Investeerdersnieuws

Creatief ondernemen

In deze nieuwsbrief lees je hoe leningnemers op een creatieve manier de business draaiende houden, hebben we een corona update voor onze investeerders en zijn we bij Collin op zoek naar een nieuwe collega. 

Corona update

Uw investeringen en de gevolgen van corona
Wij hebben in maart jl. instemming gevraagd voor het opschorten van de aflossingsverplichting voor een periode van maximaal zes maanden voor via Collin gefinancierde bedrijven die hier behoefte aan hebben. Hiervan is nu in eerste instantie enkel een periode van drie maanden gebruikt. Een fors aantal bedrijven (circa 45% van het totaal aantal lopende leningen) heeft zich in het kader van de coronacrisis gemeld. Deze hebben we inmiddels nagenoeg volledig verwerkt. In de berichtenbox in uw ‘Mijn Collin’ treft u deze opschortingen aan.
 
Een grote groep leningnemers had kenbaar gemaakt dat de aflossingen over april niet meer betaald konden worden en zag dit graag als eerste maand van opschorting in het addendum. Dit heeft ons begin april doen besluiten om de doorbetaling die we normaliter op de vervaldatum naar investeerders verrichten op te schorten totdat de storneringsperiode voorbij is. Dit om te voorkomen dat doorbetalingen plaatsvinden die niet zijn ontvangen.
 
Doorbetaling van rente (en aflossing) weer conform betaalschema
Per deze week gaan we terug  naar ons standaard proces waarbij we in beginsel incasso’s dezelfde dag doorzetten naar de investeerders. Hierbij is er wel het risico dat deze later alsnog worden gestorneerd. Waarbij er op dat moment een openstaande betalingstermijn is in de Stichting Collin Crowdfund, aangezien deze niet ontvangen termijn al is doorbetaald naar de investeerders.
 
Beleid Collin inzake achterstanden en informeren van de betrokken investeerders
Het beleid van Collin is dat we een achterstand melden aan de betrokken investeerders op het moment er meer dan één termijn achterstand is ten opzichte van het betaalschema. Uiteraard heeft Collin de mogelijkheid om ook eerder een achterstandsmelding te doen. Er wordt maximaal één maand betalingsachterstand gedoogd alvorens we de investeerders informeren. Binnen deze periode van achterstand zullen wij een herincasso uitvoeren en staan wij uiteraard in nauw contact met de ondernemer om te bezien wat de stand van zaken binnen de onderneming is. Dit met als streven om weer in een betalingsritme te komen conform het oorspronkelijke betaalschema. Indien er een achterstand ontstaat van meer dan één maand danwel dat wij andere aanleidingen zien dan zullen wij het dossier overdragen naar Intensief Beheer. Intensief Beheer neemt contact op met de klant om te bezien of we tot een passende oplossing kunnen komen; danwel neemt aanvullende rechtsmaatregelen.
 
Terugdraaien onterecht doorbetaalde termijn van rente en aflossing
Inmiddels hebben we het in onze IT omgeving mogelijk gemaakt om de laatst onterecht doorbetaalde termijn te corrigeren in uw investeerders account zodat de feitelijke situatie overeenkomt met uw administratie. Het voordeel voor u als investeerder is dat wij weer conform betaalschema kunnen doorbetalen en tevens de feitelijke situatie overeenkomt met uw betaalschema. Daarnaast zijn er in dit scenario geen onterecht doorbetaalde termijnen meer die ouder zijn dan circa één maand (vanaf de ingangsdatum mei 2020) die op een later moment nog verrekend dienen te worden bij eventuele uitwinning. Voor achterstanden die zijn ontstaan voor mei 2020 en waarover u reeds bent geïnformeerd zal de achterstand conform de oude werkwijze worden afgewikkeld. Concreet worden er afspraken gemaakt omtrent het inlopen van de achterstand. Mocht dit niet lukken dan zal in een afwikkelingssituatie eerst de doorbetaalde termijn worden verrekend met de opbrengst.
 
Informatie omtrent coronaregeling volgende periode van drie maanden opschorting aflossing
Verder kunnen we u mededelen dat we de eerste ondernemers, die gebruik hebben gemaakt van de drie maanden opschorting regeling, hebben aangeschreven. Dit om per onderneming de noodzaak voor verdere opschorting met maximaal drie maanden op te halen, waarbij we de ontwikkelingen in beschouwing zullen nemen. Tevens vragen wij bij deze ondernemers informatie op om de noodzaak van de vervolgmaatregel te beoordelen in de context van verdere acties die zij zelf hebben ondernomen alsmede de effectiviteit van de vervolgmaatregel. De nadere specifieke toelichting per onderneming zullen we via “mijn Collin” aan u kenbaar maken.  
 
Indien er met een onderneming een maatwerk oplossing overeen wordt gekomen dan zal deze via de gebruikelijke individuele stemronde per lening eerst aan de betrokken investeerders worden voorgelegd.

Crowdfund Coach Collin Direct / Young Finance Professional

Collin Crowdfund
Crowdfinance is een sterk groeiende en innovatieve markt. Collin Crowdfund is marktleider op het terrein van crowdfunding voor leningen aan het MKB. De afgelopen 5 jaar zijn er zo’n 640 bedrijven voor ruim 140 miljoen euro gefinancierd via 17.500 investeerders. Met 16 collega’s op ons kantoor in Oisterwijk en 12 Crowdfund Coaches in het land, weet Collin uitgekiende IT te combineren met persoonlijke aandacht voor MKB-ondernemers, intermediairs en investeerders.

Functieomschrijving

Collin Crowdfund is op zoek naar een Crowdfund Coach voor Collin Direct. Een goede plaats voor een getalenteerde, analytisch sterke finance professional met passie voor MKB-ondernemers.

Als Crowdfund Coach ben je sparringpartner m.b.t. Collin Direct, voor zowel ondernemers als Connected Crowdfund Adviseurs (CCA’s, intermediairs die met Collin samenwerken). Je beoordeelt financieringsaanvragen, adviseert ondernemers over het crowdfunding traject en werkt intensief samen.

De werkzaamheden vinden plaats vanuit ons kantoor te Oisterwijk (nabij Tilburg). De contacten met de klant en intermediair verlopen via telefonisch- en mail contact.

Je weet je in te leven in de klant en luistert goed naar zijn wensen en behoeften. Door je proactieve, open houding en communicatie zorg je voor een hoge klanttevredenheid en een snelle en vlekkeloze afhandeling van de afspraken die je met de klant of de CCA maakt. Daarnaast ben jij zelf verantwoordelijk voor waar jij je nog meer in wilt ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het volledige aanvraag proces van diverse leningaanvragen via Collin Direct;
 • Je hebt direct klantcontact per telefoon en werkt zelfstandig financieringsaanvragen uit;
 • Je zorgt ervoor dat we onze klantbeloftes van Collin Direct waar kunnen maken en verrast de klant positief waar mogelijk.

Wat kan jij brengen?

 • Proactieve commerciële instelling (resultaatgericht)
 • Ervaring in de financiële/zakelijke dienstverlening (analytisch sterk)
 • Minimaal HBO opgeleid met vergelijkbaar werk- en denkniveau (open mind)
 • Een collegiale instelling en uitstekend ontwikkelde sociale- en communicatieve vaardigheden (gewoon een leuke gesprekspartner en collega zijn)
 • Zowel perfect gesproken als geschreven Nederlands is een must.
 • Je kunt goed het overzicht houden en prioriteiten stellen tussen verschillende taken. Daarnaast ben je in staat om efficiënt en productief te werk te gaan.

Wat we aanbieden…

 • De kans om te werken bij de kwalitatieve marktleider op het gebied van crowdfunding en een van de voorlopers van alternatief/complementair financieren
 • Een leuk team van gemotiveerde mensen die samenwerken in een hippe werkomgeving
 • De mogelijkheid je maximaal te ontwikkelen binnen een plat georganiseerde onderneming met korte lijnen
 • Een marktconform salaris

Wil je meer weten?

Je motivatie en CV kun je mailen aan de algemeen directeur van Collin Crowdfund, Jeroen ter Huurne, via jeroen.ter.huurne@collincrowdfund.nl

Collin in het nieuws
 

Crowdfunding nam de laatste jaren flink toe in populariteit. Is de coronacrisis een uitgelezen moment voor hardgetroffen ondernemers om het publiek om een financieel duwtje in de rug te vragen of houdt men de hand op de knip? Dat laatste valt volgens crowdfundplatformen wel mee. 'Afgelopen week zocht een mkb-ondernemer vier ton. Die werd binnen 26 minuten gefund.'

(Quotenet, 01-05-2020)

Klant in het nieuws
 

Michiel en Maria toveren je achtertuin om tot camping – mét animatieteam, als je wilt

ETTEN-LEUR – De Spaanse costa of het Franse platteland lijkt deze zomer wel héél ver weg, nu het coronavirus de vakantieplannen doorkruist. Geen nood: het Etten-Leurse bedrijf Kapitent tovert gewoon je achtertuin om tot een gezellige camping.

(BN DeStem, 08-05-2020)

Volgeschreven leningaanvragen
 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een groot aantal ondernemingen voorzien van passende funding.

De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

Goudsmederij Bommel V.O.F. 400.000 7,0% 60 maanden
Buster Rent 90.000 7,5% 60 maanden
Tuned Imports B.V. 250.000 7,0% 60 maanden
Hendrikx 2-wielers 50.000 8,0% 60 maanden
Car Centre Dordt-West B.V. 40.000 9,0% 36 maanden
Bouw- en Timmerspecialist Baarn 50.000 8,5% 60 maanden
Witsteen Bouw & Renovatie 200.000 6,0% 63 maanden
Stichting TWIST 35.000 8,5% 36 maanden
CGI Global B.V. 50.000 8,0% 60 maanden
HKW Beheer B.V. 415.000 6,0% 60 maanden
Topcoat Nederland B.V. 50.000 5,5% 60 maanden
Walburg Bouw 150.000 6,5% 72 maanden
Totaal 1.780.000    

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

 • Aantrekkelijk rendement
 • Kredietwaardige leningen
 • Loyaliteitsprogramma
 • Online portefeuille