebben  uitgebreide ondernemerservaring.

€ 300.000    6,5%   60 mnd   Collin Credit Score: Ruim Voldoende

Collin in het nieuws

(19-03-2020)

Collin Crowdfund doorbreekt grens 1.000 projecten

(Crowdfundmarkt, 11-03-2020)

Marktleider Collin Crowdfund breekt deze week door de magische grens van 1.000 verstrekte leningen. Sinds de start in 2014 leenden de 1.000 kredietnemers gemiddeld € 218.000 op het grootste crowdfinance platform van Nederland. Meest opvallende stijger is de sector vastgoed, die met 11% aandeel inmiddels goed is voor een 4e positie. 

Even voorstellen: Stijn Vermeulen

Medewerker regie

Stijn (1998) is bezig aan zijn laatste jaar van de opleiding Bedrijfseconomie aan Tilburg University. Hij heeft tijdens zijn opleiding veel theoretische kennis op gedaan in accountancy, finance, management en marketing. Naast deze kennis wil hij graag veel in de praktijk gaan leren bij Collin Crowdfund en zich op persoonlijke vlakken tegelijkertijd verder ontwikkelen.

In zijn vrije tijd houdt hij van voetballen, fitnessen en op vrijdag de stad in gaan.

Stijn: “Crowdfunding is een nieuwe manier van investeren die ondernemers tegelijkertijd mogelijkheden biedt om kapitaal op te halen. Verder groeit Crowdfunding enorm snel in populariteit. Daarom vind ik het interessant om bij Collin Crowdfund in deze markt actief te zijn. Ik hoop hier veel te leren over Crowdfunding en me verder persoonlijk te ontwikkelen.”

 

Volgeschreven leningaanvragen
 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een groot aantal ondernemingen voorzien van passende funding.
De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf! 

OutTrade 600.000 9,0% 60 maanden
De Slager 55.000 8,0% 60 maanden
Intermediad 200.000 8,0% 48 maanden
Top Chiropractie Utrecht 70.000 8,0% 60 maanden
R.T.B. Expo 380.000 7,0% 60 maanden
VILA advies 180.000 7,5% 60 maanden
De Zwarte Hoeve 250.000 7,0% 72 maanden
Landgoed het Rheins 100.000 6,0% 60 maanden
Van Houten Versteeg 130.000 8,0% 60 maanden
Tweewieler Service Adriaan Pelders 140.000 8,0% 60 maanden
Excellent Watersport 50.000 8,0% 9 maanden
Totaal 2.155.000    

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille