38005

La Venta Groothandel B.V.

€ 250.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 167
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 23-10-2020 in 1 uur volgeschreven door 167 investeerders

Samenvatting

José Manuel Pozuelo Romero is de drijvende kracht achter La Venta Groothandel B.V., dé Spaanse groothandel in Nederland met een assortiment dat is uitgegroeid tot meer dan 500 authentieke, ambachtelijke Spaanse producten en klassiekers. José is in 2003 met La Venta gestart als eenmanszaak, dat vanwege groei in 2012 is omgezet naar een BV-structuur met toetreding van twee aandeelhouders. In 2018 is één van de aandeelhouders opgestapt en sindsdien zijn de aandelen voor 50% in handen van José en voor 50% in handen van een stille vennoot. José krijgt nu de kans om de andere aandeelhouder voor een bedrag van € 200.000,- uit te kopen, wat voor hem als een goede deal voelt. José vraagt een financiering via de crowd ten behoeve van de overnamesom en daarnaast wil hij meteen een bestaande Rabobank lening aflossen. 

Invloed coronavirus
La Venta Groothandel B.V. had reeds een gezonde exploitatie voor de uitbraak van het coronavirus en is sterk uit de lockdown-periode gekomen. Door het grotendeels wegvallen van de horecaomzet gedurende de eerste maanden van de lockdown heeft José direct actie ondernomen en heeft hij kritisch naar zijn verdienmodel gekeken. 

Hierin zag hij kansen door enerzijds ook aan particulieren te verkopen, middels een afhaalpunt in hun zaak en levering via (online) supermarkten zoals Crisp.nl, en anderzijds door kant-en-klare tapas te leveren aan restaurants en horecagroothandels. José en zijn team hebben hun bestaande relaties gebeld, inclusief alle restaurants, om hen proactief te helpen hun omzet te vergroten. Immers nam het bezorg- en afhaalconcept binnen de horeca een enorme vlucht doordat restaurants een periode hun deuren gesloten moesten houden en dat ook restaurants die nog geen afhaal- en bezorgservice hadden tijdens de lockdown-periode met deze service zijn gestart. 

Mede dankzij de uitbreiding van het verdienmodel van La Venta in combinatie met verhoging van de brutomarge en het snijden in de personeelskosten, heeft de onderneming nauwelijks liquiditeitsdruk ervaren. La Venta Groothandel B.V. heeft wegens de omzetdaling in de eerste periode gebruik gemaakt van de NOW-regeling, echter vanwege de daarna aantrekkende business heeft men geen vervolgverzoek ingediend voor de NOW-regeling in de tweede periode. 

De grootste uitdaging leek tijdens de verschillende lockdowns in Europa voor José te zitten in eventuele logistieke problemen ten aanzien van leveringen vanuit Spanje. Hierdoor is José groter gaan inkopen, echter is de groothandel uit het huidige bedrijfspand gegroeid. Dit is binnenkort opgelost vanwege de verhuizing naar een pand dat driemaal groter is in omvang, gelegen aan de Kombuisweg 5 te Amsterdam.

Samenvattend ziet José de coronacrisis voor hem als een kans en daarnaast blijft het aantal afnemers ondanks het coronavirus juist toenemen en biedt de verhuizing naar het nieuwe pand ook de ruimte om verder te groeien met La Venta Groothandel B.V..    

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 270.000,- waarvan de gevraagde financiering via Collin Crowdfund € 250.000,- bedraagt. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert La Venta Groothandel B.V. als Laag risico. De overall Collin Credit Score is Ruim Voldoende. 
De volgende zekerheden en voorwaarden worden gesteld:

 • De debiteuren zijn La Venta Groothandel B.V. en Pozuelo Holding B.V.; 
 • De heer J.M. Pozuelo Romero geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 250.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en wordt gesecureerd middels:
  o    De bestaande levensverzekering van de heer J.M. Pozuelo Romero , bestaande uit twee polisnummers (welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn) bij Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V., wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De polissen kennen een totaal verzekerd bedrag van € 280.682,- op 19-07-2037 en een actuele afkoopwaarde van totaal € 112.470,07 d.d. 19-09-2020. De premie ten behoeve van een afkoop bedraagt eenmalig € 4.000,-. 
  o    De levensverzekering is momenteel nog verpand aan Nationale-Nederlanden ten behoeve een woonhuis. De overdracht zal plaatsvinden op 01-11-2020 waarna het eerste recht van verpanding overgaat van Nationale-Nederlanden naar de investeerders van Collin Crowdfund. 
  o    De vordering door de heer J.M. Pozuelo Romero (in privé) met betrekking tot de verkoop van restaurant Pata Negra II wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De oorspronkelijke leensom bedroeg € 235.000,- met een rentevergoeding van 3,0% per jaar welke in 60 maandelijkse termijnen van € 4.222,64 wordt voldaan. Momenteel zijn er vijf termijnen voldaan waarmee het actuele saldo van de vordering € 215.416,65 (exclusief rente) bedraagt. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van La Venta Groothandel B.V. en Pozuelo Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund;
 • De (huidige en toekomstige) vorderingen van La Venta Groothandel B.V. en Pozuelo Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Video Pitch

Leendoel

De lening wordt grotendeels aangewend voor de uitkoop van de 50%-aandeelhouder en deels ten behoeve van de herfinanciering van een bestaande lening. 

Ondernemer

José Manuel Pozuelo Romero (1973) is geboren en getogen in Socuéllamos, een gemeente in de Spaanse provincie Ciudad Real gelegen in de regio Castilië-La Mancha. José kwam in 1998 naar Nederland en ging hier in de Spaanse horeca aan de slag als manager en inkoper, waaronder in enkele tapasrestaurants. Al snel ontdekte José dat er geen goede Spaanse groothandels in Nederland waren die authentieke Spaanse producten importeerden en hij zag dan ook een gat in de markt. In 2003 is José gestart met La Venta en inmiddels is hij een ervaren ondernemer die te valt te typeren als betrokken, oprecht, initiatiefrijk, denkt in kansen, noemt problemen “uitdagingen” en durft onderbouwde risico’s te nemen. 

Onderneming

La Venta is dé Spaanse groothandel in Nederland met een assortiment dat is uitgegroeid tot meer dan 500 authentieke, ambachtelijke Spaanse producten en klassiekers. Denk hierbij aan hammen van Serrano-kwaliteit tot aan Ibérico (Pata Negra) en 100% Bellota-kwaliteit. Men verkoopt vleeswaren zoals chorizo, seafood conserven en een groot aantal verschillende kazen van schapen-, geiten-, en koemelk. Daarnaast heeft La Venta een ruime keuze aan Spaanse dranken zoals premium koffie, ambachtelijk gebrouwen bier en biologische wijnen. 

La Venta is gespecialiseerd in het selecteren van producten en het opbouwen van handelsrelaties met de Spaanse fabrikant, waarvan zij veelal de exclusieve leverancier zijn. Hierdoor kan La Venta haar afnemers kwalitatief hoogstaande producten bieden tegen een eerlijke prijs. Daarnaast onderscheidt men zich als Spaanse groothandel door op verschillende manieren hun partners te assisteren en toegevoegde waarde te bieden.

La Venta heeft een constante, wekelijkse aanvoer van verse producten en levert aan horecaleveranciers, hotels, supermarkten, groothandels, kwaliteitsslagers, delicatessenwinkels en meer dan 250 restaurants door heel Nederland. La Venta staat voor betrouwbaarheid, klantgerichtheid en passie op het gebied van authentieke Spaanse producten. Door deze kernwaarden hebben José en zijn personeel afgelopen jaren met succes veel relaties aan zich weten te binden.

Geschiedenis La Venta
José is in 2003 als eenmanszaak gestart met La Venta, waarna José in 2011 zijn plafond bereikte ten aanzien van groeimogelijkheden op zelfstandige basis. Begin 2012 besloot hij dan ook in een andere vorm verder te gaan middels oprichting van La Venta Groothandel B.V. en toetreding van twee aandeelhouders. De groei kreeg gestalte toen in 2016 diverse gerenommeerde horecagroothandels tot de nieuwe relaties van La Venta behoorden. Toen één van de aandeelhouders in 2018 opstapte en de aandelen werden overgenomen door de “stille vennoot”, heeft José de algehele leiding op zich genomen. Deze veranderingen hebben de groei van La Venta een enorme boost gegeven. Nu doet zich voor José de kans voor om de stille vennoot die 50% van de aandelen bezit, uit te kopen voor een bedrag van € 200.000,-. 

Restaurante Pata Negra II
Restaurante Pata Negra II is het voormalige restaurant van José, welke hij op 01-02-2020 heeft verkocht aan een groep ervaren horecaondernemers die meerdere restaurants bezitten in Amsterdam en Haarlem. De overnamesom bedroeg € 375.000,- waarvan € 140.000,- direct is voldaan. Het restant van de koopprijs á € 235.000,- betreft een lening aan José in privé welke in 60 maandelijkse termijnen wordt afgelost. Zolang José een vordering op de horecaondernemers heeft, behoudt José het juridisch eigendom van het restaurant. 

Groei en verhuizing La Venta 
Het huidige bedrijfspand belemmert de groei van La Venta en derhalve gaat men medio november 2020 verhuizen naar een bedrijfspand dat driemaal groter is. De verbouwingen in het nieuwe bedrijfspand lopen voorspoedig zoals de ruime koel- en vriesruimten die reeds klaar voor ingebruikname zijn. Behalve aanzienlijk grotere ruimten ten behoeve van voorraden, krijgt de nieuwe locatie een professionele en ruime keuken waar men zelf tapas kan bereiden en gasten kan ontvangen in het nieuwe “Proeflokaal”. Tevens komt er een winkel ten behoeve van particuliere verkoop en een grote zaal waar men relaties kan ontvangen en presentaties, workshops en proeverijen kan verzorgen. Met de verhuizing gaat men verder de IT-infrastructuur professionaliseren. Alle investeringen die gemoeid zijn met de verhuizing, nieuwe installaties en inrichting van het nieuwe bedrijfspand zijn en worden met eigen middelen betaald. 

Juridische structuur 

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Overnamesom aandelen stille vennoot € 200.000,-
Herfinanciering lening Rabobank € 70.000,-
Totale investeringsbehoefte € 270.000,-
Eigen inbreng € 20.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 250.000,-

Leenbedrag: € 250.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing

Overige financier
De huidige financiering bij Rabobank wordt afgelost met de lening via Collin Crowdfund waarmee de hieraan gekoppelde zekerheden worden vrijgegeven ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. 

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn La Venta Groothandel B.V. en Pozuelo Holding B.V. 
 • De heer J.M. Pozuelo Romero geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 250.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en wordt gesecureerd middels:
  o    De bestaande levensverzekering van de heer J.M. Pozuelo Romero , bestaande uit twee polisnummers (welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn) bij Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V., wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De polissen kennen een totaal verzekerd bedrag van € 280.682,- op 19-07-2037 en een actuele afkoopwaarde van totaal € 112.470,07 d.d. 19-09-2020. De premie ten behoeve van een afkoop bedraagt eenmalig € 4.000,-. 
  o    De levensverzekering is momenteel nog verpand aan Nationale-Nederlanden ten behoeve een woonhuis De overdracht zal plaatsvinden op 01-11-2020 waarna het eerste recht van verpanding overgaat van Nationale-Nederlanden naar de investeerders van Collin Crowdfund. 
  o    De vordering door de heer J.M. Pozuelo Romero (in privé) met betrekking tot de verkoop van restaurant Pata Negra II wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De oorspronkelijke leensom bedroeg € 235.000,- met een rentevergoeding van 3,0% per jaar welke in 60 maandelijkse termijnen van € 4.222,64 wordt voldaan. Momenteel zijn er vijf termijnen voldaan waarmee het actuele saldo van de vordering € 215.416,65 (exclusief rente) bedraagt. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van La Venta Groothandel B.V. en Pozuelo Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) vorderingen van La Venta Groothandel B.v. en Pozuelo Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor zowel La Venta Groothandel B.V. als Pozuelo Holding B.V.  is Laag risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Laag risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is gebaseerd op de definitieve jaarcijfers 2019 van La Venta Groothandel B.V., tussentijdse cijfers medio september 2020 en prognosecijfers 2020 en 2021 van La Venta Groothandel B.V. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. 

Afloscapaciteit 
De omzet van La Venta Groothandel B.V. is in 2019 met 9,0% gestegen ten opzichte van 2018 en kwam daarmee uit op € 3.462.000,- met een genormaliseerde cashflow van € 170.000,-. Vanwege het coronavirus liep de omzet in het eerste half jaar van 2020 achter ten opzichte van 2019 en bedroeg € 1.052.000,- per 30 juni 2020. Doordat de ondernemer echter heeft ingespeeld op de veranderende behoeften in de markt tijdens de lockdown-periode, de brutomarge heeft weten te verhogen en in de personeelskosten heeft gesneden, komt de omzet in 2020 naar verwachting uit op € 2.664.000,- met een genormaliseerde cashflow van € 139.000,-. In 2021 wordt een omzet geprognosticeerd van € 3.400.000,- met een genormaliseerde cashflow van € 160.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Goed. 

Solvabiliteit
Ultimo 2019 bedroeg de solvabiliteit 32% op een balanstotaal van € 866.000,-. De balans laat in 2020 een aanzienlijke balansverkorting zien dankzij afname van de kortlopende schulden en daarnaast stuurt men actief op het debiteurensaldo. De solvabiliteit komt ultimo 2020 naar verwachting uit op 32% op een balanstotaal van € 770.000,-. Wij kwalificeren de score voor solvabiliteit op Ruim Voldoende.

Zekerheden
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • De heer J.M. Pozuelo Romero geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 250.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en wordt gesecureerd middels:
  o    De bestaande levensverzekering van de heer J.M. Pozuelo Romero , bestaande uit twee polisnummers (welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn) bij Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V., wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De polissen kennen een totaal verzekerd bedrag van € 280.682,- op 19-07-2037 en een actuele afkoopwaarde van totaal € 112.470,07 d.d. 19-09-2020. De premie ten behoeve van een afkoop bedraagt eenmalig € 4.000,-. 
  o    De levensverzekering is momenteel nog verpand aan Nationale-Nederlanden ten behoeve een woonhuis De overdracht zal plaatsvinden op 01-11-2020 waarna het eerste recht van verpanding overgaat van Nationale-Nederlanden naar de investeerders van Collin Crowdfund. 
  o    De vordering door de heer J.M. Pozuelo Romero (in privé) met betrekking tot de verkoop van restaurant Pata Negra II wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De oorspronkelijke leensom bedroeg € 235.000,- met een rentevergoeding van 3,0% per jaar welke in 60 maandelijkse termijnen van € 4.222,64 wordt voldaan. Momenteel zijn er vijf termijnen voldaan waarmee het actuele saldo van de vordering € 215.416,65 (exclusief rente) bedraagt. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van La Venta Groothandel B.V. en Pozuelo Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) vorderingen van La Venta Groothandel B.v. en Pozuelo Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Door zowel de persoonlijke borgstelling welke wordt gesecureerd middels de verpanding van een levensverzekering en de verpanding van een vordering in privé, de verpanding van de roerende zaken als de verpanding van de vorderingen kwalificeren wij de zekerheden als Ruim Voldoende. 

Samenvattend 
Afloscapaciteit: Goed
Solvabiliteit: Ruim Voldoende
Zekerheden: Ruim Voldoende
Overall: Ruim Voldoende

Extra beloning

Als extra beloning biedt La Venta Groothandel B.V. alle investeerders een aantrekkelijke korting op het gehele assortiment in de webshop aan, bestaande uit meer dan 500 authentieke, ambachtelijke Spaanse producten en klassiekers. Ga voor een indruk van het assortiment naar de website van La Venta.

De kortingen die eenmalig geboden worden en tot en met 31 december 2021 zijn te besteden:

 • 10% korting bij een investering vanaf € 500,- tot en met € 2.000,-
 • 15% korting bij een investering van € 2.500,- tot en met € 4.500,- 
 • 15% korting én een kerstpakket met Spaanse delicatessen bij een investering vanaf € 5.000,-

Uw voucher zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. 
Door aanspraak te maken op uw kerstpakket indien uw investering € 5.000,- of meer bedraagt, zal uw anonimiteit opgeheven worden in verband met de benodigde adresgegevens voor de fysieke verzending.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-137875 heeft € 2.500 geïnvesteerd.
23-10-2020 om 10:07
investeerder-34575 heeft € 500 geïnvesteerd.
23-10-2020 om 10:06
investeerder-37913 heeft € 500 geïnvesteerd.
23-10-2020 om 10:06
investeerder-45860 heeft € 500 geïnvesteerd.
23-10-2020 om 10:06
investeerder-115089 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
23-10-2020 om 10:06

Ondernemer

Jose Manuel Pozuelo Romero

Crowdfund Coach


Brian von Kriegenbergh