Investeren in robots?

Nieuwe leningaanvraag: C-TECH Group

De C-TECH Group is actief in de machinebouw in combinatie met het volledig automatiseren en robotiseren van industriële productieprocessen en warehousing-activiteiten. Met behulp van de door C-TECH ontwikkelde robots wordt de verwerking van goederen in het magazijn of productieomgeving efficiënter, minder mens afhankelijk, veiliger en goedkoper. Het bedrijf is een innovatief bedrijf, actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Scandinavië.

Het bedrijf is van oorsprong gespecialiseerd in de massief- en golfkartonindustrie. Naast deze sectoren worden er ook projecten uitgevoerd in andere sectoren zoals food- en non-food. C-TECH is een project gestuurde organisatie en heeft alle disciplines in eigen huis om (vooral internationale) turn-key projecten uit te kunnen voeren.

De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 650.000,-, met een ondergrens van € 500.000,-. Na een aflossingsvrije periode van 6 maanden is er sprake van een looptijd van 54 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd.

€ 650.000,-   |   7,5%   |   5 jaar   |   Bekijk de pitch

Even voorstellen: Diederick Horsten
Crowdfund Coach

Begin deze maand is er bij Collin een nieuwe Crowdfund Coach in dienst getreden. Na een intensieve interne opleidingsperiode zal hij in het land actief worden.

Diederick (1988) heeft bijna 4 jaar ervaring binnen de financiële dienstverlening, waarbij hij werkzaam is geweest in zowel de accountancy als de bancaire sector binnen de afdeling Bijzonder Beheer. Hij is sinds jaar en dag woonachtig in Veldhoven. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden op het voetbalveld en zit hij graag op de mountainbike. Ten slotte drinkt hij graag een biertje met zijn vrienden.

Diederick: “Een combinatie van factoren zorgt voor het huidige succes van Collin Crowdfund. Naast de structureel lage rente zorgt de koppeling tussen de investeerder en de kredietnemer en de transparante manier van informatieverstrekking voor de ontwikkeling van Collin Crowdfund. Ik ben blij om deelgenoot te worden van dit proces.”

Consultatie Crowdfunding

Goed nieuws met betrekking tot de ontwikkeling van crowdfunding richting een sterker juridisch kader. Het ministerie van Financiën is een consultatie bij marktpartijen gestart. Ook de wetgever onderkent inmiddels dat bij de groei van de crowdfinance markt een toekomstbestendig kader hoort met een effectief markttoezicht. Collin Crowdfund onderschrijft deze route van harte en levert dus ook zeker haar input.

Bijzonder Beheer

Momenteel zijn er via onze website 406 leningen voor een totaalbedrag van € 83.151.000,- succesvol gefund. Sinds de start in juni 2014 heeft Collin in totaal 13 leningen gehad, waarbij er sprake is geweest van een afboeking danwel een voorziening die we hebben getroffen.

Wat doet Collin inzake Bijzonder Beheer?

 • Op wekelijkse basis vindt dit overleg plaats, vertegenwoordigd door twee directieleden, een externe Bijzonder Beheer adviseur en twee medewerkers van de Servicedesk.
 • Tijdens dit overleg komen alle beheer gerelateerde onderwerpen ter sprake. Hierbij kan gedacht worden aan betalingsachterstanden, verzoeken tot herziening leningvoorwaarden, statistieken inzake beheer, evaluaties leningen, faillissementen, etc.
 • Bij een bijzondere situatie brengt de Bijzonder Beheer adviseur of de Crowdfund Coach een bedrijfsbezoek en vraagt aanvullende informatie op met als doel de huidige status in beeld te brengen.
 • Na inventarisatie van het probleem en de beoordeling of en welke oplossingsrichtingen er mogelijk zijn, zal de adviseur een advies uitbrengen.
 • Een voorstel kan bijvoorbeeld zijn: uitstel verlenen voor het betalen van de aflossing voor een bepaalde periode, een schikking treffen, een faillissement aanvragen, etc.
 • Vervolgens leggen wij het voorstel met een advies aan de betrokken investeerders voor, waarbij deze investeerders hun stem kunnen uitbrengen (‘eens’ of ‘oneens’ binnen een termijn van 14 kalenderdagen). De uitgebrachte stemmen worden gewogen naar rato van de investering. Bij een meerderheid van de stemmen is er een besluit dat voor alle betrokken investeerders van toepassing is.

Spreiden
Graag maken wij u nogmaals attent op het belang van een goede spreiding van uw investeringen. Ondanks de maximale zorgvuldigheid die wij betrachten, is het volledig voorkomen van defaults niet realistisch. Scherpe beoordeling van onze zijde en goede spreiding door u als investeerder vormen samen de route naar onze slogan: “comfortabel investeren”.

Jaarlijkse update leningnemers

Wij vragen de gefinancierde bedrijven om een jaarlijkse informatievoorziening aan de betrokken investeerders over de ontwikkelingen binnen hun bedrijf.

De jaarlijkse update bestaat uit een beschrijving van de algemene gang van zaken binnen het bedrijf, de financiële ontwikkelingen en een vooruitblik in de toekomst.

U kunt de aangeleverde jaarlijkse updates van de ondernemers op de volgende wijze raadplegen.

 • Log in op uw ‘Mijn Collin’
 • Klik in het blok ‘Investeringen’ op ‘Naar uw investeringen’
 • Raadpleeg uw investering
 • Klik vervolgens op ‘Bekijk jaarupdates’

Tot op heden hebben wij helaas nog lang niet van alle ondernemers de gevraagde documentatie ontvangen. Daarnaast zullen wij de komende periode het jaarlijkse update proces uitgebreid evalueren.

Gezocht: Meewerkstagiair(e) Servicedesk

Als stagiair(e) word je medewerker Servicedesk en adviseer je zowel onze leningnemers als investeerders over onze dienstverlening: van registreren, investeren, leningaanvragen tot en met de financiële/juridische afwikkeling. Daarnaast ben je de steun en toeverlaat van onze Crowdfund Coaches die regionaal actief zijn.

Functie-eisen:

 • Hbo werk- en denkniveau met affiniteit voor zakelijke financiële dienstverlening.
 • Goede communicatieve vaardigheden en je bent een echte teamplayer.
 • Proactieve instelling en in staat om zelfstandig problemen op te lossen.
 • Flexibel en stressbestendig.

Wat biedt Collin?
Bij Collin Crowdfund staat jouw loopbaan voorop. Naast een goede stagevergoeding bieden wij je uitstekende mogelijkheden om jouw persoonlijke ontwikkeling te versnellen. Je leert allerlei aspecten over crowdfinance en financiële dienstverlening. Ook word je iedere dag op een lunch getrakteerd. Collin is gevestigd in Oisterwijk (Noord-Brabant) in de Leerfabriek KVL, op een paar minuten lopen van het station.

Bij Collin ben je geen nummertje, maar echt onderdeel van het team!

Interesse? Lees meer op deze pagina.

Ondernemers in het nieuws

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

TomarWonen verwelkomt de eerste bewoners
(Gazet Roosendaal, 16 oktober 2017)

OUDENBOSCH – Na een grondige verbouwing van een gedeelte van het nieuwe Sint Annaklooster in Oudenbosch, kan TomarWonen nu de eerste bewoners gaan verwelkomen. TomarWonen biedt ouderen met dementie een veilige maar ook een zelfstandige woonomgeving.  Lees verder.

Uw onderneming financieren via de crowd?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen om ondernemers te helpen met hun ambities en te zorgen dat investeerders een aantrekkelijke rentevergoeding kunnen realiseren op hun vermogen. Kent u iemand of een netwerk die u graag in contact brengt met Collin Crowdfund, mail dan naar sales@collincrowdfund.nl. Alvast bedankt voor uw medewerking!