Nieuw bedrijf Flevo Solar Wash B.V. mede mogelijk gemaakt door crowdfunding

Ondernemer Tom Pappot start het nieuwe bedrijf Flevo Solar Wash B.V. Met 15 jaar ervaring in de reiniging en het onderhoud van vastgoedobjecten, is het gloednieuwe bedrijf gespecialiseerd in het professioneel schoonmaken van zonnepanelen om het optimale rendement te kunnen behalen. De financiering voor de aanschaf van specialistisch gereedschap is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. 

Internationale en nationale installatiebedrijven, lokale en landelijke overheden, verenigingen van eigenaars, MKB-bedrijven maar ook particulieren behoren tot de doelgroep van Flevo Solar Wash.

Schoonmaken van zonnepanelen laat rendement stijgen
“Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren op steeds meer daken van gebouwen geplaatst en helaas blijven deze niet schoon van alleen de regen”, vertelt Tom Pappot. “Dit is wel wat veel mensen denken of verwachten. Regen spoelt natuurlijk wel wat vuil van de panelen af, alleen blijft er altijd atmosferische vervuiling achter waardoor een zonnepaneel minder rendement oplevert. Daarom is het professioneel reinigen van de panelen een waardevolle investering. Het rendement zal met 3 tot 7 procent stijgen.”

Het idee voor de oprichting van Flevo Solar Wash is ontstaan door de ontwikkelingen in de energiesector en de contactmomenten met klanten. Er kwamen vanuit de installateurs en de klantenkring vragen over het reinigen van zonnepanelen en daar heeft Pappot op geanticipeerd.

Reinigen met osmosewater
Flevo Solar Wash reinigt de zonnepanelen met warm osmosewater. Wanneer dit pure water over het oppervlakte vloeit, lossen alle atmosferische vervuilingen hierin op en blijft er een schoon en streeploos oppervlak achter. Met het specialistische gereedschap kan Flevo Solar Wash alle soorten projecten uitvoeren; van panelen op particuliere woningen tot grote projecten op overheidsgebouwen of solarparken.
Pappot is gediplomeerd en in het bezit van het certificaat VCA-VOL.

Succesvolle crowdfund campagne
Voor de aanschaf van het specialistische gereedschap was er een financieringsbehoefte. De financiering is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag is binnen een uur volgeschreven door 82 investeerders.