Sprout 10-9-2018

Looxs bar & kitchen vanaf vrijdag eindelijk open

Looxs bar & kitchen in Oud-Beijerland gaat vrijdag eindelijk open. Het voormalige café Havenzicht aan de Havendam 16 is de afgelopen maanden flink verbouwd.

Bijna niets is hetzelfde gebleven. De stroomkabels zijn vervangen, de vloer ging eruit en zelfs het dak is eraf geweest. ,,Alleen bij de ingang zijn nog een paar oude tegeltjes zichtbaar’’, zegt eigenaar Edwin Both, die de zaak heeft overgenomen van zijn vader Jaap.

Looxs bar & kitchen wil een plek zijn voor iedereen, waar je zowel een kopje koffie kunt drinken met je schoonmoeder als laat op de avond kunt binnen stappen voor een speciaalbiertje met vrienden. ,,Het moet net zo toegankelijk zijn als een strandtent.’’ De keuken is tot laat open, op de kaart staan allerlei gerechtjes om te delen (shared dining) en ook de drankkaart is uitgebreid. Daarop staan onder andere dertig wijnen, twintig cocktails en veel speciaalbieren.

Het plan was eigenlijk om half mei al open te gaan, maar de verbouwing liep flink uit. Daardoor is het terrasseizoen nu al wel bijna voorbij. Both: ,,Ach, in deze tijd wordt het binnen weer gezelliger.’’

Deze week is hij nog druk bezig met het inrichten van de keuken en met proefdraaien. Vanaf vrijdag is iedereen welkom, het officiële openingsfeest volgt donderdag 20 september vanaf 19.00 uur.