Veenendaalse Krant 01-09-2016

Knab Crowdfunding: “Binnen twee uur was onze financiering volgeschreven”

Knab is de eerste bank in Nederland die crowdfunding heeft opgenomen in zijn dienstverlening. De eerste leningaanvraag (€ 75.000) van ondernemers Marco Schoeman en Bram de Wit was binnen 2 uur volgeschreven. Dat geld hebben ze nodig voor LEF!, een smoothie- en lunchbar in Veenendaal. We vroegen de mannen naar hun ervaring met Knab Crowdfunding.

“‘Knab gaat ook Crowdfunding aanbieden, is dat iets voor jullie?’ We zijn de vriend die ons op Facebook tagde ontzettend dankbaar. We waren op zoek naar een goede manier om onze financiering rond te krijgen. We hadden ons al georiënteerd op crowdfundingpartijen. Knab is natuurlijk een bekende naam en kwam op ons heel betrouwbaar over.”

Goed nieuws na één week

“Nadat we onze aanvraag hadden ingediend ging het snel. We kregen Crowdfund Coach Ies Bos toegewezen die bij Collin Crowdfund – de partner van Knab – al veel projecten begeleidde naar een geslaagde financiering. Binnen een paar dagen kwam hij bij ons thuis. Er was direct een klik, hij heeft nota bene een tijd in Veenendaal gewoond! Ook hij was enthousiast en ging de haalbaarheid van ons project testen. Een week later kregen we al goed nieuws. We worden geplaatst!

Op 14 juli werden wij als allereerste project van Knab Crowdfunding geplaatst. Een hele eer en behoorlijk spannend. Vanaf 14.00 uur konden klanten van Knab investeren en om 16.00 uur konden we de champagne al ontkurken! Ies Bos belde meteen om ons te feliciteren. Ook hij had blijkbaar 2 uur lang op F5 gedrukt…”

De fijne neveneffecten van crowdfunding

“Ineens kregen we ook een hoop extra likes op Facebook. Dat zijn natuurlijk die investeerders! We kregen ook direct aanbiedingen van investeerders die wilden helpen met de website, de ICT en een hoop andere dingen.

Ook onze omgeving is erg enthousiast. We merken wel een hoop onwetendheid over het onderwerp. Hen raden we zeker aan om zich eens in crowdfunding te verdiepen. Het levert namelijk niet alleen een betrouwbare en snelle financiering op, het is ook echt een promotie voor je bedrijf. Een win-winsituatie voor investeerders én leningaanvragers!”

Via Knab Crowdfunding kunnen niet-startende ondernemers € 50.000 tot € 1.000.000 lenen. Meer weten? Ga naar www.knab.nl/crowdfunding