24657

Johnny’s Burger Arnhem

€ 75.000  |  7,5% rente  |  48 maanden  Investeerders: 102
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

5 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 5-08-2016 in 1 uur volgeschreven door 102 investeerders

Samenvatting

Johnny’s Burger Company is een take away en delivery concept dat eerlijke, smaakvolle en kwalitatief goede hamburgers thuisbezorgt. Tevens is de doelstelling om, waar mogelijk, biologische producten te gebruiken. Het doel van de leningaanvraag via Collin is het openen van een Johnny’s Burger franchisevestiging door broer en zus Mustafa en Ssafa Sumo in Arnhem.

Franchisegever
De missie is om eind 2017 een totaal van 25-30 filialen te hebben. Op lange termijn ook uitbreiding binnen Europa en in Nederland de nummer 1 te worden en te blijven in kwalitatief hoogwaardige hamburgers die thuisbezorgd worden. Johnny’s Burger Arnhem wordt een halal gecertificeerde vestiging van de snelst groeiende franchiseketen van dit moment in Nederland die zich onderscheidt met een exclusief assortiment in de diepte. Uniek aan de burgers van Johnny’s is de authentieke, à la minuut bereiding. Elke burger komt uit zijn eigen vacuümverpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Dit geeft een sublieme, persoonlijke eetbeleving. De kracht van Johnny’s Burger Arnhem zit hem in het triple serviceconcept: Eat in, Food to Go én delivery.

Ondernemers
De ondernemers zijn broer en zus Mustafa en Ssafa Sumo. Mustafa Sumo (22) komt uit Amersfoort en is momenteel manager in een bedrijf dat medische instrumenten verkoopt. Hij werkt hier sinds mei 2015 en geeft dagelijks leiding aan vier medewerkers. Deze functie en zijn vorige functie bij Kentucky Fried Chicken (KFC) hebben ervoor gezorgd dat hij zich, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, goed heeft kunnen ontwikkelen als leidinggevende. Bij KFC werd hij de jongste manager van Nederland. Het is zijn droom om een eigen horecaonderneming te starten in fast food.

Ssafa Sumo (27) is de zus van Mustafa, getrouwd met Kamel Hamadani. Ze hebben samen een dochtertje van enkele maanden. Vanaf jongs af aan is ze erg zelfstandig en als oudste thuis heeft ze veel van de werkzaamheden op zich genomen. Dit heeft haar zelfvertrouwen gegeven. Vanwege de studie bedrijfseconomie op HBO-niveau en haar werkervaring (o.a. financieel medeweker bij Incassobureau, gemeente Amersfoort, ABN Amro) hebben ze besloten dat Ssafa zich zal richten op de administratieve taken van de onderneming. In de aanloopperiode van de nieuwe vestiging zal ze parttime bij ArrangeGroup in Amersfoort in loondienst blijven.

Financieringsbehoefte

De totale investeringsbehoefte is € 100.000,-, waarvan € 25.000,- uit eigen middelen ingebracht wordt, Mustafa en Ssafa brengen elk € 12.500,- in. De overgebleven € 75.000,- is de gevraagde financiering via Collin. De looptijd is 48 maanden met een maandelijkse lineaire aflossing. De rente is 7,5%.

Structuur

De debiteur is Johnny’s Burger Arnhem B.V. Bestuurders en aandeelhouders (elk 50%) zijn de personal holdings van resp. Mustafa en Ssafa. Beiden hebben de ambitie binnen enkele jaren nog een paar zaken te openen, dat verklaart de keuze van deze structuur. 

Risico

De Dun & Bradstreet score noteert een Verhoogd risico. De Collin Credit Score is na afwaardering Ruim voldoende. De debiteur is Johnny’s Burger Arnhem B.V. De bestuurders en aandeelhouders (elk 50%) zijn de personal holdings van resp. Mustafa en Ssafa. Mustafa en Ssafa geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af van € 75.000,-. 

Video Pitch

Leendoel

Het leendoel is het openen van de franchisevestiging Johnny’s Burger te Arnhem. Johnny’s Burger is een full franchiseformule, die veel ondersteuning biedt aan haar franchisenemers door gedetailleerd inzicht in de performance op vestigingsniveau en als het moet op orderniveau. De lening wordt gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de vestiging, aanschaf van apparatuur en vervoersmiddelen, huurgarantie en een lokaal marketingbudget voor het eerste jaar. Deels zijn deze kosten al betaald door de eigen inbreng, deels betreft het openstaande facturen van de verbouwing die in volle gang is. Mustafa en Ssafa willen zo snel mogelijk open.

Ondernemer

Mustafa Sumo (22) komt uit Amersfoort en is momenteel manager in een bedrijf dat medische instrumenten verkoopt. Hij werkt hier sinds mei 2015 en geeft dagelijks leiding aan vier medewerkers. Deze functie en zijn vorige functie bij Kentucky Fried Chicken (KFC) hebben ervoor gezorgd dat hij zich, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, goed heeft kunnen ontwikkelen als leidinggevende. Bij KFC werd hij de jongste manager van Nederland. Het is zijn droom om een eigen horecaonderneming te starten in fast food. Hij handelt als een ondernemer: direct en adequaat. Zijn doorzettingsvermogen is groot. Daarnaast heeft hij bij andere horecagelegenheden gewerkt en ze van klein naar groot zien groeien. Zijn persoonlijke doelstelling is een succesvolle onderneming met een eventuele uitbreiding over een aantal jaren van de het aantal vestigingen. Hij wil zijn droom nu eindelijk werkelijkheid maken en heeft het gevoel dat dit ook zal lukken.

Ssafa Sumo (27) is de zus van Mustafa, getrouwd met Kamel Hamadani. Ze hebben samen een dochtertje van enkele maanden. Vanaf jongs af aan is ze erg zelfstandig en als oudste thuis heeft ze veel van de werkzaamheden op zich genomen. Dit heeft haar zelfvertrouwen gegeven. Vanwege de studie in bedrijfseconomie op HBO-niveau en de werkervaring (o.a. financieel medeweker bij Incassobureau, gemeente Amersfoort, ABN Amro) hebben ze besloten dat ze zich zal richten op de administratieve taken van de onderneming. In de aanloopperiode van de nieuwe vestiging zal ze parttime bij ArrangeGroup in Amersfoort in loondienst blijven.

Samen hebben ze als doelstelling een succesvolle onderneming op te bouwen met verschillende vestigingen. Ze weten dat het opstarten van een nieuwe zaak lastig kan zijn in het begin, maar als je een goed concept hebt zal het alleen maar beter en beter gaan. Ze zijn overtuigd van Johnny’s Burger en geloven in hun eigen capaciteiten.

Ter ondersteuning van de ambities, zal de echtgenoot van Ssafa, Kamel Hamadani direct in dienst komen als manager bij Johnny’s Burger Arnhem. De rol van Kamel in de winkel zal manager zijn bij afwezigheid van Mustafa. Zij hebben voor Kamel gekozen vanwege zijn brede ervaring in de horeca en zijn financiële werkervaring bij verschillende multinational bedrijven. Kamel komt uit een ondernemende familie, zijn vader heeft heel zijn leven in Nederland al restaurant gehad en Kamel heeft er altijd gewerkt. Hij is begonnen als afwasser en later kok en restaurantmanager geworden.

Onderneming

Johnny’s Burger Arnhem is een halal gecertificeerde vestiging van de snelst groeiende franchiseketen van dit moment in Nederland die zich onderscheidt met een exclusief en diep assortiment. Uniek aan de burgers van Johnny’s is de authentieke, à la minuut bereiding. Elke burger komt uit zijn eigen vacuümverpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Dit geeft een sublieme, persoonlijke eetbeleving. De kracht van Johnny’s Burger Arnhem zit hem in het triple serviceconcept: Eat in, Food to Go én delivery.

Informatie over Franchisegever
De missie op kortere termijn is om eind 2017 een totaal van 25-30 filialen te hebben. Op de lange termijn wil men uitbreiden binnen Europa en in Nederland de nummer 1 worden en blijven in thuisbezorgde, kwalitatief hoogwaardige hamburgers. Het concept is ontstaan in Nederland in 2014 toen de oprichters met elkaar tot de conclusie kwamen dat er in Nederland geen kwalitatieve hamburgers thuisbezorgd werden. Het idee groeide uit naar Johnny’s Burger Company en staat voor de vintage hamburgerketen: old school met slow cooked hamburgers. Tarek Cherkawi en Maarten Luk, twee ondernemers uit de restaurant franchising en verpakkingswereld, zijn de oprichters.

Inmiddels zijn er 15 geopende vestigingen. Hiervan zijn er 4 Shop in shop: Purmerend, Amsterdam Ceintuurbaan, Haarlem; en 11 Stores: Amsterdam-Noord, Leiden, Zoetermeer, Gouda, Rotterdam Kralingen, Hoofddorp, Leidschendam, Noordwijk, Krommenie, Schiedam en Rijswijk. Op (zeer) korte termijn worden er Stores geopend in Utrecht, Eindhoven, Groningen, Alphen, Waddinxveen, Arnhem en Rotterdam (eat-in restaurant).

Concept
Johnny’s Burger Company maakt hamburgers alleen op bestelling. Na bereiding worden de hamburgers zo snel mogelijk bezorgd bij de klant. Het bezorggebied is bewust niet heel groot, omdat de versheid anders niet gegarandeerd kan worden, terwijl dat juist een Unique Selling Point van het bedrijf is. De minimale openingstijden zijn van 16.00 uur tot 22.00 uur, 364 dagen per jaar. Ze hebben voor ieder wat wils, met keuze uit 10 verschillende burgers, wraps, salades en bijgerechten zoals potato wedges en twister fries. Daarnaast wordt er door de productcommissie vanuit de Franchiseformule elk kwartaal een nieuwe burger ontwikkeld. Het drankenassortiment is smal maar doeltreffend. De klant heeft de keuze uit Coca-Cola, Fanta, Sprite, Ice tea, water en Red Bull. De dranken worden voorgekoeld op 5 graden Celsius zodat bij aankomst bij de klant er een frisse drank op tafel komt.

Prijs
Vaste prijzen in het hele land met als uitgangspunt dat het voor iedereen bereikbaar is. Vanaf € 9,95 is een burgermenu aan huis te verkrijgen. De bezorging is altijd gratis. Met de prijs zit het bedrijf in het laagsegment ten opzichte van professionele fooddelivery bedrijven als Domino’s Pizza en bijv. Sparerib Express.

Plaats & distributie
In de gemeente Arnhem wonen 148.000 inwoners. Ze zitten op een A1 locatie aan de stadsring van Arnhem waar dagelijks vele voorbijgangers voorbijrijden die naar het centrum of naar het kantoor gaan. Dat zorgt ervoor dat wij onze naamsbekendheid in Arnhem snel kunnen doen groeien, aangevuld met een marketingcampagne. Vestigingsadres: Jansbinnensingel 5A te Arnhem.  De winkelruimte heeft een frontbreedte van 6 meter met 3 meter hoge glazen deuren. Het is gelegen op een zeer representatieve zichtlocatie aan de historische groene Singel van Arnhem en op loopafstand van het City Centrum, Centraal Station en het Sonsbeekpark.

Concurrentie
Concurrentie in Arnhem op gebied van ‘fast food delivery’ komt van Sushi Point en Domino’s Pizza, hoewel beide met ander product. Johnny’s zit naast Sushi Point die een grote klanten basis heeft en zo’n zes scooters heeft rondrijden in Arnhem. Ook zit in de straat een Domino’s Pizza die met een zelfde aantal scooters rondrijdt en Pizza’s bezorgt. Johnny’s Burger biedt iets nieuws voor Arnhem. Dat er behoefte aan is, blijkt uit een eigen enquête in de stad Arnhem. Johnny’s Burger onderscheidt zich door echte home made burgers. De burgers worden per bestelling bereid en niet op voorhand zoals bij de grote ketens. Tevens is het mogelijk om zelf een hamburger samen te stellen door additionele producten toe te voegen. Johnny’s Burger is de eerste professionele hamburgerketen in Nederland die hamburgers thuisbezorgt. Men hoeft de deur niet meer uit.

Doelgroepen
Een hamburger is een geliefd product binnen alle lagen van de bevolking tussen 10 en 60 jaar. Mannen appreciëren alle soorten hamburgers terwijl vrouwen eerder kiezen voor de verse hamburger. Omdat Johnny’s Burger, naast de hoogste kwaliteitseisen, een halal-certificering heeft, kunnen we ook de doelgroep van moslims makkelijker bereiken. Voor de Eat-in component bestaat de doelgroep uit mensen die winkelen en boodschappen doen in de omgeving en zij die gepland hebben om te komen eten bij Johnny’s Burger. De Delivery en Food to Go componenten zijn het populairst onder alleenstaanden en tweeverdieners zonder kinderen. Door de huidige ontwikkeling vanuit de productcommissie van de franchisegever om een kindermenu in het assortiment te gaan voeren kunnen we de doelgroep van samenwonenden met kinderen beter bereiken.

Ambitie ondernemer
Mustafa en Ssafa hebben zich ten doel gesteld om Johnny’s Burger Arnhem tot het beste delivery concept van Arnhem te maken. Ze hebben de ambitie om in de toekomst meerdere vestingen te openen, maar pas na een succesvol Arnhem.

De kernwaarden laten zien vanuit welke basisgedachte Johnny’s Burger denkt en doet. Dit geldt voor de benadering van klanten, omgang met elkaar en op welke wijze wij de beste willen zijn.

  • Talent verwezenlijken: Johnny’s medewerkers zitten vol gekend en ongekend talent. Door deze met elkaar te ontdekken en te verbinden zijn wij in staat om elke dag te oogsten.
  • Kwaliteit: door talent te verwezenlijken komt de interne kwaliteit tot bloei en zijn wij in staat om de klant exact te leveren waar hij naar verlangt.
  • Vertrouwen: door op elkaar te kunnen rekenen en met elkaar te bouwen maken wij een (h)eerlijkproduct.

Structuur
De debiteur is Johnny’s Burger Arnhem B.V. Bestuurders en aandeelhouders (elk 50%) zijn de personal holdings van resp. Mustafa en Ssafa. Beiden hebben de ambitie binnen enkele jaren nog een paar zaken te openen, dat verklaart de keuze van deze structuur.

organigram

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Verbouwing

€ 27.500,-

Inventaris, inrichting, vervoersmiddelen, voorraad

€ 32.500,-

Franchise Fee, huurgarantie en BTW

€ 40.000,-

Totaal

€ 100.000,-

Eigen inbreng

€ 25.000,-

Lening via Collin

€ 75.000,-

Leenbedrag: € 75.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 48 maanden, lineaire aflossing

Risico

Mustafa en Ssafa hebben een verdeling gemaakt voor de management fee op basis van de uur- en werkverdeling. Mustafa woont nog thuis en Ssafa blijft eerst nog parttime werken. Hierdoor kunnen zij toe met een beperkt inkomen uit Johnny’s Burger Arnhem als dit nodig is. In de prognoses is uitgegaan van een normale management fee. De partner van Ssafa komt in dienst van het bedrijf.

Zekerheden

  • De debiteuren zijn Johnny’s Burger Arnhem B.V., Amany Holding B.V. en Berivan Holding B.V.
  • De ondernemers geven gezamenlijk een persoonlijke borgstelling af van € 75.000,-. Deze heeft op dit moment een morele waarde.

Dun & Bradstreet
De Dun & Bradstreet score noteert een Verhoogd risico, aangezien het een startende onderneming betreft.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de beoordeling is uitgegaan van de prognose 2016 na financiering, rentebetalingen en aflossingen op de lening via Collin. De prognoses zijn degelijk onderbouwd en passend bij het verzorgingsgebied, de branche en passend bij de ervaringscijfers van de franchisegever. Ze zijn opgesteld in samenwerking met BDO-accountants. De overall Score is Ruim voldoende na afwaardering. De vestiging Arnhem is voor Johnny’s Burgers een nieuwe locatie. Prognoses zijn gebaseerd op de ervaringen van andere vestigingen. De andere via Collin Crowdfund gefunde vestigingen draaien conform de prognoses.

Rentabiliteit
Voor de beoordeling is uitgegaan van prognoses 2016 inclusief volledige rentebetalingen en aflossingen op lening via Collin. De prognose is opgesteld met ondersteuning vanuit de franchisegever en een toonaangevend accountantskantoor. Dit gerelateerd aan de inmiddels ruime ervarings- en vergelijkende gegevens van de franchisegever, leidt op basis van de verwachte cijfers tot een score Goed voor de rentabiliteit in zowel 2016 als 2017. Het verwachte netto cashflowoverschot na rente en aflossingen is € 13.000 in 2016 bij een verwachte omzet van € 168.000,-. In 2017 stijgt dit netto cashflowoverschot naar € 39.000,-. Vanwege het startende karakter van deze vestiging is het ervoor gekozen om de score af te waarderen naar Ruim voldoende.

Solvabiliteit
De openingsbalans na financiering geeft de score Voldoende met een solvabiliteit van 25% op een balanstotaal van € 100.000,-. Eind 2016 zal deze solvabiliteit door toevoeging van de winst en de aflossingen stijgen naar Ruim voldoende, met 38% op een balanstotaal van € 108.000,-. Eind 2017 wordt een Excellente solvabiliteit van meer dan 50% geprognosticeerd. Voor nu houden we de score Voldoende van de openingsbalans aan.

Liquiditeit
Bij de openingsbalans na financiering is de liquiditeit Excellent, met een current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) van 2,7. Eind 2016  is de liquiditeit enigszins afgenomen naar 2,1 om vervolgens te stijgen naar meer dan 4 eind 2017. Gezien het startende karakter van deze vestiging wordt de score Goed realistisch geacht.

Samenvattend
Rentabiliteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Goed
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een kortingskaart voor 10% korting gedurende de looptijd van de lening bij bestellingen in alle vestigingen van Johnny’s Burger Company.

De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-11607 heeft € 500 geïnvesteerd.
05-08-2016 om 11:48
investeerder-14293 heeft € 500 geïnvesteerd.
05-08-2016 om 11:47
investeerder-4728 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
05-08-2016 om 11:45
investeerder-18906 heeft € 500 geïnvesteerd.
05-08-2016 om 11:44
investeerder-11640 heeft € 500 geïnvesteerd.
05-08-2016 om 11:38

Reacties

Investeerder – 19176
05-08-2016 11:28
Heel veel succes Mustafa en Ssafa!

Investeerder – 14910
05-08-2016 11:41
Hallo! Bedankt voor je berichtje, we waarderen het erg. We hopen dat je eens langs komt!
Mustafa en Ssafa

Investeerder – 17057
05-08-2016 11:43
Ik kom zeker kijken aangezien ik in Arnhem gevestigd ben.

Ondernemer

Mustafa Sumo en Ssafa Sumo

Crowdfund Coach


Henk Beke