38824

Kvik Zwolle

€ 270.000  |  7,5% rente  |  49 maanden  Investeerders: 235
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 27-01-2021 in 1 uur volgeschreven door 235 investeerders

Samenvatting

Marlos B.V. met als handelsnaam Kvik Zwolle wordt een franchisevestiging binnen de Kvik-formule. Kvik biedt keukens, badkamers en garderobes in Deens design voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De opening van de nieuwe vestiging staat gepland voor april 2021.

Invloed coronavirus
Corona heeft in 2020 een beperkte impact gehad op Kvik in Nederland. Winkels bleven in de eerste golf open. Er kwamen minder bezoekers, maar men kwam wel gerichter. Daardoor was de orderomzet in het voorjaar 2020 iets hoger dan in dezelfde periode in 2019. De Kvik-vestigingen organiseerden online meetings met klanten, videobellen en verruimde openingstijden. Tot begin december was de orderintake tientallen procenten hoger dan het jaar ervoor. 

Financieringsbehoefte
De totale investering is € 320.000,-. Met een eigen inbreng van € 50.000,- is de gevraagde financiering via Collin Crowdfund € 270.000,-. De looptijd is 49 maanden waarvan de eerste zeven maanden aflossingsvrij. Daarna volgt een lineaire aflossing in 42 maanden. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd. Let op: per 1 januari 2021 is de bedenktermijn van 14 dagen naar 4 dagen gegaan.

Risico
Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie van Dun & Bradstreet Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. 
De volgende zekerheden en voorwaarden zijn van toepassing:

 • De debiteuren zijn Marlos B.V., WMA Holding B.V. en ELO Holding B.V.
 • De heer W.W. van Marle en mevrouw B.G. van Marle – Woelderink geven een persoonlijke borgstelling af voor € 70.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. 
 • De heer E.J. Los en mevrouw N.B. Los-Schrijver geven een persoonlijke borgstelling af voor € 70.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. 
 • De heer W.W. van Marle en mevrouw B.G. van Marle – Woelderink geven een negatieve hypotheekverklaring af op hun privéwoning. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op privéwoning wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • De heer E.J. Los en mevrouw N.B. Los-Schrijver geven een negatieve hypotheekverklaring af op hun privéwoning. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op privéwoning wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer W.W. van Marle en de heer E.J. Los voor een bedrag van € 270.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Marlos B.V., WMA Holding B.V. en ELO Holding B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden). Daarnaast wordt een terugkoopverklaring afgegeven voor de voorraad in de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde.
 • Het is mogelijk per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente.

Via Collin Crowdfund zijn eerder vijf andere vestigingen van Kvik gefinancierd. Deze leningen lopen naar tevredenheid. De recent via Collin Crowdfund gefinancierde vestiging in Zaandam is nog niet geopend. 

Video Pitch

Leendoel

De nieuwe zaak wordt aangepast naar een showroom in het Kvik-concept. Elders komt een aparte ruimte voor montage en opslag. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. Daarnaast wordt de financiering aangewend voor de huurgarantie, franchisefee en het werkkapitaal.

Ondernemer

Wilfred van Marle (1989) woont samen met zijn vrouw in Zwolle. Wilfred heeft na zijn sales opleiding (MBO) verschillende functies sinds 2010 gehad als verkoopadviseur. Eerst bij Ford, later bij Mercedes-Benz en sinds eind 2018 bij Audi (Pouw) te Zwolle. In zijn rol als verkoopadviseur heeft hij veel ervaring en kennis opgedaan in sales en backoffice. Klanttevredenheid staat bij Wilfred centraal. 

Eef Los (1982) is getrouwd, ze hebben twee kinderen en wonen in Rheezerveen. Eef is na zijn MBO sales opleiding al bijna 20 jaar werkzaam in de automotive sector, de laatste jaren als Senior Verkoper bij Wensink Mercedes-Benz in Zwolle. In zijn functies heeft hij veel ervaring opgedaan in inkoop, verkoop en het sturen op klanttevredenheid en commerciële doelen. 

Wilfred en Eef kennen elkaar vanuit de automotive branche en hebben succesvol samengewerkt. Ze weten wat ze aan elkaar hebben en delen dezelfde ambitie, visie & strategie. Na een inwerkperiode zal Wilfred met name verantwoordelijk worden voor de front-office, terwijl Eef primair de backoffice onder zijn hoede zal nemen. Uiteindelijk kunnen ze elkaar volledig vervangen. 

Onderneming

Kvik is in 1983 opgericht in Denemarken door Knud Boel Troelsen. In de opstartfase is het Kvik-assortiment verkocht via bestaande retailers. In 1992 heeft Kvik haar eerste eigen winkels geopend in Denemarken. In 2002 ging Kvik de Deense grens over en opende winkels in Zweden, Noorwegen en Finland. In 2005 is Kvik verkocht aan Ballingslöv International AB of Sweden, in dat jaar opende Kvik haar eerste winkels in Nederland en België. Momenteel heeft Kvik 145+ winkels wereldwijd. 
Ballingslöv is één van de grotere keuken-, badkamer- en garderobefabrikant en -retailer en is onderdeel van Stena Adactum, één van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen. Ballingslöv heeft een langetermijnstrategie zonder exit horizon. De bedrijfsslogan is ‘’Building strong companies’’. Stena Adactum is onderdeel van Stena, beter bekend van Stena Lines. 

Franchiseformule
Kvik biedt trendy keukens, badkamermeubels en garderobekasten aan in hedendaags Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik is een uit Denemarken afkomstig, en in West-Europa sterk groeiend winkelconcept, dat geleid wordt door franchisenemers.

Kvik betekent in het Deens snel en slim. Dit is terug te vinden in de snelle en slimme concepten die zorgen dat er voor elke portemonnee en woning een passende en doordachte oplossing geboden wordt. Bij Kvik kan men onder andere terecht voor extra diepe keukens, extra hoge keukens, slimme opbergsystemen, design vormgeving en strakke werkbladen.

Het Deens design is een klasse apart. Het is mooi, eenvoudig en houdt tegelijkertijd rekening met vorm en functie. Het kent een hoge kwaliteit. Omdat Kvik van mening is dat iedereen recht heeft op mooi Deens design in huis, biedt Kvik Deens design aan in een prijsklasse die voor velen is weggelegd. Het is voor Kvik een erezaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die jarenlang gebruikt kunnen worden.

Kvik Keukens, Badkamers & Garderobes heeft nu 20 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Er is een groeistrategie ingezet om de succesvolle formule verder uit te breiden. Al meer dan 30 jaar levert Kvik Deense design tegen lage prijzen. Kvik vindt dat het kopen van een keuken net zo leuk moet zijn als het leven in die keuken.
 
Markt
Kvik Zwolle wordt een ‘City-store’  en gevestigd aan de Diezerkade in het centrumgebied, net buiten de stadgracht van Zwolle. Het pand met monumentale gevel is een eyecatcher dat recent is verbouwd. Het ligt naast het druk bezocht winkelcentrum Diezerpoort met bijbehorende parkeergarage.  

In de stad Zwolle wonen 127.000 inwoner. De primaire markt voor Kvik omvat 106.000 huishoudens in de Zwolse regio. In Zwolle zijn meerdere aanbieders van keukens, badkamers en garderobekasten, veelal in het verder weg gelegen industriegebied. 

Kvik richt zich op consumenten tussen de 25 en 70 jaar oud, die een eigen woning of appartement bezitten en overwegen om een nieuwe keuken, badkamer of (garderobe-) kast aan te schaffen en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in trendgevoelig design en decor. Qua communicatie richt Kvik zich vooral op vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar omdat zij vaak de doorslaggevende factor zijn in de keukenaankoop.

Onderscheidend vermogen
De Scandinavische ontwerpfilosofie is simplistisch wat duidelijk terugkomt in de collectie. Zo zijn nagenoeg alle modellen greeploos met vlakke fronten. Deze rustige serene uitstraling biedt gelijk het gemak van het schoonhouden. Kvik streeft er doelbewust naar om zich op het gebied van merk, design, prijs en service te onderscheiden van haar concurrenten en geeft, onder andere met haar kwaliteitsgarantie, Kvik-klanten zoveel mogelijk waarde voor hun geld.

Onderdeel van de Kvik-formule zijn de diensten die worden aangeboden. Zo zijn er drie serviceniveaus:

 • Doe het zelf: de bestelde producten worden opgehaald of tegen betaling geleverd in platte pakketten voor de ervaren doe-het-zelver;
 • Doe het leuk: de kasten worden tegen betaling voorgemonteerd en kunnen worden opgehaald of tegen betaling worden geleverd, zo is er enkel nog de installatie thuis;
 • Doe het makkelijk: tegen betaling wordt alles bij de klant thuis volledig geïnstalleerd.

Kvik biedt goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, is transparant en er wordt geen gebruik gemaakt van misleidende ‘van/voor’-prijzen. In alle offertes en orders is volledig inzichtelijk hoe de prijs is opgebouwd.

Kvik Keukens, Badkamers en Garderobes haalt haar inkomsten uit het verkopen, monteren, leveren en installeren van deze producten. De verkopen bestaan voor 90% uit keukens en de resterende 10% uit badkamers en garderobes. Er wordt vanuit marketing sterker ingezet op de verkoop van badkamers en garderobes om de totaalomzet met dat aandeel te laten groeien. Kvik A/S is leverancier van de kasten en DFI Geisler voor de werkbladen uit Denemarken. Stenen werkbladen als graniet, keramiek en composiet komen van Jetstone in Nederland. De apparatuur komt onder andere van Zanussi, Smeg, Bosch, Siemens, Novy en AEG.

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen

€ 59.500,-
Inventaris en installaties € 86.500,-
Showroom en voorraad € 84.000,-
Huurgarantie € 20.000,-
Franchise entree fee € 10.000,-
Werkkapitaal     € 60.000,-
Totale investering     € 320.000,-
Eigen inbreng     € 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund     € 270.000,-

Leenbedrag: € 270.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 49 maanden waarvan de eerste zeven maanden aflossingsvrij.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. 
Omdat de B.V.’s nieuw worden opgericht, kan Dun & Bradstreet nog geen risico kwalificatie bepalen. Naar verwachting wordt de kwalificatie voor de nieuwe personal holdings WMA Holding B.V. en ELO Holding B.V. Laag risico. De kwalificatie voor de werkmaatschappij Marlos B.V. t.h.o.d.n. Kvik Zwolle zal naar verwachting Verhoogd risico worden. Voor dit moment hanteren we voor deze aanvraag de kwalificatie Verhoogd risico. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. Via Collin Crowdfund zijn eerder vijf andere vestigingen van Kvik gefinancierd en draaien naar tevredenheid. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een gefactureerde omzet begroot van € 1.148.000,- (door de levertijd wordt de omzet pas na enkele maanden gefactureerd). De kosten zijn er echter al wel, waardoor er een netto cashflow tekort van € 60.000,- resteert. Door aanbetalingen van klanten en het ingebrachte eigen vermogen wordt er geen liquiditeitstekort begroot. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 1.720.000,- en een netto cashflow overschot van € 49.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 50.000,-. Op een balanstotaal van € 311.000,- betekent dat een solvabiliteit van 16%. Door het aanloopverlies in het eerste jaar en een verwachte winsttoevoeging aan het einde van het tweede jaar, wordt er dan een solvabiliteit begroot van 24% op een balanstotaal van € 372.000. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden

 • De debiteuren zijn Marlos B.V., WMA Holding B.V. en ELO Holding B.V.
 • De heer W.W. van Marle en mevrouw B.G. van Marle – Woelderink geven een persoonlijke borgstelling af voor € 70.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. 
 • De heer E.J. Los en mevrouw N.B. Los-Schrijver geven een persoonlijke borgstelling af voor € 70.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde. 
 • De heer W.W. van Marle en mevrouw B.G. van Marle – Woelderink geven een negatieve hypotheekverklaring af op hun privéwoning. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op privéwoning wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • De heer E.J. Los en mevrouw N.B. Los-Schrijver geven een negatieve hypotheekverklaring af op hun privéwoning. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op privéwoning wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer W.W. van Marle en de heer E.J. Los voor een bedrag van €270.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Marlos B.V., WMA Holding B.V. en ELO Holding B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden). Daarnaast wordt een terugkoopverklaring afgegeven voor de voorraad in de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde.
 • Het is mogelijk per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente.

Door zowel de verpanding van de roerende zaken en de overlijdensrisicoverzekering, de afgegeven terugkoopverklaringen en de persoonlijke borgstellingen, kwalificeren wij de zekerheid als Ruim Voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Ruim Voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een voucher ter waarde van de hoogte van de BTW bij een bestelling van een volledige keuken, badkamermeubel of garderobe. 

De waardebon is tot 31 december 2021 uitsluitend te besteden bij Kvik Zwolle en zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. Het doorgeven van uw investeerdersnummer kan van toepassing zijn indien u aanspraak maakt op deze beloning.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-51493 heeft € 500 geïnvesteerd.
27-01-2021 om 11:09
investeerder-15881 heeft € 500 geïnvesteerd.
27-01-2021 om 11:09
investeerder-39489 heeft € 500 geïnvesteerd.
27-01-2021 om 11:09
investeerder-49163 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
27-01-2021 om 11:08
investeerder-221628 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
27-01-2021 om 11:07

Ondernemer

Wilfred van Marle & Eef Los

Crowdfund Coach


Henk Beke