26116

Jachthuis Beukenrode

€ 150.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  |  Investeerders: 193  |  Reacties: 0
Reeds
geïnvesteerd
100%
Verlopen
inschrijftijd
1%
Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
credit score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 13-06-2017 in 1 uur volgeschreven door 193 investeerders

Samenvatting

Jachthuis Beukenrode is een prachtig, authentiek Rijksmonument gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. De locatie leent zich uitstekend voor bruiloften, vergaderingen, trainingen, private diners en evenementen. Per 1 januari 2017 is Jachthuis Beukenrode overgenomen middels een activa/ passiva transactie door kookstudio De Heeren van Driebergen, een bestaande onderneming. 

Kookstudio De Heeren van Driebergen is vier jaar geleden opgezet door drie gepassioneerde ondernemers met jarenlange ervaringen in de horeca branche. De onderneming kenmerkt zich door de uitstekende kwaliteit en service en de continue innovatie aan producten en diensten. De locatie leent zich uitstekend voor diverse kookworkshops, private diners, vergaderingen, catering en zelfs als filmlocatie. Zo is de Heeren van Driebergen onder andere als filmlocatie afgehuurd voor de opnames van een seizoen ‘Ja ,Ik wil een Taart’ en ‘RTL Live’. Na 4 jaar van groei bij De Heeren van Driebergen, met een omzetgroei van 160% in 2016, diende zich in Jachthuis Beukenrode een overname kandidaat aan die uitstekend past bij de visie van de onderneming. De activiteiten van Jachthuis Beukenrode sluiten daarnaast goed aan op de activiteiten van De Heeren van Driebergen.

Een goed begin is het halve werk. Daarom heeft er dan ook, vanaf het moment van overeenstemming voor de overname, een due dilligence plaatsgevonden. Hierbij is het van belang om duidelijk in kaart te brengen welke efficiëntie slagen waar gemaakt kunnen worden. Dit is bereikt doordat de ondernemers na de overname direct actief mee zijn gaan lopen binnen de organisatie Jachthuis Beukenrode waarbij allerlei werkzaamheden en functies in kaart zijn gebracht. Er is hiermee een duidelijk beeld van de oude situatie gecreëerd en deze is aangepast op de nieuwe situatie. 

De onderneming wordt geëxploiteerd in een meervoudige B.V.-constructie door de dertigers Bernard van Eck van der Sluijs en Wesley Bruntink. Om Jachthuis Beukenrode beter in de markt te zetten en de potentiële groei optimaal te kunnen benutten vraagt men deze financiering aan.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 225.000,-,. Hiervan wordt € 25.000,- uit eigen middelen ingebracht. Middels een earn-out constructie wordt € 50.000,- gefinancierd door de verkopende partij. De resterende € 150.000,- is de gevraagde financiering via Collin Crowdfund. De looptijd is 60 maanden met een maandelijkse lineaire aflossing. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Jachthuis Beukenrode B.V. met een Verhoogd risico. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. De debiteuren voor de financieringen zijn Jachthuis Beukenrode B.V., De Heeren van Driebergen B.V., Hestia Capital Holding B.V., Chanteux B.V. en Fruens Vita B.V. Door beide ondernemers is een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, elk met een verzekerd bedrag van € 75.000,-. Deze worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Tevens worden de huidige en toekomstige voorraad en inventaris van Jachthuis Beukenrode B.V. en De Heeren van Driebergen B.V. verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Ook is er een niet-onttrekkingsverklaring van 35% overeengekomen op het niveau van Hestia Capital Holding B.V. Tenslotte geven de ondernemers Bernard van Eck van der Sluis en Wesley Bruntink ieder een persoonlijke borgstelling af van € 75.000,- die op dit moment van morele aard is.

Leendoel

Met de gevraagde financiering zal het mogelijk worden om Jachthuis Beukenrode beter in de markt te positioneren en de potentiële groei te gaan benutten. Hiervoor wordt onder andere een compleet nieuwe website ontwikkeld en een gedegen online marketingapparaat opgezet. Iets wat tot op heden nog niet door de vorige exploitant van Jachthuis Beukenrode is ingezet. Ook zullen de verschillende vergaderruimten gemoderniseerd worden om zo beter aan te sluiten op de huidige wensen van de markt.

Ondernemer

Bernard van Eck van der Sluijs (31 jaar) is een bevlogen netwerker en marketingspecialist binnen de organisatie. Bernard is een ondernemer pur sang en weet de markt als geen ander naar waarde in te schatten. De daaraan gekoppelde kansen kan hij goed signaleren en ook te benutten. Bernard heeft samen met zijn compagnon Wesley Bruntink een achtergrond in de horeca- en uitzendbranche. Bernard draagt zorg voor het uitbreiden en in stand houden van de naamsbekendheid van Jachthuis Beukenrode en de Heeren van Driebergen en haar diensten, faciliteiten en arrangementen bij de gedefinieerde doelgroepen. Daartoe behoren ook de in- en externe communicatie in samenwerking met samenwerkingspartners. Verder zet Bernard de lijnen uit van het strategisch beleid en ziet toe op de lange termijnvisie. Hij is een analytisch persoon welke op resultaten gericht is. In drie jaar tijd is De Heeren van Driebergen opgezet met zijn eigen unieke identiteit en beleving. Daarnaast is de Heeren van Driebergen ook nog uitstekend in de markt gezet door de juiste online marketing te voeren. Juist deze capaciteiten zijn enorm van belang voor de expansie en verdere uitbreiding van Jachthuis Beukenrode.

Wesley Bruntink (30 jaar) heeft net als Bernard ruime ervaring in de uitzend- en de horecabranche. Ze zijn al tien jaar door diverse ondernemingen aan elkaar verbonden. Wesley is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het financiële beleid van de organisatie. Hij is financieel goed onderlegd en kan uitstekend plannen en organiseren. Precies daarin ligt een taak weggelegd voor Jachthuis Beukenrode. Zijn taken zijn  optimaal budgetteren, en maandelijks adviseren door middel van, en toezien op, kostenbesparingen teneinde de ontwikkelingen nauwgezet te kunnen volgen.

Thijs Staffhorst (40 jaar) is een horecaman in hart en nieren. Na een uitgebreide leerschool bij horecazaken en sterrenrestaurants is Thijs, via een omweg als ondernemer in de detailhandel, aangesloten bij De Heeren van Driebergen als partner. Thijs is een bevlogen chef-kok en weet gasten te imponeren. Door het uitstekende keukenteam staat Thijs niet vaak meer achter de pannen. In plaats daarvan is hij verantwoordelijk voor de sales. Primaire doel is het uitzetten en de verzorging van het salestraject voor De Heeren van Driebergen B.V. en Jachthuis Beukenrode B.V. In samenwerking met Bernard bedenkt hij innovatieve producten en diensten en probeert deze zo efficiënt als mogelijk te vermarkten. Minstens zo belangrijk is hierin het voeren van de aftersales dat dan ook tot zijn taken behoort. Thijs heeft 10% van de aandelen in Jachthuis Beukenrode B.V.

Onderneming

Jachthuis Beukenrode is een conferentiecentrum gelegen op de Utrechtse Heuvelrug tussen Driebergen en Doorn. Het onlangs tot Rijksmonument uitgeroepen Jachthuis Beukenrode heeft de laatste drie jaar een grondige renovatie ondergaan waarbij alle unieke details bespaard zijn gebleven. De vergaderzalen dienen nog gerenoveerd te worden waarvoor een deel van de financiering wordt gebruikt. De activiteiten van het Jachthuis zijn onder te verdelen in de volgende activiteiten:

 • Vergaderen en trainen
 • Bruiloften
 • Feesten, diners en evenementen

Door de landelijke opzet van het jachthuis is het mogelijk om zowel kleine als grote groepen te ontvangen. De historie en de authentieke sfeer van het Jachthuis zorgt voor een unieke beleving. Daarbij richt het Jachthuis zich zowel op de particuliere als de zakelijke markt. 

Visie en doelstellingen
De visie van Jachthuis Beukenrode wordt als volgt omschreven:
‘Het exploiteren van een parel op de Utrechtse Heuvelrug waarin de historische waarde wordt geaccentueerd. Zowel op zakelijk als particulier gebied worden producten en diensten aangeboden van uitstekende kwaliteit en service waar nog lang over gepraat wordt.’

Bij de omschreven visie horen een aantal doelstellingen voor 2017. Deze doelstellingen worden als volgt omschreven:

 • Het realiseren van een soepele overname van Beukenrode B.V.;
 • Het behalen van een winstgevende exploitatie in 2017; 
 • Het profileren van Jachthuis Beukenrode en haar faciliteiten;
 • Het realiseren van de efficiëntieslag in de organisatie zodat met een gelijk aantal fte meer werk verzet kan worden.

Positionering
Jachthuis Beukenrode wordt in de markt gepositioneerd als een hoogwaardig en multifunctioneel conferentiecentrum welke uitstekend inzetbaar is voor bruiloften, vergaderingen, private diners en evenementen. De historie en authentieke uitstraling van het Rijksmonument, de landelijke omgeving, de centrale ligging en de diverse mogelijkheden om op het buitenterrein evenementen te ontplooien behoren tot de unique buying points van Jachthuis Beukenrode.

Concurrentie
De directe concurrenten zijn de buitenplaatsen in een straal van 20 kilometer rondom het Jachthuis. Hiertoe behoren Kasteel Kerckebosch, Kasteel Sterkenburg, Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal, Maarten Maartenshuis en Kasteel Duurstede. Jachthuis Beukenrode heeft een aantal unieke eigenschappen die niet, of minder goed, tot hun recht komen bij de eerder genoemde locaties. Zo zijn de meeste locaties een stuk groter dan Jachthuis Beukenrode. De concurrentie voor wat kleinschaliger trouwlocaties is er binnen een straal van 30 kilometer niet of nauwelijks. Dit is positief voor de marktpositie van het Jachthuis. Anderzijds overtreft het Jachthuis de concurrentie door de verschillende mogelijkheden op het gebied van buitenactiviteiten. Direct achter het Jachthuis is de Engelse landschapstuin gerealiseerd door architect Copijn. Deze tuin is prachtig ingesloten door meters hoge hagen van hortensia’s, beukenbomen, eikenbomen en een hertenkamp. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen grote bruiloften, maar ook andere activiteiten zoals bosfairs en festivals te organiseren. Daarnaast zijn er ook meer dan voldoende parkeerplekken op het landgoed om een dergelijke hoeveelheid gasten te kunnen faciliteren. Met deze kenmerkende multifunctionele kwaliteiten onderscheidt Jachthuis Beukenrode zich tot de concurrentie. 

Structuur
De onderneming wordt in een meervoudige B.V.-constructie geëxploiteerd. De huidige organisatiestructuur geeft een duidelijke verdeling van de taken tussen Jachthuis Beukenrode en De Heeren van Driebergen aan. Het samenvoegen van beide structuren zorgt voor een efficiënte werkindeling op meerdere gebieden:

 • Sales en marketing: De salesactiviteiten worden voor beide locaties door 1 fte uitgevoerd.
 • Facilitair: De werkzaamheden tussen beide locaties kunnen worden uitgewisseld en afgewisseld. Dit levert financiële voordelen op.
 • Flexibele bediening poule: De poule met flexibele bediening kan voor beide locaties multifunctioneel worden ingezet. 

Omdat de drie werkmaatschappijen Rellex B.V., Eminent Vastgoed B.V. en Hockeysticks B.V. niet worden opgenomen als debiteur voor de Collin lening ontstaat er een structuurrisico uit hoofde van de organisatiestructuur. Dit risico wordt beperkt met de volgende aanvullende voorwaarde:

 • Er mogen geen gelden vanuit Jachthuis Beukenrode B.V. en De Heeren van Driebergen B.V. overgeboekt worden naar andere entiteiten, behoudens de management fees naar Hestia Capital Holding B.V. 

Per 1-1-2017 zijn er geen vorderingen op andere entiteiten. De verwachting is dat Rellex B.V. en Hockeysticks B.V. op korte termijn worden afgestoten.

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Overname goodwill € 25.000,-
Overname inventaris en voorraad € 50.000,-
Voorraad € 10.000,-
Verbouwing € 20.000,-
Inventaris € 80.000,-
Werkkapitaal € 40.000,-
Totale investeringsbehoefte € 225.000,-
Eigen middelen € 25.000,-
Earn-out regeling verkopende partij * € 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 150,000,-
   

*Deze lening heeft een driejarige looptijd zonder rente. Er zijn drie jaartermijnen qua aflossing van ieder € 16.667,- voor het eerst op 1 april 2018. Er is afgesproken dat op deze lening alleen mag worden afgelost indien het geconsolideerde eigen vermogen van De Heeren van Driebergen B.V. 40 % van het balanstotaal is met een minimum van €130.000,-. Voor deze lening zijn er geen zekerheden afgegeven.

Leenbedrag: € 150.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Bestaande financieringen
De onderneming heeft een financial lease van € 26.439,- in 2016 afgesloten voor de aanschaf van een bestelbus. Verder heeft de onderneming geen andere financieringen.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn Jachthuis Beukenrode B.V., De Heeren van Driebergen B.V., Hestia Capital Holding B.V., Chanteux B.V. en Fruens Vita B.V. 
 • De heer Wesley Bruntink geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 75.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment een morele waarde.
 • De heer Bernard van Eck van der Sluijs geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 75.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment een morele waarde.
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is er een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het geconsolideerde vermogen van Hestia Capital Holding B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit in Hestia Capital Holding B.V. 35% of lager is.
 • De huidige en toekomstige inventaris en voorraad van Jachthuis Beukenrode B.V. en De Heeren van Driebergen B.V. worden verpand in eerste verband aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Er zijn lineair dalende (gelijk aan de looptijd van de Collin lening) overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten op de levens van Bernard van Eck van der Sluijs en Wesley Bruntink voor ieder een bedrag van € 75.000,-. De verzekeringen zullen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert Jachthuis Beukenrode B.V. en De Heeren van Driebergen met een Verhoogd Risico. Hestia Capital Holding, Fruens Vita B.V. en worden gekwalificeerd met een Laag Risico. Chanceux B.V. wordt gekwalificeerd met een Minimaal risico. Wij hanteren voor deze aanvraag de score Verhoogd risico, gelijk aan de score van Jachthuis Beukenrode B.V.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De scores zijn gebaseerd op basis van de gegevens van Jachthuis Beukenrode B.V. én De Heeren van Driebergen B.V. Voor de bepaling van de score is mede gebruik gemaakt van de definitieve cijfers 2016, exploitatieprognoses 2017 en 2018, een liquiditeitsplanning en een uitgebreid businessplan. De overall score komt uit op Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Over 2016 is een omzet gerealiseerd van € 689.000,- met een netto cashflowoverschot van € 22.000,-. In 2016 hadden De Heeren van Driebergen beperkte aflossingsverplichtingen uit een aangegane lease. De aflossingsverplichtingen van Beukenrode over 2016 zijn niet verwerkt omdat alleen de activiteiten van Beukenrode door De Heeren van Driebergen zijn overgenomen, en niet de gehele onderneming. 
Voor 2017 wordt er een omzet van € 908.000,- geprognosticeerd. Over het eerste kwartaal 2017 is de prognosticeerde omzet van € 136.000,- bijna gehaald. Voor het resterende deel van 2017 is al 52% van de prognose middels boekingen vastgelegd. In april 2017 is er een marketingcampagne gestart voor Jachthuis Beukenrode welke veel positieve reacties heeft opgeleverd en extra aanvragen en offertes. Doordat De Heeren van Driebergen niet de gehele onderneming Beukenrode heeft overgenomen maar alleen de activiteiten, heeft men de mogelijkheid gecreëerd om alle bestaande contracten van Beukenrode met haar leveranciers opnieuw uit te onderhandelen. Dit heeft een forse kostenreductie opgeleverd, welke in 2017 al haar vruchten gaat afwerpen. Met de aandeelhouders is afgesproken dat de management fee de eerste 2 jaar niet verder mag stijgen dan de inflatiecorrectie plus 5%. De aandeelhouders kunnen, samen het inkomen van hun partner, voldoende voorzien voor wat betreft de verplichtingen in privé. Uiteindelijk bedraagt het verwachte netto cashflow overschot € 84.000,- op een genormaliseerde cashflow van € 104.000,-. Dit zou een score Excellent opleveren.
Voor 2018 wordt er een omzet van € 1.155.000,- geprognosticeerd en een netto cashflow overschot van € 195.000,-. 
Omdat de activiteiten van Beukenrode voor de ondernemers nog nieuw zijn hanteren wij voorzichtigheidshalve de score van de Rentabiliteit op Ruim voldoende.

Solvabiliteit
Per ultimo 2016 bedraagt de solvabiliteit van de onderneming 29% op een balanstotaal van € 185.000,- (Ruim voldoende). Per ultimo 2017 wordt er een solvabiliteit van 38% (€75.000,- op een balanstotaal van € 199.000,-) geprognosticeerd op een verlengd balanstotaal van € 331.000,- (Goed). Wij hanteren de score Voldoende, gelijk aan de solvabiliteit na financiering.

Liquiditeit
De geprognosticeerde liquiditeit van de onderneming is toereikend om te kunnen voldoen aan de kortlopende verplichtingen. De current ratio (vlottende activa/ vlottende passiva) per ultimo 2017 bedraagt naar verwachting 2,5 (Goed). In 2016 was deze 1,5 wat ook een score Goed zou rechtvaardigen. Voor 2018 wordt een current ratio geprognosticeerd van 4,0. Wij hanteren voor deze aanvraag voorzichtigheidshalve de score Ruim voldoende, omdat het Jachthuis een nieuwe activiteit betreft voor de ondernemers.

Samenvattend
Rentabiliteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

 • Investeerders vanaf € 500,- ontvangen gratis entree voor een open evenement.
 • Investeerders vanaf € 1.500,- ontvangen eenmalig een 2-gangen lunch bij een vergaderarrangement vanaf 10 personen
 • Investeerders vanaf € 3.000,- krijgen eenmalig 5% korting op hun factuur wanneer ze een arrangement of feest bij Jachthuis Beukenrode boeken. 

De voucher zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. 

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-13595 heeft € 500 geïnvesteerd.
13-06-2017 om 11:13
investeerder-8626 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
13-06-2017 om 11:12
investeerder-28067 heeft € 500 geïnvesteerd.
13-06-2017 om 11:12
investeerder-8178 heeft € 500 geïnvesteerd.
13-06-2017 om 11:12
investeerder-34139 heeft € 500 geïnvesteerd.
13-06-2017 om 11:12

Ondernemer
Bernard van Eck van der Sluijs
Wesley Bruntink
Thijs Staffhorst

Crowdfund Coach


Erwin Trapman