41410

Kvik Villa Arena

€ 250.000  |  9,0% rente  |  45 maanden  Investeerders: 290
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

28 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 30-11-2022 in 8 dagen volgeschreven door 290 investeerders

Samenvatting

Wijziging leningaanvraag d.d. 29-11-2022

Beste investeerder,

22 november jl. is de crowdfunding van Kvik Villa Arena live gegaan. Dit heeft nog niet geleid tot een volledige funding van het streefbedrag van € 340.000,- met een minimum van € 250.000,-. We zijn daarop in overleg gegaan met de Kvik-organisatie. De ondernemer wil graag dat de crowdfunding succesvol kan worden afgesloten en daarom kunnen we de volgende wijzigingen aankondigen:

 • Het rentepercentage wordt verhoogd van 8,0% naar 9,0%.
 • Het streefbedrag wordt verlaagd naar €250.000,-.
 • Kvik NL B.V. en Kvik A/S verstrekken een onderhandse lening van € 90.000,-, gelijk aan de looptijd van de Collin lening. De totale rentelast voor de onderneming blijft door deze wijzigingen gelijk.
 • De zekerheden blijven ongewijzigd en de afloscapaciteit wijzigt niet.

Samen wordt de nieuwe opzet als volgt:

 • Leenbedrag: € 250.000,-
 • Rente: 9,0%

Hieronder ziet u de oorspronkelijke pitch waarin bovenstaande wijzigingen niet zijn doorgevoerd.

Met vriendelijke groet,

Collin Crowdfund

Deens Design Amsterdam B.V. met als handelsnaam Kvik Villa Arena, is sinds januari 2022 de franchisevestiging van Michel van Niekerk binnen de Kvik-formule. Kvik biedt keukens, badkamers en garderobes in Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik Villa Arena gaat verhuizen naar een andere locatie in Villa Arena. De opening van de nieuwe vestiging staat gepland voor begin december 2022.

Financieringsbehoefte
De totale investering is € 340.000,-, met een bodembedrag van € 250.000,-. De looptijd is 45 maanden waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij. Daarna volgt een lineaire aflossing in 42 maanden. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie van Dun & Bradstreet Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Ruim voldoende. 
De gestelde voorwaarden en zekerheden zijn:

 • De debiteuren zijn Storm Beheer Purmerend B.V. en Deens Design Amsterdam B.V.
 • De heer M. van Niekerk en mevrouw I. van Niekerk – Wouterse geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Storm Beheer Purmerend B.V. en Deens Design Amsterdam B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Kvik A/S en Kvik NL B.V. zijn hoofdhuurders van het pand en geven een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de inrichting van de winkel (showroom) gelijk aan de aanschafwaarde, dus zonder afschrijving.
 • Kvik A/S en Kvik NL B.V. zijn hoofdhuurders van het pand en geven een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. 
 • Kvik A/S en Kvik NL B.V. zijn hoofdhuurders van het pand en geven een verklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor het vergoeden van bouwkundige voorzieningen aan het pand, gelijk aan 80% van de boekwaarde van de bouwkundige voorzieningen met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. 
 • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 20% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Via Collin Crowdfund zijn eerder verschillende andere vestigingen van Kvik gefinancierd. Deze leningen lopen naar tevredenheid.

Video Pitch

Leendoel

De nieuwe zaak wordt aangepast naar een showroom in het vernieuwde Kvik-concept. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. 

Ondernemer

Michel van Niekerk (1968) woont samen met Irma van Niekerk (1965) in Purmerend, samen hebben ze twee uitwonende kinderen. Irma werkt bij Dienst Justiele Inrichtingen als medisch secretaresse. 

Michel heeft na zijn Havo het Bouw- & Hout-college gevolgd (mbo-niveau). Hierna heeft hij enkele jaren gewerkt bij een bouwtechnische groothandel, waarna hij het keuken-vak inrolde. Bij verschillende grote keukenmerken zoals Bruynzeel en Brugman heeft hij verkoop- en montagefuncties bekleed. Daarnaast gaf hij salestrainingen. 

Sinds 2015 werkt Michel bij Kvik in Amsterdam Westpoort als verkoper van keukens & badkamers en het geven van salestrainingen. Door zijn ervaring heeft Kvik hem benaderd om retail consulent worden. In die functie ondersteunt hij verschillende nieuwe en bestaande Kvik vestigingen en verzorgt trainingen. Kvik Nederland heeft Michel benaderd om een van de grootste vestigingen van Kvik in Nederland over te nemen en verder te ontwikkelen. 

Sinds 1 februari 2022 heeft hij de zaak overgenomen. Sinds 1 november heeft hij de sleutel van de nieuwe locatie. Na verbouwing en inrichting gaat de nieuwe zaak begin december open. De showroomkeukens in de huidige locatie worden enkele weken voor de overgang in de uitverkoop gezet en worden kort voor de verhuizing eruit gehaald; de verkoop kan dan ook normaal doorgaan.

De ambitie van Michel is om binnen enkele jaren een financieel gezonde vestiging met meer dan € 3.000.000,- omzet neer te zetten, met tevreden klanten en een goed team medewerkers. Zijn ervaring als goede verkoper en de kennis hoe je een Kvik-store moet runnen, in combinatie met de sterke formule-ondersteuning vanuit Kvik, gaan daarbij helpen.

Onderneming

Kvik is in 1983 opgericht in Denemarken door Knud Boel Troelsen. In de opstartfase is het Kvik-assortiment verkocht via bestaande retailers. In 1992 heeft Kvik zijn eerste eigen winkels geopend in Denemarken. In 2002 ging Kvik de Deense grens over en opende winkels in Zweden, Noorwegen en Finland. In 2005 is Kvik verkocht aan Ballingslöv International AB of Sweden, in dat jaar opende Kvik zijn eerste winkels in Nederland en België. Momenteel heeft Kvik 180 winkels in tien verschillende landen. 

Ballingslöv is één van de grotere keuken-, badkamer- en garderobefabrikant en -retailer en is onderdeel van Stena Adactum, één van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen. Ballingslöv heeft een langetermijnstrategie zonder exit horizon. De bedrijfsslogan is ‘’Building strong companies’’. Stena Adactum is onderdeel van Stena, beter bekend van Stena Lines. 

Franchiseformule
Kvik biedt keukens, badkamermeubels en garderobekasten aan in Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik is een uit Denemarken afkomstig, en in West-Europa sterk groeiend winkelconcept, dat geleid wordt door franchisenemers.

Kvik betekent in het Deens snel en slim. Dit is terug te vinden in de snelle en slimme concepten die zorgen dat er voor elke portemonnee en woning een passende en doordachte oplossing geboden wordt. Bij Kvik kan men onder andere terecht voor extra diepe keukens, extra hoge keukens, slimme opbergsystemen, design vormgeving en strakke werkbladen.

Het Deens design is een klasse apart. Het is mooi, eenvoudig en houdt tegelijkertijd rekening met vorm en functie. Het kent een hoge kwaliteit. Omdat Kvik van mening is dat iedereen recht heeft op mooi Deens design in huis biedt Kvik Deens design aan in een prijsklasse die voor velen is weggelegd. Het is voor Kvik een erezaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die jarenlang gebruikt kunnen worden.

Kvik Keukens, Badkamers & Garderobes heeft 28 winkels in Nederland. Er is een groeistrategie ingezet om de succesvolle formule verder uit te breiden. Al bijna 40 jaar levert Kvik Deense design tegen lage prijzen. Kvik vindt dat het kopen van een keuken net zo leuk moet zijn als het leven in die keuken.

Markt
Villa ArenA is gelegen in ArenAPoort, hét winkel-, leisure en entertainmentgebied van Amsterdam. Omringd door diverse snelwegen en op vijf minuten loopafstand van het trien en metro/busstation Amsterdam Bijlmer ArenA. Op het parkeerdek en in de parkeerkelder is voldoende mogelijkheid om tegen een beperkt tarief te parkeren. Er zijn 2.500 parkeerplaatsen beschikbaar.

Iedereen die in de omgeving van Amsterdam woont en op zoek is naar een nieuw interieur, brengt een bezoek aan de Woonmall Villa Arena. De huidige Kvik-locatie van 700 m² zit op de begane grond. Vanaf december wordt een nieuwe locatie gehuurd op de derde verdieping, tegen veel lagere huurlasten. De vestiging ligt nabij de ingang van het parkeerdek. Circa 60% van de bezoekers aan Villa Arena komen hier binnen. 

Villa Arena heeft een sterke regiofunctie. Een vestigingsplaats onderzoek gaat uit van een verzorgingsgebied van 141.000 huishoudens binnen 20 autominuten van de vestiging. Kvik richt zich op consumenten tussen de 25 en 70 jaar oud, die een eigen woning of appartement bezitten en overwegen om een nieuwe keuken, badkamer of (garderobe-) kast aan te schaffen en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in trendgevoelig design en decor. Qua communicatie richt Kvik zich vooral op vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar omdat zij vaak de doorslaggevende factor zijn in de keukenaankoop. 
In Villa Arena zijn de meeste grote aanbieders van keukens en badkamers gevestigd.

Onderscheidend vermogen
De Deense ontwerpfilosofie is simplistisch wat duidelijk terugkomt in de collectie. Zo zijn nagenoeg alle modellen greeploos met vlakke fronten. Deze rustige serene uitstraling biedt gelijk het gemak van het schoonhouden. Kvik streeft er doelbewust naar om zich op het gebied van merk, design, prijs en service te onderscheiden van haar concurrenten en geeft, onder andere met haar kwaliteitsgarantie, Kvik-klanten zoveel mogelijk waarde voor hun geld.

Onderdeel van de Kvik-formule zijn de diensten die worden aangeboden. Zo zijn er drie serviceniveaus:

 • Doe het zelf: de bestelde producten worden opgehaald of tegen betaling geleverd in platte pakketten voor de ervaren doe-het-zelver;
 • Doe het leuk: de kasten worden tegen betaling voorgemonteerd en kunnen worden opgehaald of tegen betaling worden geleverd, zo is er enkel nog de installatie thuis;
 • Doe het makkelijk: tegen betaling wordt alles bij de klant thuis volledig geïnstalleerd.

Kvik onderscheidt zich qua prijsformule van andere grote keukenwinkels. Bij Kvik word je geholpen, zoals je zelf ook geholpen wilt worden. De prijs is transparant en niet misleidend. Daarbij is Kvik in een vergevorderd stadium met haar duurzaamheidmissie. De eigen Kvik productie is begin 2021 C02-positief is geworden. Dit is een belangrijke stap om in 2025 de volledige toeleveringsketen C02-positief te laten worden. 

Alle houten onderdelen van de producten, zoals fronten, kasten en werkbladen van verantwoorde bosbouw en gecertificeerde bronnen, alle folie bedekte fronten zijn sinds 2021 van gerecycled plastic PET-flessen. Het MDF hout wat ze gebruiken in dezelfde kastfront is van recyclede MDF, wat nu nog uniek is op de keukenmarkt. 

Kvik biedt goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, is transparant en er wordt geen gebruik gemaakt van misleidende ‘van/voor’-prijzen. In alle offertes en orders is volledig inzichtelijk hoe de prijs is opgebouwd.

Kvik Keukens, Badkamers en Garderobes haalt zijn inkomsten uit het verkopen, monteren, leveren en installeren van deze producten. De verkopen bestaan voor 90% uit keukens en de resterende 10% uit badkamers en garderobes. Er wordt vanuit marketing sterker ingezet op de verkoop van badkamers en garderobes om de totaalomzet met dat aandeel te laten groeien. Kvik A/S is leverancier van de kasten en DFI Geisler voor de werkbladen uit Denemarken. Stenen werkbladen als graniet, keramiek en composiet komen van Jetstone in Nederland. De apparatuur komt onder andere van Zanussi, Bosch, Siemens, Novy en AEG.

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen € 114.200,-
Inventaris en installaties € 121.800,-
Showroom en voorraad € 98.400,-
Werkkapitaal € 5.600,-
Totale investering € 340.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 340.000,-

Leenbedrag: € 340.000,-, met een bodembedrag van € 250.000,-. Indien het streefbedrag niet volledig behaald wordt, zal Kvik NL een aanvullende lening verstrekken.
Rente: 8,0%
Looptijd: 45 maanden waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor Storm Beheer Purmerend B.V. en Deens Design Amsterdam B.V. zijn beide Verhoogd risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de overname en de prognoses voor de komende drie jaar. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De prognoses passen bij de gerealiseerde cijfers van Kvik Villa Arena en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. Collin Crowdfund heeft eerder andere Kvik vestigingen gefinancierd; deze draaien naar tevredenheid. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de overname per 1 februari 2022 wordt een gefactureerde omzet begroot van € 2.402.000,- waarna er een netto cashflow overschot na aflossing op de Collin-lening van € 74.000,- resteert. Door aanbetalingen en uitgeleverde orders wordt er geen liquiditeitstekort begroot. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 2.606.000,- en een netto cashflow overschot na aflossingen van € 61.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Ruim voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 88.000,- op een balanstotaal van € 808.000,- betekent dat een solvabiliteit van 11%. In het tweede jaar stijgt de solvabiliteit naar verwachting naar 22% op een balanstotaal van € 806.000,-. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden

 • De debiteuren zijn Storm Beheer Purmerend B.V. en Deens Design Amsterdam B.V.
 • De heer M. van Niekerk en mevrouw I. van Niekerk – Wouterse geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Storm Beheer Purmerend B.V. en Deens Design Amsterdam B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Kvik A/S en Kvik NL B.V. zijn hoofdhuurders van het pand en geven een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de inrichting van de winkel (showroom) gelijk aan de aanschafwaarde, dus zonder afschrijving.
 • Kvik A/S en Kvik NL B.V. zijn hoofdhuurders van het pand en geven een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. 
 • Kvik A/S en Kvik NL B.V. zijn hoofdhuurders van het pand en geven een verklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor het vergoeden van bouwkundige voorzieningen aan het pand, gelijk aan 80% van de boekwaarde van de bouwkundige voorzieningen met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. 
 • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 20% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Door zowel de verpanding van de roerende zaken, de daarbij afgegeven terugkoopverklaringen en de persoonlijke borgstelling kwalificeren wij de zekerheid als Ruim Voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-5890 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-11-2022 om 19:36
investeerder-95914 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-11-2022 om 19:33
investeerder-33869 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-11-2022 om 19:26
investeerder-324301 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-11-2022 om 19:23
investeerder-353010 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
30-11-2022 om 19:05

Ondernemer

Michel van Niekerk

Crowdfund Coach


Henk Beke