30594

Kvik Almere

€ 275.000  |  7,5% rente  |  54 maanden  Investeerders: 255
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

7 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 26-07-2018 in 2 dagen volgeschreven door 255 investeerders

Samenvatting

Kvik biedt keukens, badkamers en garderobes in Deens design voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kvik heeft 16 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Arend Huizinga wordt franchisenemer van de nieuwe Kvik-vestiging in Almere, vanuit zijn werkmaatschappij Deens Design Almere B.V. 

Financieringsbehoefte
De financiering zal worden gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe vestiging van Kvik in Almere. De totale investering is € 325.000,-. Met een eigen inbreng van € 50.000,- is de gevraagde financiering via Collin Crowdfund € 275.000,-. De looptijd is 54 maanden, met eerst een aflossingsvrije periode van zes maanden, gevolgd door 48 maanden lineaire aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd.

Risico
De Dun & Bradstreet score noteert voor Deens Design Almere B.V een Verhoogd risico en Arend Huizinga Beheer B.V. een Laag risico. Wij hanteren voor deze aanvraag de score Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. De debiteuren zijn Deens Design Almere B.V (h.o.d.n. Kvik Almere) en Arend Huizinga Beheer B.V. De inventaris en voorraad worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af voor de inventaris, showroom en bouwkundige voorzieningen. Deze is op dit moment materieel van aard. Daarnaast geeft Arend Huizinga een persoonlijke borgstelling af van € 275.000,- die op dit moment moreel van aard is. Ten slotte wordt zijn overlijdensrisicoverzekering ter hoogte van € 260.000,- verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Video Pitch

Leendoel

De nieuwe zaak wordt aangepast naar het Kvik-concept in een showroom en in een ruimte voor montage en opslag. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. Daarnaast maken de franchisefee en werkkapitaal onderdeel uit van het leendoel. 

Ondernemer

Arend Huizinga (37 jaar) woont samen met Monique; zij is verpleegkundige in het OLVG in Amsterdam. Na zijn mbo opleiding is Arend eerst bij Trigion in de beveiliging gaan werken. Vervolgens is hij in 2011 aan de slag gegaan als verkoper bij Keuken Kampioen. Arend werd in 2014 vestigingsmanager van de winkel in Villa Arena. In deze periode heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvolle bedrijfsmanager. Een jaar geleden kwam Arend in contact met Kvik. Hij werd enthousiast van de mensen bij Kvik, de transparante werkwijze en goede producten. Sinds april loopt Arend al stage bij Kvik en begin september opent hij de nieuwe vestiging in zijn woonplaats Almere.

Zijn ambitie is om zich in het eerste jaar te vestigen en een naam op te bouwen met tevreden klanten. Het doel is om een omzet boven prognose te realiseren. De sterke formule en marketingondersteuning vanuit Kvik gaat daarbij helpen. Het uiteindelijke doel is om binnen vijf jaar een omzet te behalen van € 3.000.000,-.

Onderneming

Kernprofiel
Kvik (www.kvik.nl) is in 1983 opgericht in Denemarken door Knud Boel Troelsen. In de opstartfase is het Kvik assortiment verkocht via bestaande retailers. In 1992 heeft Kvik zijn eerste eigen winkels geopend in Denemarken. In 2002 ging Kvik de Deense grens over en opende winkels in Zweden, Noorwegen en Finland. In 2005 is Kvik verkocht aan Ballingslöv International AB of Sweden, in dat jaar opende Kvik zijn eerste winkels in Nederland en België. Momenteel heeft Kvik meer dan 145 winkels wereldwijd. 
Ballingslöv is één van de grotere keuken-, badkamer- en garderobefabrikant en -retailer. Ballingslöv is onderdeel van Stena Adactum, één van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen. Ballingslöv heeft een langetermijnstrategie zonder exit horizon. De bedrijfsslogan is ‘’Building strong companies’’. Stena Adactum is onderdeel van Stena, beter bekend van Stena Lines. Dit familiebedrijf heeft een imperium opgebouwd met diverse ondernemingen. Stena heeft een jaarlijkse omzet van 5,6 miljard euro en 19.000 medewerkers wereldwijd. 

Franchiseformule
Kvik biedt trendy keukens, badkamermeubels en garderobekasten aan in hedendaags Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik is een uit Denemarken afkomstig, en in West-Europa sterk groeiend winkelconcept, dat geleid wordt door franchisenemers. Kvik betekent in het Deens snel en slim. Dit is terug te vinden in de snelle en slimme concepten die zorgen dat er voor elke portemonnee en woning een passende en doordachte oplossing geboden wordt. Bij Kvik kan men onder andere terecht voor extra diepe keukens, extra hoge keukens, slimme opbergsystemen, design vormgeving en strakke werkbladen. 

Het Deens design is een klasse apart. Het is mooi, eenvoudig en houdt tegelijkertijd rekening met vorm en functie. De kwaliteit is van topklasse. Omdat Kvik van mening is dat iedereen recht heeft op mooi Deens design in huis, biedt Kvik Deens design aan in een prijsklasse die voor iedereen is weggelegd. Het is voor Kvik een erezaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die jarenlang gebruikt kunnen worden.
Kvik Keukens, Badkamers & Garderobes heeft 16 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Er is een groeistrategie ingezet om de succesvolle formule verder uit te breiden. Al meer dan 30 jaar levert Kvik Deense design tegen lage prijzen. Kvik vindt dat het kopen van een keuken net zo leuk moet zijn als het leven in die keuken.

Markt
Kvik Almere is de 17e vestiging en komt op Woonboulevard DoeMere in Almere Buiten, op vijf minuten vanaf de A6. In de directe omgeving zitten bouwmarkten zoals Praxis en Gamma, interieurzaken (bijvoorbeeld Leenbakker en Beter Bed), Ranzijn tuin & Dier en andere keukenzaken zoals Jysk, Bruynzeel en Bruggeman. Door die concentratie aan keukenverkooppunten is er ook een sterke aantrekkingskracht vanuit de regio naar de Woonboulevard. De regio kent een bovengemiddelde inkomensindex van 111%.

Kvik richt zich op consumenten tussen de 25 en 70 jaar oud, die een eigen woning of appartement bezitten en overwegen om een nieuwe keuken, badkamer of (garderobe-) kast aan te schaffen en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in trendgevoelig design en decor. Qua communicatie richt Kvik zich vooral op vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar, omdat zij vaak de doorslaggevende factor zijn in de keukenaankoop.

Onderscheidend vermogen
De Scandinavische ontwerpfilosofie is simplistisch wat duidelijk terugkomt in de collectie. Zo zijn nagenoeg alle modellen greeploos met vlakke fronten. Deze rustige serene uitstraling biedt gelijk het gemak van het schoonhouden. Kvik streeft er doelbewust naar om zich op het gebied van merk, design, prijs en service te onderscheiden van haar concurrenten en geeft, onder andere met haar kwaliteitsgarantie, Kvik klanten zoveel mogelijk waarde voor hun geld. 

Onderdeel van de Kvik formule zijn de diensten die worden aangeboden. Zo zijn er drie serviceniveaus:

  • Doe het zelf: de bestelde producten worden opgehaald of tegen betaling geleverd in platte pakketten voor de ervaren doe-het-zelf-er;
  • Doe het leuk: de kasten worden tegen betaling voor gemonteerd en kunnen worden opgehaald of tegen betaling worden geleverd, zo is er enkel nog de installatie thuis;
  • Doe het makkelijk: tegen betaling wordt alles bij de klant thuis volledig geïnstalleerd.

Kvik biedt goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, is transparant en er wordt geen gebruik gemaakt van misleidende ‘van/voor’-prijzen. In alle offertes en orders is volledig inzichtelijk hoe de prijs is opgebouwd.
Kvik Keukens, Badkamers en Garderobes haalt zijn inkomsten uit het verkopen, monteren, leveren en installeren van deze producten. De verkopen bestaan voor 90% uit keukens en de resterende 10% uit badkamers en garderobes. Er wordt vanuit marketing sterker ingezet op de verkoop van badkamers en garderobes om de totaalomzet met dat aandeel te laten groeien. Kvik A/S is leverancier van de kasten en DFI Geisler voor de werkbladen uit Denemarken. Stenen werkbladen als graniet, keramiek en composiet komen van Jetstone in Nederland. De apparatuur komt onder andere van Zanussi, Smeg, Bosch, Siemens, Novy en AEG.

Structuur

Financieringsbehoefte

De vestiging is 860 m2 groot, waarvan directe showroom 350 m2. De bouwkundige voorzieningen worden deels genomen door de verhuurder. Bij aanvang wordt de showroom ingericht met een beperkte voorraad. Keukens die nodig zijn voor plaatsing en levering vallen onder onderhanden werk.

Kvik A/S wordt hoofdhuurder (10 jaar huurcontract) en brengt geen waarborgsom in rekening. De meeste materialen komen uit Denemarken; zonder BTW. De Nederlandse investeringen worden gefactureerd aan Kvik A/S in Denemarken.
 

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen € 83.000,-
Inventaris en installaties € 90.000,-
Showroom en voorraad € 85.000,-
Franchise entree fee € 10.000,-
Werkkapitaal € 57.000,-
Totale investering € 325.000,-
Eigen inbreng € 50.000,-
Lening via Colin Crowdfund € 275.000,-

Leenbedrag: € 275.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 54 maanden, waarvan de eerste zes maanden aflossingsvrij zijn, gevolgd door 48 lineaire maandelijkse aflossingen.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteuren zijn Deens Design Almere B.V. en Arend Huizinga Beheer B.V. 
  • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de bouwkundige voorzieningen tegen boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van vijf jaar) en de inventaris, installaties, showroom en toekomstige voorraden tegen aanschafwaarde. Aangezien Kvik Nederland B.V. (en haar moeder Kvik A/S) een solide partij is, is de waarde van de terugkoopverklaring op dit moment materieel. Dun & Breadstreet hanteert voor Kvik A/S een score Minimaal risico.
  • Arend Huizinga geeft een persoonlijke borgstelling af ter hoogte van het leenbedrag. De borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Arend Huizinga voor € 260.000,-. Deze is dalend en minimaal gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
  • De (huidige en toekomstige) inventaris, installaties, showroom en voorraden van Deens Design Almere B.V. en Arend Huizinga Beheer B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
  • De lening van Arend Huizinga ter hoogte van € 50.000,- wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Gedurende de looptijd van de lening zal er geen aflossing plaatsvinden op de achtergestelde lening. De rente wordt wel betaald.

Dun & Bradstreet
De Dun & Bradstreet score voor Deens Design Almere B.V. is Verhoogd risico, terwijl voor Arend Huizinga Beheer B.V. een score Laag risico wordt afgegeven. Wij hanteren voor deze aanvraag de score Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De score wordt bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De vestiging Kvik Woerden is eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draait boven prognose. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking met de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende. 

Rentabiliteit
Over de eerste twaalf maanden wordt een omzet begroot van € 890.000,- met een ordergrootte van € 1.200.000,- (door de levertijd, wordt de omzet pas na enkele maanden gefactureerd). De kosten worden wel genomen, waardoor een genormaliseerde cashflow van negatief € 63.000,- (score Matig) resulteert. In het tweede jaar wordt een omzet geprognotiseerd van ruim € 1.700.000,- (met een ordergrootte van € 1.800.000,-) en een genormaliseerde cashflow van € 163.000,-. Dit is ruim toereikend voor het voldoen van de financiële verplichtingen. Voor dit moment beoordelen we de score voor Rentabiliteit op Voldoende.

Solvabiliteit
De solvabiliteit op het moment van financiering bedraagt € 50.000,-. Op een balanstotaal van € 325.000,- betekent dat een solvabiliteit van 16% (score Voldoende). Door het verlies in de eerste maanden en de lopende aflossingen wordt verwacht dat zowel het eigen vermogen als de solvabiliteit negatief zullen zijn na jaar één (score Matig). Door onder meer de toevoeging van het resultaat is het eigen vermogen aan het einde van het tweede jaar conform begroting € 67.000,- met een solvabiliteit van 17% (score voldoende). De afgegeven terugkoopverklaring door de franchisegever Kvik A/S geeft comfort om op de lange termijn aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Wij waarderen de Solvabiliteit op Voldoende.

Liquiditeit
Door de aanbetalingen ontstaat een comfortabele liquiditeitspositie. Daardoor dalen de liquide middelen in het aanloopjaar slechts beperkt. De aanbetalingen zitten in de liquide middelen èn bij de kortlopende schulden. De current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) is op het moment van financieren 3,1. Aan het eind van het eerste jaar is de liquiditeit naar verwachting gedaald naar 0,7 (score Matig). Dit wordt onder andere veroorzaakt door de levertijd van de keukens en de te verwachten aanloopverliezen. Aan het einde van het tweede jaar wordt verwacht dat de current ratio zich zal normaliseren op een niveau van 1,2 (score Ruim voldoende). Wij beoordelen de Liquiditeit als Voldoende. 

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een waardebon voor een volledige keuken, badkamermeubel of garderobe. Dat betekent dat u een complete keuken, badkamermeubel of garderobe kan aanschaffen zónder 21% BTW te hoeven betalen. De waardebon is uitsluitend te besteden bij Kvik Almere en zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. Door aanspraak te maken op deze beloning zal mogelijk uw anonimiteit opgeheven worden in verband met de benodigde gegevens voor de verzending.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-7472 heeft € 1.500 geïnvesteerd.
26-07-2018 om 15:06
investeerder-23309 heeft € 500 geïnvesteerd.
26-07-2018 om 14:46
investeerder-54537 heeft € 500 geïnvesteerd.
26-07-2018 om 14:25
investeerder-9577 heeft € 500 geïnvesteerd.
26-07-2018 om 14:11
investeerder-52398 heeft € 500 geïnvesteerd.
26-07-2018 om 13:42

Reacties

Investeerder – 33773
26-07-2018 13:24
Kunt u die incentive uitleggen? “Investeerders vanaf €1.000 ontvangen een waardebon voor een volledige keuken” staat er. Klinkt te mooi om waar te zijn. Ook al omdat de zin over de BTW die erop volgt in die context onbegrijpelijk is. Graag toelichting dus.

Collin Crowdfund
26-07-2018 13:26
Beste investeerder,

Bedankt voor uw vraag.

Wanneer u € 1.000,- of meer investeert, krijgt u een waardebon waarmee u bij de aankoop van een volledige keuken de BTW niet hoeft te betalen.

Met vriendelijke groet,

Collin Crowdfund

Ondernemer
Arend Huizinga

Crowdfund Coach


Henk Beke