Na het Vondelpark, nu ook een Braai vestiging bij het Westerpark

AMSTERDAM – Op Koningsdag heeft Braai Amsterdam haar tweede vestiging dichtbij het Westerpark aan de Van Limburg Stirumstraat 14a in Amsterdam geopend. Braai is een barbecue take-away bar waar je kwalitatief goed, snel en betaalbaar kunt eten in een prettige ambiance. De financiering voor de verbouwing en inrichting van het restaurant is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. De lening aanvraag is volgeschreven door 223 investeerders.

Barbecueën, gezelligheid en vrienden
Floris Feenstra, bedenker en eigenaar van Braai, heeft in juni 2015 zijn eerste vestiging geopend: Braai Vondelpark. Een nieuw gebouwde kiosk van circa 15 m2 aan de rand van het Vondelpark. ’Er is meer vraag dan productiecapaciteit’, vertelt Floris enthousiast. ‘Vandaar dat we een tweede vestiging hebben geopend. Braai Westerpark is een barbecue restaurant en bar ineen met een royaal terras.’

Braai Amsterdam is een barbecue take-away bar waar je kwalitatief goed, snel en betaalbaar kunt eten in een prettige ambiance. Een fijne omgeving waar je samenkomt om elkaar in alle drukte even te ontmoeten. Barbecueën, een magisch woord waar iedereen blij van wordt, is nu het gehele jaar door beschikbaar in Amsterdam. De barbecue staat centraal in de zaak, de houtskool ruik je bij binnenkomst en is onmiskenbaar verbonden aan het concept. Barbecueën associeert men met gezelligheid, vrienden en feestelijkheden. Dit is precies de sfeer die Floris zijn gasten wil laten ervaren.

Het concept heeft veel aandacht gekregen mede omdat het concept gebaseerd is op ‘Freddy’s BBQ Joint’ uit de populaire serie ‘House of Cards’. Braai Amsterdam heeft ruim 3.900 actieve volgers op Facebook. Daarnaast heeft Braai Amsterdam een eervolle vermelding verkregen in de Lonely Planet van Amsterdam 2016.

Crowdfunding
Voor de verbouwing en inrichting van de Braai Westerpark was er een financieringsbehoefte. Een gedeelte van de financiering is verkregen door de succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag van € 230.000 is door 223 investeerders volgeschreven.