28570

Meddens

€ 200.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 188
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 7-03-2018 in 2 uur volgeschreven door 188 investeerders

Samenvatting

Deze hypothecair gedekte leningaanvraag is voor de opstart van het restaurant Meddens op de Kerkbrink in Hilversum. Meddens zal een all-day horecabedrijf zijn, met ontbijt, lunch, borrel en diner. Op de kaart komt 70% vis: van fruits de mer tot fish & chips met daarnaast verschillende keuzes in vlees- en vegetarische gerechten. De gerechten worden dagelijks bereid met verse producten. De te gebruiken producten zijn biologisch en verantwoord, inspelend op de nieuwe trends. Goede wijnen completeren het genot van de maaltijden die Meddens aanbiedt. Dit alles in een mooi pand met authentieke details en ingericht met verschillende sferen die zorgen voor de perfecte ambiance.

Door zijn klassiek geschoolde achtergrond en zijn moderne manier van ondernemen is Marco van Velthooven een assertieve ondernemer die het geld niet naar zich toe laat komen maar het gaat halen. Marco heeft reeds een gedegen basis gelegd met zijn huidige horecabedrijven. Met Meddens vult hij zijn portfolio horecabedrijven mooi aan. Hij zal van Meddens een succes maken, zoals hij dat met zijn andere horecabedrijven ook deed en doet. Marco is gezien zijn inkomsten uit zijn andere horecaondernemingen financieel niet afhankelijk van Meddens.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte voor de verbouwing van het pand en het inrichten van het restaurant en keuken is € 850.000,-. Hiervan brengt Marco van Velthooven zelf € 200.000,- in uit Van Velthooven Holding B.V. Heineken financiert € 300.000,- en de Europese Horeca Financieringsmaatschappij € 150.000,-. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 200.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8% gedurende de gehele looptijd.

Risico
De Dun & Bradstreet score voor deze aanvraag is Laag risico. De Collin Credit Score is Voldoende. De debiteuren zijn Brasserie Meddens B.V., Van Velthooven Holding B.V., Bar Club Restaurant Van Velthooven B.V., Nightbar G-Spot B.V., Foyer Restaurant Club Rex B.V. en Café De Doelen Hilversum B.V. Er wordt een derde hypothecaire inschrijving van € 200.000,- afgegeven op alle zakelijke en privépanden van Van Velthooven en de groep bedrijven behorende bij Van Velthooven Holding B.V. ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze inschrijving is materieel, gezien de huidige totale WOZ-waarde van het onroerend goed en de resterende hypothecaire schuld op de panden. De ondernemer geeft een persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 100.000,-, die op dit moment een materiële waarde heeft. Ten slotte worden de inventaris en voorraad van Brasserie Meddens B.V. verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Leendoel

De financiering is nodig om het restaurant met als specialisatie vis op de Kerkbrink in Hilversum te starten. Met de financiële middelen wordt het pand verbouwd en het restaurant ingericht.

Ondernemer

Marco van Velthooven (1972) is het horecagevoel met de paplepel ingegoten. Als zoon van een horecaondernemer startte Marco al snel na de horecaschool zijn eerste eigen horecagelegenheid en bouwde dit uit met nu zijn zesde vestiging. Niet alleen in de horeca, maar ook aan de organisatorische en creatieve kant heeft hij een schat aan ervaring. Hij is niet het type dat stilzit. Voor hem zijn er altijd uitdagingen te bespeuren. Bij alles wat hij doet probeert hij het maximaal haalbare eruit te halen. Bij het oplossen van een probleem weet hij hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Daarnaast heeft hij goede communicatieve vaardigheden en weet hij gemakkelijk contact te leggen met zijn gasten. Ook zijn frisse kijk op de huidige ontwikkelingen in de markt helpen hem om met zijn onderneming een stap voor te blijven op de concurrentie.

Onderneming

Meddens wordt dé nieuwe hotspot van Hilversum. Met een totale oppervlakte van 600 m2 verdeeld over meerdere etages, een kelder van 200 m2 en een terras van 250 m2 biedt Meddens voldoende ruimte voor een toegankelijk horecaconcept waar iedereen zich thuis gaat voelen. Meddens wordt stoer, industrieel en vintage met een kwinkslag naar New York Style. Tegelijkertijd heeft het een warme en toegankelijke uitstraling waar iedereen zich onmiddellijk thuis zal voelen. Met het Bar & Kitchen concept willen we de ideale combinatie creëren van borrel en eten, waarbij de grote centrale bar, geschikt voor borrelaars en eters een belangrijke rol gaat vervullen.

Meddens zal een all-day horecabedrijf zijn, met ontbijt, lunch, borrel en diner. Op de kaart komt 70% vis: van fruit de mer tot fish & chips met daarnaast verschillende keuzes in vlees- en vegetarische gerechten. De gerechten worden dagelijks bereid met verse producten. De producten die gebruikt zullen worden zijn biologisch en verantwoord, hiermee inspelend op de huidige trends. Deze producten worden samen met de klantvriendelijke service geleverd door de medewerkers. Vers klaargemaakt door een team van top koks in een open keuken geeft een enorme voedselbeleving. Deze voedselbeleving van dagelijks vers aangeleverd eten in combinatie met mooie wijnen in een prachtige ambiance zal Meddens brengen tot een van de top horecagelegenheden in Hilversum e.o. Met een DJ op vrijdagmiddag moet ook in Hilversum, uiteraard bij Meddens de vrijdagmiddagborrel een begrip gaan worden.

Locatie
Meddens gaat zich vestigen in een uniek pand op de Kerkbrink in Hilversum met een groot terras voor de deur. In de buurt is meer horeca gevestigd, zodat er een versterkend effect optreedt voor de gehele horeca rondom de Kerkbrink. De Kerkbrink wordt zeker met Meddens hét horecaplein van Hilversum. Rondom Meddens is Luno gelegen, een laagdrempelig lunchconcept wat beperkte openingstijden kent. Heren Spijcker is een klein culinair restaurant alleen voor diners en Café Flinders is een plek waar men ook kan eten. Kortom: Meddens is een culinaire aanvulling op de al aanwezige horecagelegenheden op de Kerkbrink.

Doelgroep
Meddens richt zich op de inwoners uit Hilversum en omgeving. Door de verschillende sferen biedt Meddens voor ieder wat wils. Het winkelend publiek, ouders met kinderen, maar ook de zakenman kan hier rustig en goed komen lunchen en dineren met zijn relaties. De vierde etage wordt ingericht als een plek voor private dining. De doelgroep waarop Meddens zich richt is breed en gevarieerd, van jong en hip tot 65 jaar die houdt van gezellig en rustig genietend van een heerlijke maaltijd met een goed glas wijn. Iedereen is welkom bij Meddens. 

Concurrentie en onderscheidend vermogen
Meddens onderscheidt zich in Hilversum vooral met zijn warme sfeervolle en moderne interieur, stijl en ambiance, in combinatie met heerlijk eten. Een zaak zoals Meddens is er in Hilversum en omgeving qua grootte en ambiance niet te vinden. Vooral ook door de verschillende sferen die precies op elkaar zijn afgestemd krijgt Meddens een modern karakter met een warm gevoel. Daarnaast kent Meddens een juiste prijs/kwaliteit verhouding. 

Prijs
De gemiddelde besteding voor de lunch zal tussen de € 15,- en € 25,- uitkomen. De gemiddelde besteding voor het diner zal tussen de € 25,- en € 60,- liggen. Meddens is zeven dagen per week geopend.

Personeel
Naast Marco is de dagelijkse leiding van Meddens in handen van Casper van Tatenhove. Hij heeft net als Marco een jarenlange ervaring in de horeca (uitvoerend en op managementniveau). Het team dat de dagelijkse leiding naast Marco en Casper zal voeren is opgeleid door de Marco zelf en weet wat service en kwaliteit inhouden en hebben dit al bewezen in de andere bedrijven van Marco. Getraind en met de nodige ervaring zullen deze medewerkers de nieuwe krachten snel en adequaat opleiden. Dit is een kracht van Meddens. De medewerkers bepalen de eerste indruk en die moet goed zijn. 

Structuur 

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht 

Verbouwing pand € 516.000,-
Inrichting/inventaris € 253.000,-
Voorraad € 35.000,-
Onvoorzien en werkkapitaal € 46.000,-
Totaal € 850.000,-
Heineken € 300.000,-
Europese Horeca Financieringsmaatschappij € 150.000,-
Eigen inbreng € 200.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 200.000,-

Lening Collin: € 200.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteuren zijn Brasserie Meddens B.V., Van Velthooven Holding B.V., Bar Club Restaurant Van Velthooven B.V., Nightbar G-Spot B.V., Foyer Restaurant Club Rex B.V. en Café De Doelen Hilversum B.V.
  • De heer M. van Velthooven geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
  • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het geconsolideerde vermogen van Van Velthooven Holding B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 35% of lager is.
  • De (huidige en toekomstige) inventaris en voorraad van Brasserie Meddens B.V. wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
  • Er wordt een derde hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 200.000,- op het onroerend goed aan de Emmastraat 11 A, Groest 23, Groest 53-53A, Groest 57-59, Nieuwe Doelenstraat 3-1 en Emmastraat 13 te Hilversum gevestigd. Deze inschrijving heeft op dit moment dekking gezien de totale WOZ-waarde (2017) van € 5.131000,- en een totale hypothecaire schuld aan € 3.854.000,- bij de ABN-AMRO, Europese FinancieringsMaatschappij N.V., Heineken Nederland B.V. en Vrumona B.V.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert Brasserie Meddens B.V. als Verhoogd risico, evenals Foyer Restaurant Club Rex B.V. en Cafe De Doelen Hilversum B.V. Bar Club Restaurant Van Velthooven B.V., Nightbar G-Spot B.V. en Van Velthooven Holding B.V. wordt door Dun & Bradstreet gekwalificeerd met de score Laag risico. Wij hanteren voor deze aanvraag de kwalificatie Laag risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De Collin Credit Score is gebaseerd op de jaarcijfers 2016, de voorlopige cijfers 2017 en prognose 2018 van de gehele groep (Van Velthooven Holding B.V. en haar dochterondernemingen conform de organisatiestructuur hierboven). De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Rentabiliteit
In 2016 is er op groepsniveau een omzet van € 4.509.000,- gerealiseerd en bedroeg het netto cashflowoverschot € 115.000,- (score Ruim voldoende). In 2017 was een omzet geprognosticeerd van € 4.495.000 en het netto cashflowoverschot komt volgens deze prognose uit op € 204.000,- (score Goed). Uit de voorlopige cijfers over 2017 blijkt dat de gerealiseerde omzet hoger uitgevallen is met ruim € 4.760.000,-. In 2018 wordt een omzet van € 5.550.000,- geprognosticeerd met een netto cashflowoverschot van € 428.000,- (score Goed). Omdat de prognose 2018 nog gerealiseerd moeten worden en Meddens een startend bedrijf is, hebben we de score voor de Rentabiliteit voorzichtigheidshalve vastgesteld op Ruim voldoende.

Solvabiliteit
Aan het einde van 2016 was de geconsolideerde solvabiliteit 17% bij een balanstotaal van € 5.594.000,- (score Voldoende). Op basis van de voorlopige cijfers over 2017 komt de solvabiliteit uit op 21% bij een balanstotaal van € 5.392.000,- (score Voldoende). In 2018 stijgt de solvabiliteit volgens prognose naar 27% bij een balanstotaal van € 5.691.000,-, die correspondeert met de score Ruim voldoende. Aangezien de prognoses nog gerealiseerd moeten worden, kwalificeren wij de Solvabiliteit op het niveau van eind 2016 met de score Voldoende.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) kwam per ultimo 2016 uit op 0,5 (score Matig). Voor 2017 komt vanwege de reeds uit eigen liquide middelen betaalde opgestarte verbouwing van Meddens de current ratio uit op 0,6 (eveneens score Matig). Voor 2018 wordt een current ratio geprognosticeerd van 1,0 (score Voldoende). Wij hanteren de score Voldoende voor de Liquiditeit.

Samenvattend
Rentabiliteit: Ruim Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-53608 heeft € 4.000 geïnvesteerd.
07-03-2018 om 9:04
investeerder-9701 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
06-03-2018 om 21:39
investeerder-47814 heeft € 500 geïnvesteerd.
06-03-2018 om 21:29
investeerder-15181 heeft € 1.500 geïnvesteerd.
06-03-2018 om 19:54
investeerder-49198 heeft € 2.500 geïnvesteerd.
06-03-2018 om 17:14

Ondernemer
Marco van Velthooven

Crowdfund Coach


Erwin Trapman