Magische grens van 1.000 leningaanvragen

1.000e succesvol afgeronde crowdfundcampagne. Duizend maal dank!

Deze week ging Collin door de grens van 1000 succesvol gefinancierde ondernemingen. Wij zijn er trots op dat wij via onze ruim 25.000 investeerders bij hebben kunnen dragen aan het waarmaken van zoveel mooi ambities binnen het MKB in Nederland.

Wij hebben dit weten te realiseren mede dankzij het vertrouwen van onze klanten. Graag werken we samen met jullie toe naar de volgende mijlpaal!

De mijlpaal van 1.000 successen en de toekomstverwachting, wordt onderstaand door middel van een visualisatie met een aantal interessante feiten nog eens onderstreept.

Veel leesplezier en graag tot snel!

Team Collin Crowdfund 

Plannen vermogensrendementsheffing treffen het MKB hard

(Stichting MKB Financiering, 5 maart 2020)

Vermogensrendementheffing
Even opfrissen, de huidige vermogensrendementsheffing werkt als volgt: belastingplichtigen betalen over hun spaargeld belasting, omdat de fiscus ervan uitgaat dat je daarover 4% rendement realiseert. Het maakt in deze regeling niet uit of je spaargeld op een bankrekening stalt of investeert in bedrijven. Bij de huidige, langdurige lage rente voelt deze fiscale behandeling van spaargeld als onredelijk. Dat moet anders. Daar is iedereen het over eens. Maar… realiseert het Ministerie zich dat de gevolgen van de nieuwe plannen een negatieve impact hebben op het MKB in Nederland?

Structueel negatief de nieuwe norm ?De nieuwe plannen vinden hun rechtvaardiging in de huidige, extreem lage  spaarrente. Hoewel extreem? De ultra lange termijn trend is al 700 (!) jaar dalend, zie artikel van Jasper Lukkezen in het FD de dato 1 februari 2020. De gemiddelde, trendmatige, daling per eeuw is al 7 eeuwen lang 1,59%. Wordt structureel negatief de nieuwe norm? Deze bewezen historische trend belooft niet veel goeds voor de toekomst. Minister Hoekstra en zijn ambtenaren zien dat natuurlijk ook en voila, tijd voor  verandering. Nieuwe plannen voor de vermogensrendementsheffing: een lager fictief rendement op spaargeld en ook nog eens een hogere vrijstelling. Dank je wel Minister, daar zijn Hollandse onderdanen blij mee.

Maar politiek is pas politiek als je maatregelen compenseert. De lol voor de één is het sjagrijn voor de ander. En wat voor een sjagrijn! Niet alleen voor die zelfde spaarders. De nieuwe plannen treffen álle beleggers én nieuwe financieringsbedrijven én MKB bedrijven… Is dat nou echt de bedoeling?

Corona virus

Het Corona virus is een veelbesproken onderwerp op het moment. Ook Collin krijgt veel te maken met de gevolgen van het virus. Afgelopen week is er een bericht uitgegaan naar onze leningnemers om eventuele problemen op voorhand bespreekbaar te maken en dit zo transparant en duidelijk mogelijk naar alle betrokkenen te communiceren. Onderstaand het bericht wat is verstuurd naar alle leningnemers: 

Corona
Nederland wordt geconfronteerd met het coronavirus/covid-19. Dit onzekere fenomeen beheerst op dit moment dagelijks het nieuws.

Onrust en economische gevolgen
De berichtgeving rond het virus is op diverse fronten onzeker. Maatregelen worden genomen, maar niemand kan voorspellen hoe verstrekkend de gevolgen zijn voor de samenleving, de economie als geheel en uw belangen in het bijzonder.
Feit is dat er vele evenementen worden uitgesteld, sociale onthouding wordt gestimuleerd en productieprocessen met onderdelen uit Azië niet zelden vertraging oplopen. Zo maar een paar voorbeelden uit de praktijk.

De financiering via Collin Crowdfund
Via onze investeerders hebben diverse ondernemers hun financiering gekregen. Een lening, gebaseerd op helder omschreven behoeftes en binnen omstandigheden die mogelijk nogal afwijken van waar we als samenleving nu in beland zijn.

U bent welkom
Om problemen en onduidelijkheid te voorkomen heeft de directie van Collin besloten om de leningnemers uit te nodigen een gesprek aan te gaan over de onzekere financiele situatie, zodat wij hier tijdig op kunnen inspelen. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat de onzekere omstandigheden voor bepaalde sectoren een directe invloed hebben op de bedrijfsvoering en resultaten. Wij zijn ons er van bewust dat dit bijvoorbeeld kan leiden tot problemen op de aflosverplichtingen en rentebetaling. Betalingen waar onze investeerders op wachten.

In dat kader nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen, als u van gedachten wilt wisselen over uw individuele situatie. Dit vanuit het uitgangspunt dat het beter is om vanuit rust de veranderde status quo te bespreken in plaats van ad hoc te handelen als er een grens gepasseerd is.

Wij vertrouwen erop u hiermee tot zover van dienst te zijn.

Met vriendelijke groet,

Directie Collin (handtekening)

Reviews

Momenteel zijn wij als Collin bezig met het monitoren van de klanttevredenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten, zowel de leningnemers als de investeerders vertrouwen hebben in onze organisatie.

Door gebruik te maken van het review platform Trustpilot kunnen wij goed monitoren hoe wij ervoor staan en inspelen op de vragen van onze klanten.

Op onze websites kunt u de scores terugvinden van onze klanten. Momenteel scoren wij 4,3 van de 5. 

Crowdfunding top 40

(DB&P, 6 maart 2020)

Afgelopen week stond Collin Crowdfund maar liefst 3x in de top 5 van de Crowdfunding top 40. In de top 10 wisten wij maar liefst 5 plekken te veroveren.

Wilt u de hele top 40 bekijken? Klik dan op de button hieronder

Vacature Information Manager

Als Information Manager bij Collin Crowdfund krijg je de kans om je kennis en expertise op het gebied van ICT in te zetten en door te ontwikkelen op allerlei manieren. In samenwerking met stakeholders binnen en buiten de organisatie bepaal je hoe IT optimaal kan worden ingezet om gestelde doelen te behalen. 

Zie jij dit wel zitten? Lees dan snel de volledige vacature tekst op de website en reageer.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille