Netto rendement ontwikkeling voor Collin investeerders

Netto rendement ontwikkeling voor Collin investeerders

Nieuwe leningaanvraag: Platowood

De al jarenlang bestaande en sterk gekapitaliseerde Schipper Bosch Groep, een ontwikkelende belegger uit Amersfoort, heeft in 2013 Platowood aan de groep toegevoegd.

Platowood levert 100% duurzaam, vormvast en goed verwerkbaar hout. Het hout is afkomstig uit snelgroeiende en verantwoord beheerde FSC®-bossen. Door het unieke, wetenschappelijke en gepatenteerde veredelingsproces (hydro-thermische modificatie) worden de in het hout aanwezige eigenschappen versterkt, zonder chemische toevoegingen. Daarmee is dit hout het meest milieuvriendelijke alternatief voor tropisch hardhout.

Platowood staat aan de vooravond van een schaalsprong. Na de aankoop in 2013 heeft Schipper Bosch het bedrijf gefinancierd, nieuw management aangetrokken en de interne processen sterk verbeterd. Hierbij wordt opgemerkt dat de basis voor de gevraagde financiering aan Platowood is gelegen in de financieel sterke Schipper Bosch Groep die volledig garant staat voor de gevraagde financiering en het management ondersteunt in deze groeifase.

€ 1.250.000  |  7 % rente  |   5 jaar  |  Bekijk de pitch

Netto rendement ontwikkeling voor Collin investeerders

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde rendement ontwikkeling van Collin investeerders weer voor het afgelopen kwartaal, gemeten over de totale portefeuille zoals die in ruim 3 jaar is opgebouwd. Gemiddeld omdat zowel de kosten als het default deel per investeerder afwijkt. De beheerkosten worden individueel beïnvloed door het loyaliteitsprogramma (een korting o.b.v. het aantal investeringen en het totaalbedrag) en het al dan niet kunnen verrekenen van de BTW. Het default deel (afboekingen o.b.v. het niet terugbetaalde deel (incl. reserveringen) van een lening) door de individuele investeringskeuzes.

Het netto rendement is het saldo van de uitbetaalde rente minus de kosten minus defaults.

Dit netto rendement ontwikkelt zich het laatste half jaar positief. Collin heeft eind 2016 haar kredietselectie proces verder aangescherpt en daar merken wij het effect van. Onze doelstelling (geen garantie!) is een netto gemiddeld rendement voor onze investeerders van rond de 4%. Investeren via crowdfinance is nadrukkelijk niet vergelijkbaar met sparen. De rente op spaarrekeningen zit dicht bij het nulpunt, maar het risicoprofiel is ook aanzienlijk lager. Investeren via Collin doet u natuurlijk maar met een deel van uw vrije vermogen (de AFM adviseert maximaal 10%). Vooral een goede spreiding over een groot aantal leningen is van belang.

Per eind dit jaar introduceren wij een individuele rendement berekening in uw “Mijn Collin”. U kunt dan zien hoe uw persoonlijke rendement is opgebouwd en hoe zich dit verhoudt t.o.v. de gemiddelde Collin investeerder.

Wij actualiseren onze rendement cijfers met betrekking tot de totale leningportefeuille maandelijks.

Collin in het nieuws!

”Onderscheidende online marketing voor en door crowdfundingplatforms”
(Marketingfacts, 26 juli 2017)

Dat je geld kunt ophalen via een crowdfundingplatform is mooi meegenomen. Veel interessanter zijn de functies als platform voor marktonderzoek, kweekvijver van ambassadeurs, marketingtool en PR-bureau. Collin wordt op basis van het 4C-model getoetst op duidelijk onderscheid en positionering. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws! 

Waalwijkse stadsbrouwerij Sint Crispijn maakt hip proeflokaal in graansilo
(De Ondernemer, 28 juli 2017)

WAALWIJK – Waalwijk krijgt een plekje in het speciaal- en seizoensbierenlandschap. Stadsbrouwerij Sint Crispijn betrekt een oud graanpakhuis en tovert het om tot hippe stadsbrouwerij met proeflokaal. Een crowdfunding campagne heeft bijgedragen aan het verwezenlijken van de plannen van de Brabantse ondernemers. Lees verder.

Beltona te gast bij BNR Nieuwsradio
(BNR Nieuwsradio, 31 juli 2017)

Sportkledingmerk Beltona had lange tijd niet echt een sexy imago en leek te verdwijnen toen de eigenaar ermee wilden stoppen. Maar Wim van Leeuwen en Marcel Commers waagden een sprong in het diepe en namen de boel over, met een heropleving van het merk als gevolg. Luisteren vanaf minuut 26. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer zeven ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

VNB Fashion Company € 350.000,- 8,0% 60 maanden
Pirtek Rotterdam-Zuid € 250.000,- 8,0% 60 maanden
De Commerce € 300.000,- 7,0% 60 maanden
SMZ-IT € 350.000,- 7,5% 60 maanden
Olbers & Ijlstra Oogmode € 190.000,- 8,0% 60 maanden
De Beren Bezorgrestaurant Tilburg € 135.000,- 8,0% 60 maanden
Hotel Brabant € 320.000,- 7,0% 60 maanden
Totaal € 1.895.000,-