‘Hij heeft veel van zijn moeder’

BREDA – Bob Scholte maakte jarenlang beeldschermen voor in de auto, maar toen consumenten niet meer warmliepen voor entertainment op de achterbank, verlegde hij de bakens. Met zoon Mark maakt hij digitale menukaarten waar klanten mee kunnen bestellen en afrekenen.

„Vision Multimedia is Mark’s bedrijf, opgericht met zijn geld”, lacht Bob. In 2010 trad Mark (26) in het bedrijf van zijn vader Vision Elektronics. „Ik was verantwoordelijk voor de logistiek, dat was leuk totdat het slechter ging in de markt.” Bob: „We maken nog wel beeldschermen voor in de auto, maar datt is gereduceerd tot een klein hoekje in het bedrijf.”

De meeste ruimte gaat nu naar de assemblage van de menukaarten waarvoor de mannen acht orders binnen hebben voor in totaal 300 tablets. Ze moeten een uitkomst zijn voor klanten en horeca met behoefte aan efficiency. „Een rij van twintig man voor de kassa, daar ergeren mensen zich aan,” legt Bob uit. „We richten ons op all-you-can-eat en casual dining waar tafels meerdere keren per avond worden verkocht. Zodra er zeven rijen bestek op tafel liggen, is het niet voor ons. Die tafel is maar een keer bezet op een avond.”

Als prater van de twee houdt Bob zich onder meer bezig met sales en marketing terwijl Mark samen met een medewerker de software voor de menukaarten ontwikkelde. „Daar ligt mijn interesse, het programmeren heb ik mijzelf aangeleerd”, vertelt Mark die zo nog jaren verder kan met Vision Multimedia.

Bob: „Mark is de baas. Het is als vader soms wel even slikken dat hij beslist. Maar meestal vullen we elkaar goed aan. Ik leg snel contacten terwijl Mark rustig en bedachtzaam is. Hij heeft veel van zijn moeder. En daar kan ik ook goed mee overweg.”