33319

N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V.

€ 215.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 231
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

29 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Aanzienlijk
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 16-01-2020 in 9 dagen volgeschreven door 231 investeerders

Samenvatting

N.Z.A. New Zealand Auckland (N.Z.A.) is een sportief heren modemerk en biedt een complete lijn in mannenmode. N.Z.A. is gevestigd in de meeste Europese landen maar ook ver daarbuiten. N.Z.A. wordt als merk in Nederland gevoerd door 350 geselecteerde dealers, daarnaast zijn er bijna twintig N.Z.A. Brand Stores in Nederland en België, plus een meertalige webshop. Al 14 brandstores worden geëxploiteerd door franchisenemers.

Diana Wang-van der Werf opent als franchisenemer eind februari 2020 de brandstore N.Z.A. Mall of the Netherlands in het volledig vernieuwde winkelcentrum in Leidschendam. Deze ‘Westfield Mall of the Netherlands’ wordt een uniek volledig overdekt winkelcentrum waar ‘een dagje uit’ centraal staat. Vanwege de bijzondere locatie en de ruimte wordt deze winkel een N.Z.A. ‘Flagship’-Store. 

De franchisegever geeft een terugkoopverklaring af voor de inventaris, interieur en voorraden ter hoogte van 65% van de financiering. 

Financieringsbehoefte
De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 215.000,-. De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij. Vanaf de 7e maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 54 maanden. De rente bedraagt 8,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. De bedenktermijn bedraagt zeven dagen, waarna de lening rentedragend wordt.

Risico
Dun & Bradstreet geeft een Aanzienlijk risico voor N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. De Collin Credit Score komt overall uit op Voldoende. 

De gestelde voorwaarden en zekerheden zijn:

 • De debiteuren zijn N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. en Lucky Star Holding B.V.
 • Mevrouw W.D. Wang-Van der Werf en de heer H.L. Wang geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 215.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels morele waarde.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van meneer H.L. Wang en mevrouw W.D. Wang-Van der Werf voor een bedrag van minimaal € 215.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening en wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) interieur, inventaris en voorraden van N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De franchisegever N.Z.A. New Zealand Auckland B.V. geeft een terugkoopverklaring af voor 80% van de inkoopwaarde van de voorraad en een terugkoopverklaring voor de boekwaarde van de inventaris en interieur met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. Deze terugkoopverklaringen hebben op dit moment materiële waarde. N.Z.A. New Zealand Auckland B.V. is opgericht in het jaar 2006 en Dun & Bradstreet kwalificeert de onderneming op Laag risico. Op basis van de gedeponeerde jaarcijfers 2018 bedraagt het eigen vermogen € 1.872.000,- op een balanstotaal van € 4.599.622,-. De liquide middelen bedroegen per 31-12-2018 € 659.157,-.

Video Pitch

Leendoel

Met de gevraagde financiering worden de investeringen gedaan om de N.Z.A. New Zealand Auckland brandstore in The Mall of the Netherlands in Leidsenhage op te starten. De N.Z.A. Brandstore gaat volgens plan in februari open. 

Ondernemer

De ondernemer is Diana Wang – van der Werf (1966). Zij heeft na haar Meao-opleiding gewerkt als Account-, Sales- en Label manager voor diverse grote sport en fashionmerken. Diana heeft veel retail ervaring opgedaan, onder andere bij Pauw en Blokker Holding. Tussen 2001 en 2013 heeft zij samen met haar man een winkel gehad met modieuze sportkleding in Breda. 

De laatste jaren is zij bedrijfsleidster geweest van het grootste filiaal van Purdey met de hoogste omzet.
Enthousiast, energiek, positief, empathisch, proactief en resultaatgericht zijn eigenschappen die Diana typeren. Diana streeft ernaar om van klanten een fan van haar winkel te maken. Haar sterke punten in de winkel zijn; resultaat gericht verkopen, aankleding winkel (Merchandising) en het aansturen van personeel. 

Haar echtgenoot Hsing-Lee Wang (1965) behoud zijn baan als International Sales Manager en gaat Diana ondersteunen met de administratie, marketing, in- en verkoop. Hij heeft ook jarenlange ervaring als verkoper in de modebranche. Eind 2013 is zijn winkel failliet is gegaan. De curator heeft verklaard dat de boekhouding op orde was, dat de problemen door externe marktomstandigheden zijn veroorzaakt en dat ondernemer al het mogelijke heeft gedaan voor een vlotte en volledige afwikkeling (maart 2014). 
Diana en Hsing-Lee hebben samen twee studerende kinderen. 

Onderneming

N.Z.A. New Zealand Auckland-Formule
N.Z.A. New Zealand Auckland staat voor het unieke landschap van Nieuw-Zeeland. Het avontuurlijke karakter, gecombineerd met het cultureel erfgoed zorgt voor een constante inspiratie voor de styling en ontwerpen van de producten. De New Zealand Auckland-collectie moet worden beleefd. Daarom wordt veel aandacht besteed aan het tastbaar maken van het merk in de brandstores, de plek waar klanten kunnen zien, voelen en beleven wat N.Z.A. is. 

N.Z.A. komt het best tot zijn recht in de eigen brandstores en bij lokale speciaalzaken. Klanten ervaren oprechte gastvrijheid door de aandacht voor kwaliteit & details in de collectie en de bevlogen winkelmedewerkers. De inrichting is warm en stoer tegelijk, door zwart metaal en hout te combineren met beton en veel levend groen voor de connectie met de natuur. De winkelpanden zijn gevestigd op A1-locaties, hebben een verkoopvloeroppervlakte tussen de zeventig en honderdtwintig vierkante meter en een pui van zes meter breed.

Strategie
N.Z.A. New Zealand Auckland gaat in snel tempo de wereld over. Na de oprichting in 2007 is het van huis uit Nederlandse kledingmerk in meer dan 25 landen verkrijgbaar. De strategie is te groeien met (mono)brandstores in Europa naar een 60-tal stores in 2025, plus een gestage groei in selectieve distributie bij voornamelijk (heren)mode speciaalzaken. 

N.Z.A. richt zich primair op de Benelux, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In maart 2020 worden er winkels geopend in Middelburg, Bergen (NH) en Kühlungsborn (DE), twee hiervan zijn van franchisenemers.

Mall of the Netherlands & N.Z.A.
Winkelcentrum Leidsenhage wordt sinds 2016 compleet vernieuwd en uitgebreid. Na de afronding van de verbouwing en uitbreiding zal het winkelcentrum in 2020 verder gaan als ‘Westfield Mall of the Netherlands’. Winkelen is aan allerlei trends en ontwikkelingen onderhevig. De fysieke winkel in combinatie met online ter ondersteuning van de merkidentiteit. De kans om van winkelen écht een beleving te maken. De kans om consumenten een inspirerende dag te bieden in plaats van een snelle boodschap te laten doen. Kortom: de kans om vele bezoekers te trekken én terug te laten komen. Er komen 230 winkels, 50 horecagelegenheden een bowlingcenter en een bioscoop. Met gratis parkeerplaatsen en jaarlijks meer dan 13 miljoen bezoekers wordt The Mall of the Netherlands het grootste winkelcentrum van Nederland.

De Mall of the Netherlands wordt een uniek, volledig overdekt winkelcentrum waar ‘een dagje uit’ centraal staat. Compleet anders dan de overige winkelcentra in Nederland met een mooie mix van hoogwaardige architectuur, onderscheidende horecagelegenheden, bijzondere (merk)evenementen, een grote bioscoop, een hoog serviceniveau voor de bezoekers en de aanwezigheid van een naastgelegen park en waterpartij. Laat de consument verrassen, vermaken en inspireren.

Doelgroep
De N.Z.A.-man is stoer en stijlvol, fris, een ontdekker, onafhankelijk, kiest voor kleur en details. Leeftijd tussen de 30 en 60. De collectie, inclusief accessoires, is breed. Van jassen tot kleine lederwaren en van schoenen tot shorts. Veelal met een uitgesproken kleur of print, in een rijke kwaliteit. Bijzondere details zijn op elk product terug te vinden. N.Z.A. biedt vier keer per jaar een wisselende seizoen collectie en met een stevige basis aan never out of stock basisartikelen waar klanten graag voor terugkomen.
 
Management
De franchise brandstore wordt dagelijks gemonitord door het N.Z.A.-hoofdkantoor en vergeleken met andere vestigingen. Dagelijks kunnen ‘hardlopers’ bijbesteld worden of slechtlopende artikelen geretourneerd. De webshop geeft 10% provisie aan de ondernemer als een product wordt gekocht door een vaste klant, geregistreerd door het loyalty programma N.Z.A. CONNECT. Dit programma biedt klant voordelen zoals een welkomst cadeau, vooraankondigingen en speciale aanbiedingen. 
 
Franchisenemer Diana Wang- van der Werf krijgt een uitgebreid training- en opleidingsprogramma om de processen en procedures onder de knie te krijgen. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam begeleidt een Retail Director de franchisevestigingen met trainingen en marketingacties

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Verbouwing € 23.000,-
Inventaris en interieur € 94.000,-
Voorraden € 55.000,-
Huurgarantie € 31.000,-
Werkkapitaal (marketing, aanloopkosten, voorfinanciering btw) € 67.000,-
Totaal € 270.000,-
Eigen inbreng € 40.000,-
Crediteuren € 15.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 215.000,-

Leenbedrag: € 215.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden, waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij. Vanaf de 7e maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 54 maanden.

De bedenktermijn bedraagt zeven dagen, waarna de lening rentedragend wordt.

De verhuurder neemt een deel van de verbouwingskosten voor zijn rekening (deze zijn niet opgenomen in het investeringsoverzicht). Omdat deze vestiging een “flagship”-store wordt van N.Z.A., brengt de franchisegever geen entree fee in rekening. 

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. en Lucky Star Holding B.V.
 • Mevrouw W.D. Wang-Van der Werf en de heer H.L. Wang geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 215.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels morele waarde.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van meneer H.L. Wang en mevrouw W.D. Wang-Van der Werf voor een bedrag van minimaal € 215.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening en wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) interieur, inventaris en voorraden van N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De franchisegever N.Z.A. New Zealand Auckland B.V. geeft een terugkoopverklaring af voor 80% van de inkoopwaarde van de voorraad en een terugkoopverklaring voor de boekwaarde van de inventaris en interieur met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. Deze terugkoopverklaringen hebben op dit moment materiële waarde. N.Z.A. New Zealand Auckland B.V. is opgericht in het jaar 2006 en Dun & Bradstreet kwalificeert de onderneming op Laag risico. Op basis van de gedeponeerde jaarcijfers 2018 bedraagt het eigen vermogen € 1.872.000,- op een balanstotaal van € 4.599.622,-. De liquide middelen bedroegen per 31-12-2018 € 659.157,00.

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor de recent opgerichte N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. is Aanzienlijk risico. De kwalificatie Voor Lucky Star Holding B.V. is Verhoogd risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie van de werkmaatschappij Aanzienlijk risico. Collin Crowdfund haalt comfort voor deze lening door de terugkoopverklaring van de franchisegever.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. Voor de beoordeling van de nieuwe N.Z.A.-store in Leidsenhage is uitgegaan van de geconsolideerde prognose na financiering, rentebetalingen en aflossingen. De prognoses zijn passend bij de formule en ervaringscijfers van de andere N.Z.A. Brandstores in Nederland. De Collin Credit Score is Voldoende.

De verbouwing van het winkelcentrum is in de laatste fase beland. Het zuidelijke deel is al open en het noordelijke deel volgt in 2020; op dit moment zijn er al meer dan 90 winkels open. De officiële opening is voorzien in de zomer van 2020.

Afloscapaciteit
De nieuwe Brandstore gaat eind februari 2020 open. Voor de eerste 12 maanden wordt een omzet begroot van € 535.000,- en een netto cashflowoverschot na rente en aflossingen van € 5.000,-. Voor het tweede jaar wordt een netto cashflowoverschot begroot van € 16.000,- bij een omzet van € 673.000,-. Omdat de prognose nog gerealiseerd moet worden, maar gebaseerd is op de ruime ervaring van de formule in Nederland, hebben wij de score voorzichtigheidshalve voor afloscapaciteit vastgesteld op Voldoende.

Solvabiliteit
De solvabiliteit van de geconsolideerde openingsbalans na financiering is naar verwachting 14% bij een balanstotaal van € 270.000,-. Door aflossingen en ingehouden winst stijgt de solvabiliteit aan het eind van het eerste jaar naar 16% bij een balanstotaal van € 304.000,-. Om eind tweede jaar volgens prognose te stijgen naar 26%. We kwalificeren de solvabiliteit, op basis van het moment van kredietverstrekking, als Matig.

Zekerheid
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • De debiteuren zijn N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. en Lucky Star Holding B.V.
 • Mevrouw W.D. Wang-Van der Werf en de heer H.L. Wang geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 215.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels morele waarde.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van meneer H.L. Wang en mevrouw W.D. Wang-Van der Werf voor een bedrag van minimaal € 215.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening en wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) interieur, inventaris en voorraden van N.Z.A. Mall of the Netherlands B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De franchisegever N.Z.A. New Zealand Auckland B.V. geeft een terugkoopverklaring af voor 80% van de inkoopwaarde van de voorraad en een terugkoopverklaring voor de boekwaarde van de inventaris en interieur met een afschrijvingstermijn van 60 maanden. Deze terugkoopverklaringen hebben op dit moment materiële waarde. N.Z.A. New Zealand Auckland B.V. is opgericht in het jaar 2006 en Dun & Bradstreet kwalificeert de onderneming op Laag risico. Op basis van de gedeponeerde jaarcijfers 2018 bedraagt het eigen vermogen € 1.872.000,- op een balanstotaal van € 4.599.622,-. De liquide middelen bedroegen per 31-12-2018 € 659.157,00.

Door zowel de gezamenlijke persoonlijk borg, de verpanding van de overlijdensrisicoverzekering, de verpanding van interieur, inventaris en voorraad en de afgegeven terugkoopverklaring kwalificeren wij de zekerheid als Ruim voldoende.

Samenvattend 
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Matig
Zekerheden: Ruim voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

De volgende kortingsbonnen worden verstrekt: 

 • Bij een investering tot en met € 1.000,- ontvangen de investeerders een kortingsbon van 10% eenmalig te besteden bij N.Z.a. Mall of the Netherlands
 • Bij een investering van € 1.500,- tot en met € 2.000,- ontvangen de investeerders een kortingsbon van 20% eenmalig te besteden bij N.Z.A. Mall of the Netherlands.
 • Bij een investering vanaf € 2.500,- ontvangen de investeerders een kortingsbon van 30% eenmalig te besteden bij N.Z.A. Mall of the Netherlands.

De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.
 

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-109384 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-01-2020 om 12:22
investeerder-28318 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-01-2020 om 12:21
investeerder-89488 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-01-2020 om 11:44
investeerder-110375 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-01-2020 om 11:42
investeerder-110011 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-01-2020 om 11:21

Reacties

Investeerder – 113716
07-01-2020 16:20
veel succes Diana & Hsing-Lee! groeten, Gabor – oude collega Nike

Investeerder – 33773
08-01-2020 11:45
Zijn de terugkoopverklaringen door de franchisegever door Collin ingezien?

Collin Crowdfund
08-01-2020 12:01
Beste Investeerder,

Dank voor uw vraag. Voor de terugkoopverklaring wordt gebruik gemaakt van een door juristen van Collin Crowdfund opgestelde akte. Dit is een drie-partijen overeenkomst tussen de ondernemer, de franchisegever en Collin (Stichting Zekerhedenagent Collin Crowdfund).

Met vriendelijke groet,
Collin Crowdfund.

Ondernemer

Diana Wang – van der Werf & Hsing-Lee Wang

Crowdfund Coach


Henk Beke