De Kredietunies werken samen met Collin Crowdfund

De Kredietunies werken samen met Collin Crowdfund

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK) heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met crowdfundingplatform Collin Crowdfund. Als gevolg hiervan gaat de VSK een eigen versie van Collin Crowdfund’s IT-platform gebruiken, waarmee kredietunies efficiënter kredieten kunnen gaan verstrekken.

Collin Crowdfund heeft zelf een IT-platform laten ontwikkelen en de VSK is nu de eerste whitelabel-klant die er gebruik van maakt. Daarvoor zijn er wel wat noodzakelijke maatwerk-aanpassingen gerealiseerd, maar de samenwerking moet uiteindelijk een win-winsituatie opleveren.

Kredietunies zijn samenwerkingsverbanden van ondernemers die andere ondernemers financieren en coachen. In ons land zijn momenteel 24 van zulke unies aangesloten bij de Vereniging Samenwerkende Kredietunies. Daarvan verstrekt de helft actief leningen.

Meer tijd voor de ondernemer
Door het financieringsplatform van Collin Crowdfund te gebruiken, moeten de administratieve processen bij de VSK sneller en beter verlopen dan voorheen. Met als gevolg dat de kredietunies meer tijd kunnen besteden aan wat hun core-business is: de ondernemer. “Het financieringsplatform van Collin Crowdfund is een succesvol platform dat nu speciaal voor kredietunies is aangepast. Het platform ondersteunt het hele proces van kredietverstrekking van aanvraag tot beheer”, aldus Jan Fremeijer, bestuurslid van de VSK.

Twee maanden terug was het de Koninklijke Metaalunie die ook de samenwerking zocht met Collin Crowdfund.