35276

Kvik Leeuwarden

€ 220.000  |  7,0% rente  |  50 maanden  Investeerders: 177
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 18-06-2020 in 1 uur volgeschreven door 177 investeerders

Samenvatting

Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. met als handelsnaam Kvik Leeuwarden, een franchise binnen de Kvik-formule, biedt keukens, badkamers en garderobes in Deens design voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kvik heeft 18 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Tjadlind en Ted Arends worden met hun werkmaatschappij Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. de franchisenemers van de nieuwe Kvik-vestiging in Leeuwarden.

Invloed coronavirus
Corona heeft een beperkte impact gehad op Kvik in Nederland. Winkels bleven open met minder maar wel meer gerichte bezoekers. Daardoor was de orderomzet iets hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. De Kvik-vestigingen organiseerden online meetings met klanten (home-selling), videobellen en verruimde openingstijden. Vooruitzichten voor de branche zijn nog altijd positief. 

Financieringsbehoefte
De financiering zal worden gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe vestiging van Kvik in Leeuwarden. De totale investering is € 265.000,-. Met een eigen inbreng van € 45.000,- is de gevraagde financiering via Collin Crowdfund € 220.000,-. De looptijd is 50 maanden, met eerst een aflossingsvrije periode van acht maanden, gevolgd door 42 maanden lineaire aflossing. De rente bedraagt 7,0% gedurende de gehele looptijd. De bedenktermijn voor investeerders is voor deze leningaanvraag zeven dagen.

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. als Verhoogd risico. De kwalificatie voor Ekwifalint B.V. is Laag risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Verhoogd risico.
De Collin Credit Score is Ruim voldoende. De volgende zekerheden en voorwaarden zijn van toepassing:

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 100.000,- op het woonhuis met als adres Maximillastraat 21 in Leeuwarden verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 425.000,- en een openstaande schuld van € 380.000,-. Het onroerend goed is door de eerste hypotheekhouder gewaardeerd op € 490.000, de WOZ-waarde is € 445.000,-.
 • Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
 • Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends geven een negatieve hypotheekverklaring af op de privéwoning. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de privéwoning met als adres Maximillastraat 21 in Leeuwarden wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). 
 • De debiteuren zijn Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. en Ekwifalint B.V. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends voor minimaal € 220.000,-. Deze is dalend en minimaal gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Via Collin Crowdfund zijn eerder de vestigingen in Woerden, Almere en Heerhugowaard gefinancierd. Deze vestigingen behoren tot de top vijf van de Kvik-vestigingen in Nederland. Deze leningen lopen naar tevredenheid.

Video Pitch

Leendoel

De nieuwe zaak wordt aangepast naar het Kvik-concept in een showroom en in een aparte ruimte voor montage en opslag. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. Daarnaast wordt de financiering aangewend voor zowel de franchisefee als het werkkapitaal.

Ondernemer

Tjadlind Arends-Woller (1979) is getrouwd met Ted Arends, samen hebben ze twee kinderen en wonen in Leeuwarden. Met het starten van Kvik Leeuwarden komt voor Tjadlind een lang gekoesterde droom uit. Na haar hbo-studie retail management was het haar droom om een eigen interieurwinkel te starten. 
In werk en vrije tijd heeft ze verschillende dingen gedaan met haar liefde voor interieur. Zo is ze afgestudeerd op het IKEA-hoofdkantoor, was ze export coördinator bij Riviera Maison en heeft ze een opleiding gevolgd aan de Styling Academy Artemis in Amsterdam. In de afgelopen 20 jaar is ze werkzaam geweest in diverse internationale account- en projectmanagement-rollen, voor het laatst bij FrieslandCampina.

Ted Arends (1975) is als tuinderszoon opgegroeid in een ondernemersgezin. Na zijn hbo-studie confectiekunde bleek dat met name logistieke en automatiseringsvraagstukken zijn sterke kant zijn. Hij heeft veel ervaring opgedaan in leidinggevende rollen bij diverse projecten en de bijbehorende proces-aanpassingen. Dit is de laatste jaren, onder andere bij Wehkamp, doorgegroeid tot diverse managementfuncties. Een zelfstandig bestaan heeft hem altijd getrokken. 
Tjadlind en Ted kennen elkaar door hun eerste werkgever. Ze weten dan ook heel goed hoe het is om samen te werken en kennen elkaars kwaliteiten.

Tjadlind en Ted sprak het tijdloze en strakke Deense design van Kvik aan, in combinatie met het eerlijke verhaal en de oprechte vriendelijkheid van de medewerkers. Dit concept willen ze nu ook in Friesland introduceren. 
 

Onderneming

Kvik is in 1983 opgericht in Denemarken door Knud Boel Troelsen. In de opstartfase is het Kvik-assortiment verkocht via bestaande retailers. In 1992 heeft Kvik zijn eerste eigen winkels geopend in Denemarken. In 2002 ging Kvik de Deense grens over en opende winkels in Zweden, Noorwegen en Finland. In 2005 is Kvik verkocht aan Ballingslöv International AB of Sweden, in dat jaar opende Kvik zijn eerste winkels in Nederland en België. Momenteel heeft Kvik 145+ winkels wereldwijd. 
Ballingslöv is één van de grotere keuken-, badkamer- en garderobefabrikant en -retailer. Ballingslöv is onderdeel van Stena Adactum, één van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen. Ballingslöv heeft een langetermijnstrategie zonder exit horizon. De bedrijfsslogan is ‘’Building strong companies’’. Stena Adactum is onderdeel van Stena, beter bekend van Stena Lines. Dit familiebedrijf heeft een imperium opgebouwd met diverse ondernemingen. Stena heeft een jaarlijkse omzet van 5,6 miljard euro en 19.000 medewerkers wereldwijd. 

Franchiseformule
Kvik biedt trendy keukens, badkamermeubels en garderobekasten aan in hedendaags Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik is een uit Denemarken afkomstig, en in West-Europa sterk groeiend winkelconcept, dat geleid wordt door franchisenemers. 
Kvik betekent in het Deens snel en slim. Dit is terug te vinden in de snelle en slimme concepten die zorgen dat er voor elke portemonnee en woning een passende en doordachte oplossing geboden wordt. Bij Kvik kan men onder andere terecht voor extra diepe keukens, extra hoge keukens, slimme opbergsystemen, design vormgeving en strakke werkbladen. 

Het Deens design is een klasse apart. Het is mooi, eenvoudig en houdt tegelijkertijd rekening met vorm en functie. Het kent een hoge kwaliteit. Omdat Kvik van mening is dat iedereen recht heeft op mooi Deens design in huis, biedt Kvik Deens design aan in een prijsklasse die voor velen is weggelegd. Het is voor Kvik een erezaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die jarenlang gebruikt kunnen worden.
Kvik Keukens, Badkamers & Garderobes heeft 16 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Er is een groeistrategie ingezet om de succesvolle formule verder uit te breiden. Al meer dan 30 jaar levert Kvik Deense design tegen lage prijzen. Kvik vindt dat het kopen van een keuken net zo leuk moet zijn als het leven in die keuken.
 
Markt
KVIK Leeuwarden is de 19de vestiging, deze wordt gevestigd op de begane grond van de gerenommeerde interieurwinkel Jan de Jong interieurs in Leeuwarden. De vestiging bevindt zich op een A-locatie in het winkelgebied Huizum op loopafstand van Station Leeuwarden. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid. Gezien de ruimte en afstanden in Friesland zal er ook extra worden ingezet op het nieuwe KVIK Home-concept waar afspraken bij consumenten thuis worden gemaakt. Het magazijn zal gevestigd worden op een separate locatie op industrieterrein de Zwette IV. 

Het verzorgingsgebied telt 219.000 inwoners, verdeeld over 104.000 huishoudens. Het verzorgingsgebied beslaat 20 (auto)reisminuten vanaf de vestiging te Leeuwarden. Naast het bedienen van de particuliere markt zien ze ook de recreatiewoningen op de eilanden en in de provincie als een belangrijk afzetgebied.
De gemiddelde koopkrachtindex van het verzorgingsgebied is iets lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal meerpersoonshuishoudens met kinderen is lager dan het gemiddelde van de Nederlandse bevolking (30% t.o.v. 33% landelijk gemiddeld). In Leeuwarden en de omliggende regio zijn er meerdere aanbieders van keukens, badkamers en garderobekasten. 

Kvik richt zich op consumenten tussen de 25 en 70 jaar oud, die een eigen woning of appartement bezitten en overwegen om een nieuwe keuken, badkamer of (garderobe-) kast aan te schaffen en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in trendgevoelig design en decor. Qua communicatie richt Kvik zich vooral op vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar omdat zij vaak de doorslaggevende factor zijn in de keukenaankoop.

Onderscheidend vermogen
De Scandinavische ontwerpfilosofie is simplistisch wat duidelijk terugkomt in de collectie. Zo zijn nagenoeg alle modellen greeploos met vlakke fronten. Deze rustige serene uitstraling biedt gelijk het gemak van het schoonhouden. Kvik streeft er doelbewust naar om zich op het gebied van merk, design, prijs en service te onderscheiden van haar concurrenten en geeft, onder andere met haar kwaliteitsgarantie, Kvik-klanten zoveel mogelijk waarde voor hun geld. 

Onderdeel van de Kvik-formule zijn de diensten die worden aangeboden. Zo zijn er drie serviceniveaus:

 • Doe het zelf: de bestelde producten worden opgehaald of tegen betaling geleverd in platte pakketten voor de ervaren doe-het-zelver;
 • Doe het leuk: de kasten worden tegen betaling voorgemonteerd en kunnen worden opgehaald of tegen betaling worden geleverd, zo is er enkel nog de installatie thuis;
 • Doe het makkelijk: tegen betaling wordt alles bij de klant thuis volledig geïnstalleerd.

Kvik biedt goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, is transparant en er wordt geen gebruik gemaakt van misleidende ‘van/voor’-prijzen. In alle offertes en orders is volledig inzichtelijk hoe de prijs is opgebouwd.
Kvik Keukens, Badkamers en Garderobes haalt zijn inkomsten uit het verkopen, monteren, leveren en installeren van deze producten. De verkopen bestaan voor 90% uit keukens en de resterende 10% uit badkamers en garderobes. Er wordt vanuit marketing sterker ingezet op de verkoop van badkamers en garderobes om de totaalomzet met dat aandeel te laten groeien. Kvik A/S is leverancier van de kasten en DFI Geisler voor de werkbladen uit Denemarken. Stenen werkbladen als graniet, keramiek en composiet komen van Jetstone in Nederland. De apparatuur komt onder andere van Zanussi, Smeg, Bosch, Siemens, Novy en AEG.

Structuur
In de werkmaatschappij Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. zit de exploitatie van Kvik Leeuwarden. De holding Ekwifalint B.V. heeft 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. Tjadlind en Ted bezitten elk 50% van de aandelen in de holding.

Financieringsbehoefte

De verkoopvestiging is 235 m² groot, met daarbij een elders gevestigd magazijn en montageruimte van 300 m². De bouwkundige voorzieningen worden deels genomen door de verhuurder. Bij aanvang wordt de showroom ingericht met een beperkte voorraad. Keukens die nodig zijn voor plaatsing en levering vallen onder onderhanden werk.

Kvik A/S wordt hoofdhuurder (7-jarig huurcontract) van de vestiging en brengt geen waarborgsom in rekening. De meeste materialen komen uit Denemarken; zonder btw. De Nederlandse investeringen worden vrij van btw gefactureerd aan Kvik A/S in Denemarken.

Bouwkundige voorzieningen € 22.000,-
Inventaris en installaties € 107.000,-
Showroom en voorraad € 67.000,-
Franchise entree fee € 10.000,-
Werkkapitaal  € 59.000,-
Totale investering  € 265.000,-
Eigen inbreng € 45.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 220.000,-

Leenbedrag: € 220.000,-
Rente: 7,0%
Looptijd: 50 maanden waarvan de eerste 8 maanden aflossingsvrij.
De bedenktermijn voor investeerders is voor deze leningaanvraag zeven dagen.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 100.000,- op het woonhuis met als adres Maximillastraat 21 in Leeuwarden verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 425.000,- en een openstaande schuld van € 380.000,-. Het onroerend goed is door de eerste hypotheekhouder gewaardeerd op € 490.000, de WOZ-waarde is € 445.000,-.
 • Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
 • Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends geven een negatieve hypotheekverklaring af op de privéwoning. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de privéwoning met als adres Maximillastraat 21 in Leeuwarden wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). 
 • De debiteuren zijn Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. en Ekwifalint B.V. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends voor minimaal € 220.000,-. Deze is dalend en minimaal gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. is Verhoogd risico. De kwalificatie voor Ekwifalint B.V. is Laag risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De vestigingen Kvik Woerden, Kvik Almere en Kvik Heerhugowaard zijn eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemers en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. 

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een omzet begroot van € 1.371.000,- met een ordergrootte van € 1.800.000,- (door de levertijd wordt de omzet pas na enkele maanden gefactureerd). De kosten zijn er echter al wel, waardoor er een netto cashflowoverschot, na aflossing Collin lening, van € 41.000,- resteert. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 2.000.000,- en een netto cashflowoverschot van € 97.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Ruim voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 45.000,-. Op een balanstotaal van € 263.000,- betekent dat een solvabiliteit van 17%. Door een verwachte winsttoevoeging aan het einde van het eerste jaar wordt er dan een solvabiliteit begroot van 21,5%. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 100.000,- op het woonhuis met als adres Maximillastraat 21 in Leeuwarden verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 425.000,- en een openstaande schuld van € 380.000,-. Het onroerend goed is door de eerste hypotheekhouder gewaardeerd op € 490.000, de WOZ-waarde is € 445.000,-.
 • Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends voor minimaal € 220.000,-. Deze is dalend en minimaal gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Kies Voor Inspirerende Keukens 058 B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Door de gezamenlijke persoonlijke borgstelling, de hypothecaire zekerheid in tweede verband, de verpanding van zowel de overlijdensrisicoverzekering als van de roerende zaken en de daarbij afgegeven terugkoopverklaringen kwalificeren wij de zekerheid als Goed. 

Samenvattend
Afloscapaciteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Goed
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een voucher ter waarde van de hoogte van de BTW bij een bestelling van een volledige keuken, badkamermeubel of garderobe. De waardebon is uitsluitend te besteden bij Kvik Leeuwarden en zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-171669 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-06-2020 om 10:07
investeerder-100556 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-06-2020 om 10:06
investeerder-109817 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
18-06-2020 om 10:06
investeerder-68136 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-06-2020 om 10:06
investeerder-174777 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-06-2020 om 10:05

Ondernemer

Tjadlind Arends-Woller en Ted Arends

Crowdfund Coach


Henk Beke