38509

Kvik Zaandam

€ 250.000  |  8,0% rente  |  50 maanden  Investeerders: 205
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 12-01-2021 in 1 uur volgeschreven door 205 investeerders

Samenvatting

Coole Keuken Visie Zaandam B.V. met als handelsnaam Kvik Zaandam wordt een franchisevestiging binnen de Kvik-formule. Kvik biedt keukens, badkamers en garderobes in Deens design voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De opening van de nieuwe vestiging staat gepland voor eind maart 2021. 

Invloed coronavirus
Corona heeft op dit moment een beperkte impact gehad op Kvik in Nederland. Winkels bleven in de eerste golf open. Er kwamen minder bezoekers, maar men kwam wel meer gericht. Daardoor was de orderomzet in het voorjaar 2020 iets hoger dan in dezelfde periode in 2019. De Kvik-vestigingen organiseerden online meetings met klanten (home-selling), videobellen en verruimde openingstijden. Eind november, begin december was de orderintake tientallen procenten hoger dan het jaar ervoor. 

Financieringsbehoefte
De totale investering is € 300.000,-. Met een eigen inbreng van € 50.000,- is de gevraagde financiering via Collin Crowdfund € 250.000,-. De looptijd is 50 maanden waarvan de eerste 8 maanden aflossingsvrij. Daarna volgt een lineaire aflossing in 42 maanden. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd. Let op: per 1 januari 2021 is de bedenktermijn van 14 dagen naar 4 dagen gegaan.

Risico
Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie van Dun & Bradstreet Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. 
De volgende zekerheden en voorwaarden zijn van toepassing:

 • De debiteur is Damoen Cucina Holding B.V. en Coole Keuken Visie Zaandam B.V..
 • De heer W.N. Daman geeft een persoonlijke borgstelling af van € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiele waarde. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer W.N. Daman voor € 250.000,-. Deze is dalend en gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Damoen Cucina Holding B.V. en Coole Keuken Visie Zaandam B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
 • Het is mogelijk per kalenderjaar een bedrag van maximaal 10% van de oorspronkelijke hoofdsom af te lossen zonder extra vergoedingsrente.

Via Collin Crowdfund zijn eerder de vestigingen in Woerden, Almere, Heerhugowaard en Leeuwarden gefinancierd. Deze leningen lopen naar tevredenheid. De via Collin Crowdfund gefinancierde vestiging in Zoetermeer is recent geopend.

Video Pitch

Leendoel

De vestiging wordt verbouwd naar het Kvik-concept en opgedeeld in een showroom en een aparte ruimte voor montage en opslag. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. Daarnaast wordt de financiering aangewend voor zowel de franchisefee als het werkkapitaal.

Ondernemer

Wilco Daman (1965) is getrouwd met Lydia Daman-Moen (1968), samen hebben ze een volwassen dochter & zoon.

Wilco heeft na het behalen van zijn HAVO diploma enkele jaren gewerkt in diverse administratieve functies; eerst bij een reisorganisatie en later bij twee grote autodealers. In de avonduren heeft hij succesvol de studies PD-Boekhouden, MBA en SPD-1 afgerond, die hij nodig had om carrière te maken in deze functies. 

Sales had echter meer zijn interesse en daarom koos Wilco ervoor om verkoopadviseur te worden in de showroom bij de autodealer in Amsterdam. Na een paar jaar kwam de mogelijkheid om door te groeien naar accountmanager bij Peugeot in Amsterdam. Vanaf 2005 was Wilco verantwoordelijk om de MKB- en Groot Zakelijke Markt te adviseren in het beheer en de aanschaf van personen- en bedrijfsauto’s in Noord-Holland. Hier heeft hij een driejarige opleiding HBO Accountmanagement (inclusief Marketing NIMA A en B) succesvol afgesloten.

De laatste jaren liep Wilco met het idee om zelfstandig ondernemer te worden in een omgeving waar direct klantencontact, verkoop, planning en samenwerking bij elkaar komen. Hij kwam in contact met Kvik en na verschillende gesprekken met Kvik Franchisenemers en klanten werd hij steeds enthousiaster. Het prachtige Deense concept, de transparante, eerlijke en oprechte werkwijze spreken hem enorm aan.

Onderneming

Kvik is in 1983 opgericht in Denemarken door Knud Boel Troelsen. In de opstartfase is het Kvik-assortiment verkocht via bestaande retailers. In 1992 heeft Kvik zijn eerste eigen winkels geopend in Denemarken. In 2002 ging Kvik de Deense grens over en opende winkels in Zweden, Noorwegen en Finland. In 2005 is Kvik verkocht aan Ballingslöv International AB of Sweden, in dat jaar opende Kvik zijn eerste winkels in Nederland en België. Momenteel heeft Kvik 145+ winkels wereldwijd. 

Ballingslöv is één van de grotere keuken-, badkamer- en garderobefabrikant en -retailer en is onderdeel van Stena Adactum, één van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen. Ballingslöv heeft een langetermijnstrategie zonder exit horizon. De bedrijfsslogan is ‘’Building strong companies’’. Stena Adactum is onderdeel van Stena, beter bekend van Stena Lines. 

Franchiseformule
Kvik biedt trendy keukens, badkamermeubels en garderobekasten aan in hedendaags Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik is een uit Denemarken afkomstig, en in West-Europa sterk groeiend winkelconcept, dat geleid wordt door franchisenemers.

Kvik betekent in het Deens snel en slim. Dit is terug te vinden in de snelle en slimme concepten die zorgen dat er voor elke portemonnee en woning een passende en doordachte oplossing geboden wordt. Bij Kvik kan men onder andere terecht voor extra diepe keukens, extra hoge keukens, slimme opbergsystemen, design vormgeving en strakke werkbladen.

Het Deens design is een klasse apart. Het is mooi, eenvoudig en houdt tegelijkertijd rekening met vorm en functie. Het kent een hoge kwaliteit. Omdat Kvik van mening is dat iedereen recht heeft op mooi Deens design in huis, biedt Kvik Deens design aan in een prijsklasse die voor velen is weggelegd. Het is voor Kvik een erezaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die jarenlang gebruikt kunnen worden.

Kvik Keukens, Badkamers & Garderobes heeft nu 20 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Er is een groeistrategie ingezet om de succesvolle formule verder uit te breiden. Al meer dan 30 jaar levert Kvik Deense design tegen lage prijzen. Kvik vindt dat het kopen van een keuken net zo leuk moet zijn als het leven in die keuken.
 
Markt
Kvik Zaandam wordt gevestigd aan de Woonboulevard Zaandam (Cornelis Ouwejanstraat). De winkel is vanuit alle richtingen goed bereikbaar en er is ruime, gratis parkeergelegenheid. Het winkelgebied ligt nabij de ringweg Amsterdam A-10 en daarmee ook dicht bij Amsterdam- Noord en Purmerend.

In het primaire verzorgingsgebied Zaanstad wonen 156.000 inwoners, verdeeld over 66.000 huishoudens. De gemiddelde koopkracht per hoofd van de bevolking in het verzorgingsgebied is hoger dan het landelijk gemiddelde.

In Zaandam en de omliggende regio zijn er meerdere aanbieders van keukens, badkamers en garderobekasten. In Noord-Holland zijn ook andere Kvik vestigingen: Amsterdam-Westpoort en Villa Arena, Cruquius, Haarlem en Heerhugowaard. De markt is voldoende groot en de relatieve nabijheid van de andere Kvik-vestigingen versterkt merkbaar de naamsbekendheid.

Kvik richt zich op consumenten tussen de 25 en 70 jaar oud, die een eigen woning of appartement bezitten en overwegen om een nieuwe keuken, badkamer of (garderobe-) kast aan te schaffen en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in trendgevoelig design en decor. Qua communicatie richt Kvik zich vooral op vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar omdat zij vaak de doorslaggevende factor zijn in de keukenaankoop.

Onderscheidend vermogen
De Scandinavische ontwerpfilosofie is simplistisch wat duidelijk terugkomt in de collectie. Zo zijn nagenoeg alle modellen greeploos met vlakke fronten. Deze rustige serene uitstraling biedt gelijk het gemak van het schoonhouden. Kvik streeft er doelbewust naar om zich op het gebied van merk, design, prijs en service te onderscheiden van haar concurrenten en geeft, onder andere met haar kwaliteitsgarantie, Kvik-klanten zoveel mogelijk waarde voor hun geld.

Onderdeel van de Kvik-formule zijn de diensten die worden aangeboden. Zo zijn er drie serviceniveaus:

 • Doe het zelf: de bestelde producten worden opgehaald of tegen betaling geleverd in platte pakketten voor de ervaren doe-het-zelver;
 • Doe het leuk: de kasten worden tegen betaling voorgemonteerd en kunnen worden opgehaald of tegen betaling worden geleverd, zo is er enkel nog de installatie thuis;
 • Doe het makkelijk: tegen betaling wordt alles bij de klant thuis volledig geïnstalleerd.

Kvik biedt goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, is transparant en er wordt geen gebruik gemaakt van misleidende ‘van/voor’-prijzen. In alle offertes en orders is volledig inzichtelijk hoe de prijs is opgebouwd.

Kvik Keukens, badkamers en garderobes haalt zijn inkomsten uit het verkopen, monteren, leveren en installeren van deze producten. De verkopen bestaan voor 90% uit keukens en de resterende 10% uit badkamers en garderobes. Er wordt vanuit marketing sterker ingezet op de verkoop van badkamers en garderobes om de totaalomzet met dat aandeel te laten groeien. Kvik A/S is leverancier van de kasten en DFI Geisler voor de werkbladen uit Denemarken. Stenen werkbladen als graniet, keramiek en composiet komen van Jetstone in Nederland. De apparatuur komt onder andere van Zanussi, Smeg, Bosch, Siemens, Novy en AEG.

Juridische structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen € 79.000,-
Inventaris en installaties € 92.000,-
Showroom en voorraad € 67.000,-
Franchise entree fee € 10.000,-
Werkkapitaal € 52.000,-
Totale investering € 300.000,-
Eigen inbreng € 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 250.000,-

Leenbedrag: € 250.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 50 maanden waarvan de eerste 8 maanden aflossingsvrij.
Let op: per 1 januari 2021 is de bedenktermijn van 14 dagen naar 4 dagen gegaan.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. Dun & Bradstreet kwalificeert Damoen Cucina Holding B.V. als Laag risico. De kwalificatie voor Coole Keuken Visie Zaandam B.V. is Verhoogd risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De vestigingen Kvik Woerden, Kvik Almere, Kvik Heerhugowaard, Kvik Leeuwarden en Kvik Zoetermeer zijn eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een omzet begroot van € 1.170.000,- (door de levertijd wordt de omzet pas na enkele maanden gefactureerd). De kosten zijn er echter al wel, waardoor er een cashflow tekort van € 65.000,- resteert. Door aanbetalingen van klanten en het ingebrachte eigen vermogen wordt er geen liquiditeitstekort begroot. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 1.895.000,- en een netto cashflow overschot van € 59.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 50.000,-. Op een balanstotaal van € 300.000,- betekent dat een solvabiliteit van 16%. Door het aanloopverlies in het eerste jaar en een verwachte winsttoevoeging aan het einde van het tweede jaar, wordt er dan een solvabiliteit begroot van 23% op een balanstotaal van € 326.000. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • De debiteur is Damoen Cucina Holding B.V. en Coole Keuken Visie Zaandam B.V..
 • De heer W.N. Daman geeft een persoonlijke borgstelling af van € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiele waarde. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer W.N. Daman voor € 250.000,-. Deze is dalend en gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Damoen Cucina Holding B.V. en Coole Keuken Visie Zaandam B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
 • Het is mogelijk per kalenderjaar een bedrag van maximaal 10% van de oorspronkelijke hoofdsom af te lossen zonder extra vergoedingsrente.

Door zowel de verpanding van de roerende zaken, de daarbij afgegeven terugkoopverklaringen en de persoonlijke borgstelling, kwalificeren wij de zekerheid als Ruim Voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Ruim Voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een voucher ter waarde van de hoogte van de BTW bij een bestelling van een volledige keuken, badkamermeubel of garderobe. 

De waardebon is uitsluitend te besteden bij Kvik Zaandam en zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. Het doorgeven van uw investeerdersnummer kan van toepassing zijn indien u aanspraak maakt op deze beloning.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-5509 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-01-2021 om 19:39
investeerder-43270 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
12-01-2021 om 19:37
investeerder-70580 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-01-2021 om 19:14
investeerder-134460 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-01-2021 om 18:52
investeerder-102561 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-01-2021 om 18:44

Ondernemer

Wilco Daman

Crowdfund Coach


Henk Beke