40066

Marquardt Amersfoort B.V.

€ 400.000  |  7,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 412
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 21-10-2021 in 5 uur volgeschreven door 412 investeerders

Samenvatting

De Marquardt Keukens formule is een succesvolle en vernieuwende formule onder De Mandemakers Groep (DMG). Ron Broekhof en Wim Borst krijgen de kans een nieuwe vestiging van Marquardt Keukens te beginnen in Amersfoort. De vestiging komt op een goede locatie en heeft een groot verzorgingsgebied. In Duitsland heeft Marquardt 24 eigen filialen en 16 franchisevestigingen en in Nederland op dit moment vijf vestigingen (waarvan vier franchise). Naast de nieuwe vestiging in Amersfoort, opent Marquardt dit najaar vestigingen in Gorinchem en Sint-Maartensdijk.

Ron Broekhof en Wim Borst hebben veel ervaring in de keukensector en werken nu vijf jaar samen bij Keukenkampioen in Utrecht. Marquardt Nederland is (via DMG) de hoofdhuurder van het pand en ondersteunt het vertrouwen in de ondernemers met een achtergestelde lening en door een terugkoopverklaring op de showroomvoorraad en vaste activa.

Invloed coronavirus
Corona heeft een beperkte impact gehad op Marquardt in Nederland. Winkelen op afspraak werkte goed. Er was onverminderd veel vraag naar kwalitatief goede keukens met stenen werkbladen (graniet, composiet, marmer). De vooruitzichten voor de keukenbranche zijn positief.

Financieringsbehoefte
De totale investering is € 575.000,-. De ondernemers brengen zelf samen € 50.000,- in. De franchisegever financiert de BTW voor ter hoogte van € 75.000,- en verstrekt een achtergestelde lening van € 50.000,-.
De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt €400.000,-. De looptijd is 60 maanden, waarvan de eerste 9 maanden aflossingsvrij. Vanaf de tiende maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 51 maanden. De rente bedraagt 7,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie van Dun & Bradstreet Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Ruim voldoende.
De gestelde voorwaarden en zekerheden zijn:

 • De debiteuren zijn Marquardt Amersfoort B.V., Ron Broekhof Holding B.V. en WMB Holding B.V.
 • De heer W.M. Borst en mevrouw W. de Rooij geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels materiele waarde door de overwaarde op de privé woning op basis van de WOZ-waarde.
 • De heer R.M.J.C. Broekhof geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiele waarde door de overwaarde op de privé woning op basis van de WOZ-waarde
 • De heer W.M. Borst en mevrouw W. de Rooij geven een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis aan de Stienstraat 7, 3864 HK te Nijkerkerveen, kadastrale bekend als sectie G, nummer 6593 te Nijkerk Gelderland. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op het woonhuis wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). Daarnaast mag het pand zonder toestemming van Collin Crowdfund niet verkocht worden. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • De heer R.M.J.C. Broekhof geeft een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis aan de Voorbuurt 45, 1448 LB te Purmerend, kadastrale bekend als sectie E, nummer 3842 te Purmerend. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op het woonhuis wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). Daarnaast mag het pand zonder toestemming van Collin Crowdfund niet verkocht worden. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd op het leven van de heer W.M. Borst en mevrouw W. de Rooij voor een bedrag van € 150.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Als deze verzekering wordt afgesloten, wordt deze verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd op het leven van de heer R.M.J.C. Broekhof voor een bedrag van € 150.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Als deze verzekering wordt afgesloten, wordt deze verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De lening van Marquardt Nederland B.V. ter hoogte van € 50.000,- wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. De rente mag betaald worden. Vanaf de 25e maand na verstrekking van de Collin lening mag hierop worden afgelost, zolang de solvabiliteit van Marquardt Amersfoort B.V. minimaal 20% blijft. 
 • De (huidige en toekomstige) vaste activa van Marquardt Amersfoort B.V., Ron Broekhof Holding B.V. en WMB Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
 • Marquardt Nederland B.V. geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de showroomkeukens en de voorraden gelijk aan 70% van de boekwaarde met een afschrijvingstermijn van 60 maanden tot 40% van de aanschafwaarde van € 195.000,-. De afschrijving is daarmee 1% per maand.
 • Marquardt Nederland B.V geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de bouwkundige voorzieningen, inventaris en installaties) gelijk aan 70% van de boekwaarde met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. De aanschafwaarde is € 260.000,-. 
 • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente, zolang de solvabiliteit van Marquardt Amersfoort B.V. minimaal 20% bedraagt. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Leendoel

De ondernemers gaan een nieuwe franchisevestiging van Marquardt Keukens in Amersfoort opzetten. De financiering is bestemd voor de aanschaf van de showroom, inventaris, bouwkundige aanpassingen en werkkapitaal.

Ondernemer

Ron Broekhof (1987) heeft een vriendin en drie kinderen. Ron is al negen jaar werkzaam in de keukenbranche, waarvan de laatste vijf jaar als vestigingsmanager van het grootste vestiging van Keukenkampioen. Hij wil overal bij betrokken worden, is enthousiast en ziet een uitdaging in het begeleiden en ontzorgen van A tot Z. 

Wim Borst (1963) woont samen met Wiepkje de Rooij (1973), samen hebben ze twee kinderen. Wim is sinds 1987 werkzaam in de keukenbranche. Hij is tot 2014 ondernemer geweest van een keukenzaak in Amersfoort, maar tijdens de economische crisis heeft hij ervoor gekozen om de onderneming te beëindigen en is hij in loondienst te gaan werken bij Keukenkampioen. Hij heeft enorm veel kennis van keukens en de technische aspecten ervan.

Ron en Wim werken nu vijf jaar samen en willen het succes dat ze bereikt hebben met Keukenkampioen Utrecht nu verder uitbouwen als zelfstandige ondernemers bij Marquardt Amersfoort. Met Marquardt kunnen ze nu luxere en mooiere keukens ontwerpen en verkopen. Keukens waar de klanten nog lang plezier aan kunnen beleven.

Onderneming

Marquardt Keukens is een van de concepten van De Mandemakers Groep en is een van origine Duitse succesvolle keukenformule met in Duitsland 24 eigen filialen en 16 franchisevestigingen en in Nederland vijf vestigingen (waarvan vier franchise). Naast de nieuwe vestiging in Amersfoort, opent Marquardt dit najaar vestigingen in Gorinchem en Sint-Maartensdijk. Het doel is een 15 tot 20-tal franchisevestigingen te ontwikkelen in Nederland.

Bij Marquardt staan de medewerkers heel dicht bij de klant en wordt alles georganiseerd vanuit de vestiging waar de klant de keuken aanschaft. Van inmeten, transport, leidingadvies, montage en aansluiten tot oplevering van de keuken na montage en de service.

Marquardt werkt uitsluitend met A-merken keukens en apparatuur en houdt van mooie keukens. En op een mooie keuken hoort een stenen werkblad. Dit geeft een gevoel, beleving van een rijke keuken met een mooie uitstraling. De prijzen van de keukens en apparatuur zijn transparant.

Marquardt verkoopt keukens in het midden- en midden/hoog segment en onderscheidt zich op de volgende facetten:

25 jaar breuk-garantie op graniet producten uit onze eigen granietfabriek
De keukens van Marquardt onderscheiden zich door de unieke constructie van de werkbladen van graniet, composiet en natuursteen, waarvoor gebruikgemaakt wordt van het gepatenteerde natuursteensysteem van Marquardt. De experts maken granieten bladen voor tafels, frezen afdruip groeven in massief graniet en maken achterwanden, graniet wangen en sokkels.

Eigen granietfabriek
Marquardt Keukens bezit de grootste granietfabriek van Duitsland. In de fabriek in Thüringen wordt jaarlijks meer dan 95.000 vierkante meter graniet en natuursteen verwerkt. In deze fabriek wordt met precisie en met de modernste middelen alle granieten bladen voor uw Marquardt-keuken gemaakt. 

Geen aanbetaling vereist
Bij Marquardt hoeft de klant bij aanschaf van een keuken niets aan te betalen. De keuken met graniet, natuursteen of composiet wordt samengesteld in de uitvoering èn met de gewenste apparatuur. De klant betaalt wanneer de bestelling wordt geleverd. De ervaring leert dat als gevraagd wordt voor een vrijblijvende aanbetaling, bijna iedereen dat doet. 

De keuken hoeft nog niet geplaatst te worden? 
Het is bij Marquardt mogelijk om een keuken met graniet op een later moment te laten plaatsen, als het huis bijvoorbeeld nog gebouwd wordt. Dit is mogelijk door het zogeheten 'afroepsysteem'. De klant zoekt een keuken uit en kan die tot twee jaar op afroep zetten. Tijdens deze twee jaar blijft de prijs van de keuken, ongeacht prijswijzigingen, hetzelfde. Daarnaast kunnen in deze periode altijd nog wijzigingen worden aangebracht.

Keukens uit Duitsland
Keukens van de allerbeste kwaliteit – Made in Germany! Marquardt vertrouwt uitsluitend op beproefd Duits kwaliteitswerk. Alle keukens en apparaten worden gemaakt in Duitsland.

Markt 
De markt voor keuken zaken is goed: de woningmarkt is gespannen en consumenten kiezen ervoor hun woning aan te passen in plaats van verhuizen. De lage hypotheekrente en stijging van het consumentenvertrouwen vertaalt zich in verdere stijging van de keukenomzet. 

Marquardt Keukens wordt gevestigd op een goede zichtlocatie aan de Amsterdamseweg 49 C in Amersfoort. In de nabijheid zijn verschillende meubelzaken en bouwmarkten. Er is voor de deur gratis parkeergelegenheid. 

Structuur 

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen, inventaris en installaties € 260.000,-
Showroom keukens € 195.000,-
Werkkapitaal (aanloopkosten en liquide middelen) € 45.000,-
BTW over de initiële investeringen € 75.000,-
Totale investering € 575.000,-
Eigen inbreng € 50.000,-
Achtergestelde lening franchisegever € 50.000,-
BTW voorfinanciering door franchisegever € 75.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 400.000,-

Leenbedrag: € 400.000,-
Rente: 7,0%
Looptijd: De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste negen maanden aflossingsvrij. Vanaf de tiende maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 51 maanden.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor Ron Broekhof Holding B.V. en WMB Holding B.V. is Laag risico. De kwalificatie voor Marquardt Amersfoort B.V. is Verhoogd risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Verhoogd risico. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De overall Collin Credit Score is Ruim Voldoende.

Afloscapaciteit
We gaan uit van een verlengd boekjaar vanaf de opening in december 2021 tot en met eind 2022. Over deze periode wordt een omzet begroot van € 1.750.000,-. Een deel wordt vrijwillig aanbetaald (15%), het restant bij aflevering. De exploitatiekosten moeten wel al betaald worden, waardoor er na aflossingen op de Collin-lening een netto cashflow tekort van € 102.000,- wordt begroot. Door aanbetalingen en door het ingebrachte beginvermogen is er naar verwachting geen liquiditeitstekort. De liquide middelen wordt begroot op € 18.000,-. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 2.900.000,- en een netto cashflow overschot na aflossingen van € 147.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het risicodragend vermogen op het moment van financiering bedraagt € 100.000,- op een balanstotaal van € 575.000,- betekent dat een solvabiliteit van 17%. Door het aanloopverlies in het (verlengde) eerste boekjaar zal het risicodragend vermogen naar verwachting verdampen. Door de verwachte winsttoevoeging aan het einde van het tweede jaar, herstelt het risicodragend vermogen en wordt een solvabiliteit begroot van 25% op een balanstotaal van € 932.000. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn Marquardt Amersfoort B.V., Ron Broekhof Holding B.V. en WMB Holding B.V.
 • De heer W.M. Borst en mevrouw W. de Rooij geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels materiele waarde door de overwaarde op de privé woning op basis van de WOZ-waarde.
 • De heer R.M.J.C. Broekhof geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiele waarde door de overwaarde op de privé woning op basis van de WOZ-waarde
 • De heer W.M. Borst en mevrouw W. de Rooij geven een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis aan de Stienstraat 7, 3864 HK te Nijkerkerveen, kadastrale bekend als sectie G, nummer 6593 te Nijkerk Gelderland. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op het woonhuis wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). Daarnaast mag het pand zonder toestemming van Collin Crowdfund niet verkocht worden. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand. 
 • De heer R.M.J.C. Broekhof geeft een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis aan de Voorbuurt 45, 1448 LB te Purmerend, kadastrale bekend als sectie E, nummer 3842 te Purmerend. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op het woonhuis wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). Daarnaast mag het pand zonder toestemming van Collin Crowdfund niet verkocht worden. Op dit moment is er sprake van ruime overwaarde in het onderpand.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd op het leven van de heer W.M. Borst en mevrouw W. de Rooij voor een bedrag van € 150.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Als deze verzekering wordt afgesloten, wordt deze verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd op het leven van de heer R.M.J.C. Broekhof voor een bedrag van € 150.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Als deze verzekering wordt afgesloten, wordt deze verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De lening van Marquardt Nederland B.V. ter hoogte van € 50.000,- wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. De rente mag betaald worden. Vanaf de 25e maand na verstrekking van de Collin lening mag hierop worden afgelost, zolang de solvabiliteit van Marquardt Amersfoort B.V. minimaal 20% blijft.
 • De (huidige en toekomstige) vaste activa van Marquardt Amersfoort B.V., Ron Broekhof Holding B.V. en WMB Holding B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Marquardt Nederland B.V. geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de showroomkeukens en de voorraden gelijk aan 70% van de boekwaarde met een afschrijvingstermijn van 60 maanden tot 40% van de aanschafwaarde van € 195.000,-. De afschrijving is daarmee 1% per maand. 
 • Marquardt Nederland B.V geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin Crowdfund voor de bouwkundige voorzieningen, inventaris en installaties) gelijk aan 70% van de boekwaarde met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. De aanschafwaarde is € 260.000,-. 
 • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente, zolang de solvabiliteit van Marquardt Amersfoort B.V. minimaal 20% bedraagt. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Door zowel persoonlijke borgstellingen, de negatieve hypotheekverklaringen, de verpanding van de roerende zaken en de daarbij afgegeven terugkoopverklaringen, kwalificeren wij de zekerheid als Goed.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Goed
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Bij een investering vanaf € 1.000,- t/m € 4.500,- ontvangen de investeerders een waardebon van € 250,-.
Bij een investering vanaf € 5.000,- t/m € 9.500,- ontvangen de investeerders een waardebon van € 500,-.
Bij een investering vanaf € 10.000,- of meer ontvangen de investeerders een waardebon van € 1.000,-.

Deze waardebon is uitsluitend in te wisselen bij Marquardt Amersfoort B.V. en is geldig tot 01-07-2022 bij aanschaf van een complete keuken.

De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. Het doorgeven van uw investeerdersnummer kan van toepassing zijn indien u aanspraak maakt op deze beloning.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-10164 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-10-2021 om 14:41
investeerder-201817 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-10-2021 om 14:28
investeerder-38234 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-10-2021 om 14:23
investeerder-219730 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-10-2021 om 14:13
investeerder-284601 heeft € 1.500 geïnvesteerd.
21-10-2021 om 14:08

Ondernemer

Ron Broekhof en Wim Borst

Crowdfund Coach


Henk Beke