Misset Horeca 12 februari 2016

Ristorante Pizzeria Contini breidt uit dankzij crowdfunding

Ristorante Pizzeria Contini is al sinds 1971 een vaste waarde in Groningen. Om meer gasten te kunnen verwelkomen gaat Contini het restaurant aan de Verlengde Hereweg in Groningen uitbreiden. Voor de financiering deed ondernemer René Contini een beroep op het crowdfund platform van Collin Crowdfund. En met succes: binnen een half uur werd de benodigde € 140.000,- opgehaald.

De keuken is inmiddels al verbouwd. Nu volgt een nieuwe serre waarmee Contini ruimte kan bieden aan 60 extra gasten. In het voorjaar viert Contini een feestelijke heropening. De vader van René Contini opende zijn pizzeria al in 1971 aan de Peperstraat in Groningen en was daarmee één van de eerste Italiaanse restaurants in Noord Nederland. Vijftien jaar geleden nam René het stokje van zijn vader over en voerde naast de pizza’s voortaan ook een uitgebreide restaurantkaart. ‘We zitten vrijwel alle dagen vol, maar helaas betekent dat ook dat we vaak ‘nee’ moeten verkopen. Met de verbouwing hoop ik daar voortaan vanaf te zijn’, aldus Contini.

Verbouwing
Bovenop de huidige 90 zitplaatsen, gaat Contini 64 nieuwe zitplaatsen creëren. Daarvoor wordt de binnenplaats, die aan het restaurant grenst, voorzien van een uitschuifbaar, transparant dak. Dankzij deze extra ruimte is het voortaan ook mogelijk om recepties, partijen en bruiloften te organiseren in het restaurant. En dankzij de verbouwing van de keuken, die zowel groter als moderner is geworden, kan Contini bovendien nog actiever inzetten op het verzorgen van catering voor particulieren en bedrijven.

Succesvolle crowdfunding
Het vertrouwen in Contini’s plannen en mogelijkheden, leeft duidelijk ook bij de investeerders van Collin Crowdfund. Om de beoogde uitbreiding en verbouwing te financieren, had Contini € 140.000,- nodig. Daarvoor wendde de ondernemer zich tot het innovatieve platform van Collin Crowdfund. En met succes. Nadat Contini in het eigen netwerk € 20.000,- ophaalde, ging de campagne live en werd de lening binnen een half uur volgeschreven. 121 investeerders staken met elkaar ieder gemiddeld € 1.150,- in de onderneming. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen zij een vaste jaarlijkse rente van 7,5%. Contini: ‘Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat en zullen dit zeker vieren. Als alles volgens planning verloopt, zullen we ons restaurant begin mei feestelijk heropenen. Vaste gasten en investeerders zijn dan van harte welkom.’