Jaarbericht voor investeerders

Jaarbericht voor investeerders

Het jaar 2021 is inmiddels een tijdje onderweg. Toch blikken we nog even terug op het bijzondere jaar 2020 waar voor -en tegenspoed elkaar afwisselden, maar kijken we ook zeker vooruit naar wat 2021 Collin te bieden heeft.

Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund, heeft hierover een interessant artikel geschreven.

Openstaande investeringskans: Vastgoedbelegster J.E.P.G. Schepers

Mevrouw Schepers heeft een mooie vastgoedportefeuille met een zestal appartementen, een winkelpand met appartementen en drie winkelpanden. De LTV (Loan To Value) op de totale portefeuille is laag. Deze financiering is voor de herfinanciering van de vier zakelijke panden om zo een lagere aflossingsdruk te krijgen. De LTV van de financiering is 70% bij aanvang en 64% bij slottermijn. Daarnaast wordt er een tweede hypothecaire inschrijving verstrekt op de privéwoning voor aanvullend comfort voor de investeerders.

Donderdagochtend om 11.00 uur live gegaan.
De overall Collin Credit Score is Goed.

De leningaanvraag is reeds voor 61% gefund.

€ 1.200.000   6,0%   60 mnd   Collin Credit Score: Goed

Tekenmoment samenwerking VSK en Collin

Donderdag 7 januari j.l. vond het online tekenmoment wat de samenwerking tussen VSK (Verenigde Samenwerkende Kredietunies) en Collin officieel maakte plaats. De VSK is de belangenvereniging en een samenwerkingsverband van Kredietunies.

De Vereniging helpt bij het oprichten van kredietunies, en het verder groeien naar levensvatbare omvang. Zij vertegenwoordigt de leden richting de overheid en andere partijen, en richt zich op het realiseren van alles wat nodig is om coöperatieve kredietverlening effectief te kunnen opzetten in Nederland. Inmiddels heeft de Vereniging 24 leden.

Over de inhoud van de samenwerking is een persbericht gepubliceerd. Lees deze via onderstaande link:

Week van de VvE 25 januari van start

Onze businesspartner VvE Belang, waarmee we reeds diverse VvE financieringen succesvol hebben weten te organiseren, houdt volgende week haar informatiebijeenkomsten voor VvE’s en appartementseigenaren. VvE staat voor Vereniging van Eigenaren.

Dit jaar niet in congreslocaties maar als gevolg van Covid-19 thuis, achter uw laptop of pc.

U krijgt een week lang, dagelijks van 10.30u tot 16.00u de mogelijkheid om van prominente sprekers zoals Kasja Ollongren, onze minister van binnenlandse zaken, en Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad, relevante informatie over belangrijke actuele zaken te vergaren. Collin levert hier uiteraard graag haar bijdrage aan.

Bas Denissen, CFO Collin Crowdfund, neemt vrijdag 29 januari 13.00u deel aan de ronde tafel “Onderhoud, duurzaamheid en de financiering van onderhoud”. Voor het uitgebreide programma en (gratis) aanmelding kunt u van onderstaande link gebruik maken. Wellicht treffen we elkaar op de chat in onze digitale stand die wij de week van de VvE zullen bemensen. Graag lichten we de Collin mogelijkheden om te investeren dan wel te lenen middels VvE’s nader toe.

Meld u via onderstaande link aan voor de Week van de VvE

Collin in het nieuws – IEX

‘Vertrouwen in de crowdfundingmarkt is weer volledig terug’

Algemeen directeur van Collin Crowdfund Jeroen ter Huurne is door IEX geïnterviewd over het afgelopen jaar, zijn visie op crowdfunding en de toekomst.

Jaaropgaven staan online

Collin heeft dit jaar de jaaropgaven zo vroeg mogelijk verstuurd om de klant genoeg tijd te bieden deze in te zien. Afgelopen vrijdag 15 januari is het bericht over de jaaropgaven verstuurd. Dit bericht is terug te vinden in ‘Mijn Collin’ onder het kopje ‘Rekening Courant’.

Voor vragen over uw jaaropgaven kunt u contact opnemen met onze servicedesk via info@collincrowdfund.nl.

Nieuwe Crowdfund Coach: Johan Thissen

Johan (1962) beschikt over een jarenlange ervaring, opgedaan binnen de bancaire sector in binnen- en buitenland, zowel in de rol van aanbieder van financieringsoplossingen alsook in die van directeur/ondernemer.

Hij was verantwoordelijk voor het opzetten van een Lease bedrijf in Milaan dat in de loop der jaren uitgroeide tot een succesvolle business en heeft zodoende aan den lijve ondervonden wat “ondernemen” betekent.

Inmiddels woont hij alweer jaren in Nederland, waar ook zijn drie kinderen studeren. Hij heeft een passie voor sport, waarbij rugby in de loop der jaren heeft plaatsgemaakt voor in-line skating en yoga. In de zomer is hij regelmatig te vinden op zijn boot genietend van het prachtige Nederlandse rivierenlandschap.

Johan: “Vanaf het begin van mijn loopbaan, heb ik een voorkeur gehad voor financieringsproducten die niet tot de kern van het bankieren behoren zoals: Financiele Lease, Operationele lease, Factoring, Supply Chain Finance e.d. Deze vormen van financiering zijn vooral populair binnen het MKB en vereisen van de aanbieder dat hij verder kijkt dan de cijfertjes en inspeelt op de specifieke kenmerken van de onderneming, haar klanten, leveranciers en bedrijfsprocessen.

Als Collin Crowdfund kijken wij ook met een andere bril dan de meer traditionele spelers, naar mogelijke oplossingen die passen bij een bepaald bedrijf. Op die manier proberen wij de ondernemers in het MKB te helpen daar waar anderen niet komen. Tegelijkertijd bieden we daarmee onze investeerders aantrekkelijke beleggingsalternatieven.
Dat is wat mij motiveert en Collin Crowdfund biedt daartoe alle mogelijkheden !

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een groot aantal ondernemingen voorzien van passende financiering.

De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

STK Real Estate 1.400.000 7,0% 60 maanden
Kvik Zaandam 250.000 8,0% 50 maanden
L en J Panden BV 550.000 6,0% 36 maanden
Schoenmode Notten 415.000 7,0% 60 maanden
Ares Groep BV 350.000 7,5% 60 maanden
CarCare-Bovenkamp B.V. 50.000 6,5% 60 maanden
K & L Assurantiën B.V. 550.000 7,0% 72 maanden
R. van Dijk Glas- en Klussenbedrijf 25.000 9,0% 48 maanden
Maatschap van Rijthoven 900.000 5,0% 60 maanden
Daniel Schilderwerken Huissen V.O.F. 50.000 7,5% 60 maanden
Koeckers Vastgoed Stuivezand B.V. 840.000 6,5% 60 maanden
Krasowski Research and Consulting 100.000 7,0% 60 maanden
Totaal 5.840.000    
         

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille