Computable 2-2-2017

New True haalt groeigeld op bij publiek

Het SAP adviesbureau New True uit Den Bosch heeft € 175.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. New True ziet de omzet groeien en wil uitbreiden met een aantal kwalitatief goede medewerkers. Om die groei te faciliteren is het van belang om een salesmanager aan te trekken die deze groei kan begeleiden en de naamsbekendheid van New True kan vergroten. Hiervoor en voor de extra kosten voor de nieuwe medewerkers wordt het nieuwe werkkapitaal van € 175.000 gebruikt.

De consultants van New True hebben allemaal ruime ervaring in de ICT en met het gebruik van SAP in het bijzonder. Meer dan de helft van de Nederlandse multinationals maakt gebruik van ERP-oplossingen van SAP en ook bij de overheid en publieke sector wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. In principe is elke onderneming die de geïntegreerde bedrijfssoftware van SAP gebruikt een potentiele klant van New True. Met de extra in te kopen sales capaciteit kan New True meer direct zakendoen met de eindklanten, waardoor zowel de omzet als de brutowinstmarge zal gaan groeien.

Eigenaar van New True Jos Snapper: ”We zijn blij met deze financiële injectie. Het geeft ons de mogelijkheid nieuwe klanten aan de bovenkant van het Nederlandse MKB te acquireren.”

René Frijters, oprichter van Knab: “Mooi dat Knab klanten op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de groeiambities van New True.”

Over Knab Crowdfunding
Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 1.000.000 kunnen terecht bij Knab Crowdfunding. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

De lening aan New True heeft een looptijd van 48 maanden met een lineaire aflossing. Knab klanten reageerden enthousiast waardoor de lening de eerste dag al was volgeschreven door in totaal 171 investeerders. Zij ontvangen daarvoor in ruil een vaste jaarlijkse rente van 7,5% gedurende de looptijd.