20 mei 2016 – Grootste leningaanvraag tot nu toe & status defaults

Nieuwe leningaanvraag van € 1.500.000,-: Papierindustrie Adr. Dekker


Al ruim 160 jaar bedrukt, snijdt en vouwt Papierindustrie Adr. Dekker (AD) vele formaten verpakkingsmaterialen van verschillende papiersoorten voor food- en non-foodproducten ten behoeve van industrie, retail en groothandel. Het bedrijf onderscheidt zich door haar complete assortiment en hoge kwaliteit van de dienstverlening. Verschillende internationale certificeringen bevestigen dit. 

Nu de plastic verpakkingen steeds meer ter discussie staan, is de toenemende vraag naar papieren verpakkingen een belangrijke ontwikkeling waar AD optimaal op inspeelt. Het huidige machinepark (bestaande uit drie drukmachines) gaat AD nu vervangen door een zeer geavanceerde, nieuwe achtkleuren drukmachine.

Status defaults

Momenteel zijn er via onze website 177 leningen voor een totaalbedrag van € 32.007.500,-  succesvol gefund. Sinds de start in juni 2014 hebben wij in totaal vijf leningen gehad die bijzondere aandacht vergen c.q. hebben gevergd:

  • Na een stemronde onder de investeerders over het afwikkelvoorstel is één lening wegens faillissement afgeboekt voor een bedrag van € 41.250,- (totaal leenbedrag bedroeg € 150.000,-).
  • Na een stemronde onder de investeerders hebben twee leningen een tijdelijke opschorting (circa negen maanden) van aflossingen verkregen. Dit om een versterking van de liquiditeit mogelijk te maken. De rentebetaling vindt gedurende deze periode wel plaats.
  • Twee leningen zijn momenteel in behandeling bij onze juridische adviseurs. De betreffende investeerders zijn hierover geïnformeerd. In het belang van zowel de ondernemers als de investeerders maken wij deze bewust niet met naam bekend in deze nieuwsbrief. Na de afwikkeling verstrekken wij hierover nadere informatie.

Graag maken wij u nogmaals attent op het belang van een goede spreiding van uw investeringen. Ondanks de maximale zorgvuldigheid die wij betrachten, is het volledig voorkomen van defaults niet realistisch. Scherpe beoordeling van onze zijde en goede spreiding door u als investeerder vormen samen de route naar onze slogan: “comfortabel investeren”.

Spreken op Crowdfunding day Europe 2016

Eerder hebben we u geïnformeerd over Crowdfunding Day Europe: het grootste crowdfunding congres dat op 25 mei a.s. plaatsvindt. Nationale en internationale experts geven in exclusieve lezingen en interactieve workshops hun visie op het thema: “Dromen versus Risico’s”. Aan twee van deze workshops mogen wij vanuit Collin onze bijdrage leveren. Hieronder leest u hier meer over.

Fusion Finance II: Crowdfunding & Bancaire Financiering

Tijd: 14:25 – 15:10

In steeds meer situaties wordt, in samenspraak tussen een bank en een crowdfinance partij, naar een gemeenschappelijke manier gezocht om de dromen van een ondernemer waar te kunnen maken. Stapelfinanciering – waarbij financiering via een bank of participatiemaatschappij c.q. informal wordt gecombineerd met crowdfunding – heeft dan ook de toekomst.

In de sessie Fusion Finance II: Crowdfunding & Bancaire Financiering licht Jeroen ter Huurne van Collin Crowdfund nader toe hoe een crowdfundingplatform samen met een bank een win-win situatie kan creëren voor ondernemers. Hij geeft antwoorden op vragen zoals: ”Hoe werkt dit?” en ”hoe verloopt de communicatie tussen de ondernemer, bank en Collin?” Aan de hand van een praktijkvoorbeeld krijgt u inzicht hoe een en ander er feitelijk uitziet én hoe in de praktijk blijkt wat de voordelen zijn van deze vorm van co-financieren.

Welke perspectieven biedt crowdfunding voor vastgoed?

Tijd: 15:40 – 16:25

Klaas Kroot, directeur van FOI & Jan-Willem Onink commercieel directeur van Collin Crowdfund maken u in deze sessie wegwijs in de belangrijkste onderdelen van crowdfunding en vastgoed. Welke zekerheden wilt u als crowdfunder? Hoe worden ze verdeeld bij meerdere financiers en welk comfort geeft dit? Leer daarnaast hoe de rating tot stand komt, wat dit zegt en of dit de juiste risk/reward verhouding aangeeft. Hoelang wilt u als crowdfunder financieren en wat is de mogelijke impact bij een herfinancieringsmoment? Het tweede deel van de sessie bestaat uit een prikkelende discussie tussen financiële professionals die de voordelen en beperkingen van crowdfunding in vastgoed bespreken.

Mocht u aanwezig willen zijn bij dit congres, dan kunt u als relatie van Collin een korting krijgen van € 50,00 op de toegangsprijs. U kunt hier gebruik van maken door op de website van Crowdfunding Day de code COLLIN2016 in te voeren bij het bestellen van uw kaartje.

Samenwerkingen in het nieuws!

In de afgelopen periode hebben diverse media aandacht besteed aan het toenemend aantal samenwerkingen op het gebied van financieren in het algemeen en crowdfunding in het bijzonder. Hieronder ziet u een paar berichten die Collin Crowdfund betroffen.

‘Banken stappen actief in crowdfunding’
(RTL Z, 10-5-2016)
Na de Rabobank, gaat ook online bank Knab actief aan de slag met een crowdfundingplatform. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) verwacht dat er komende tijd nog meer banken gaan volgen.

Rabobank gaat samenwerken met crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd
(Rabobank, 28-4-2016)
De Rabobank en crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd hebben vandaag een kaderovereenkomst getekend. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte naast bancair krediet ook beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding.

Knab begint crowdfundplatform voor ondernemers
(Emerce, 10-5-2016) 
Online bank Knab begint een crowdfundplatform voor ondernemers met een financieringsbehoefte tussen 50.000 en 1 miljoen euro. Knab beweegt zo voor het eerst ook richting financiering van MKB-bedrijven. Vanaf vandaag kunnen ondernemers met een financieringsbehoefte zich aanmelden via crowdfunding@knab.nl. Ondernemers krijgen vervolgens een persoonlijke Crowdfund Coach toegewezen om de aanvraag beoordeeld te krijgen.

Impressie-video Knab en Collin

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in de Leerfabriek luisterden zo’n 70 toehoorders naar de toelichting van René Frijters (CEO Knab) en Jeroen ter Huurne (CEO Collin). De toehoorders waren medewerkers van IT-partner Appronto, een grote delegatie van Knab, de voltallige Raad van Advies van Collin, de Crowdfund Coaches en andere collega’s van Collin. Na de speeches drukten René en Jeroen samen op de digitale knop waarna het logo van de vers geboren samenwerking werd onthuld. Van deze bijeenkomst is een mooie sfeervideo gemaakt.

Lenen bij Collin

99,4% succesvol gefund
Hulp Crowdfund Coach
Korte doorlooptijd

Introductie lenen

Collin lenen video

Blijf op de hoogteJa, ik wil ook nieuwe lening alerts ontvangen!

Heeft u vragen?

Voor een snel antwoord op uw vraag, kijkt u bij de Veelgestelde vragen.

Vindt u daar uw antwoord niet? Neemt u dan contact op met onze servicedesk. Wij helpen u graag verder!

Contactgegevens

E-mail: info@collincrowdfund.nl

Telefoon:
085 - 401 65 46

Bereikbaarheid:
Werkdagen van 9 - 17.30 uur.