Nieuwsbrief: Netto rendement voor investeerders in coronatijd

Rendement in coronatijd bij Collin

De overheidsmaatregelen inzake corona hebben relatief beperkt invloed op de rendement ontwikkeling van onze investeerders. Gedurende de periode van de maatregelen hebben wij frequent uitstel van aflossing met looptijdverlenging toegepast waarbij de rente betaling wel doorging. Dit is gedaan bij bedrijven in de sectoren die het lastig hebben.

Deze getroffen maatregelen en onze kritische beoordeling van financieringsaanvragen zorgen ervoor dat de schade vanwege de coronacrisis bij Collin (nog) geen grote impact heeft. Het netto rendement is het afgelopen jaar redelijk stabiel gebleven en kende de afgelopen maanden zelfs een lichte stijging.

Mocht u meer informatie wensen over het netto rendement van Collin, bekijk dan de statistieken pagina op onze website.

Hoe gaat Collin om met projectfinanciering

Tijdens het wekelijkse opleidingsuur delen medewerkers van Collin kennis met elkaar zodat iedere medewerker beschikt over een brede kennis.

Het thema van maandag 8 maart was: ”Hoe gaat Collin om met projectfinanciering?”.
Riskmanagement verzorgde een presentatie over de do’s en dont’s in dit soort trajecten, met daarbij bruikbare tips en tricks. Gedurende de interactieve sessie ontstond een levendige discussie, werden succesvolle cases besproken én was er de mogelijkheid interactief van elkaar te leren.

Heeft u een financieringsvraagstuk voor een project? Wij kijken graag met u mee!

Collin in het nieuws

Collin Crowdfund ontwikkelt in 7 maanden crowdfundingplatform voor MKB-ers met low-code van Mendix

Mendix kondigt aan dat Collin Crowdfund zijn low-code platform heeft gebruikt om een crowdfundingplatform te ontwikkelen. Het innovatieve platform biedt kredietwaardige MKB-ondernemingen aantrekkelijke niet-traditionele financiering en investeerders een kans om een goed rendement op hun investering te verdienen.

Erg interessant Mendix artikel over onze software. Ons systeem is ook als white label voor partijen in Nederland en daarbuiten beschikbaar. Neem voor vragen contact op met onze innovation manager Bram ter Huurne.

Bedank-mail vanuit ondernemer

DROOM! Beuningen heeft eind 2015 via 174 investeerders van Collin Crowdfund de financiering om een sterk maatschappelijk verantwoorde organisatie midden in de commerciële markt te zetten verkregen.

De laatste aflossing is onlangs voldaan. Om alle investeerders te bedanken is een bedank-mail gestuurd. DROOM! Beuningen is een mooi voorbeeld van hoe een investering een bedrijf enorm kan laten groeien waar meerdere mensen van profiteren. Er zijn namelijk gemiddeld 30 personen met een arbeidsbeperking wekelijks bij DROOM! Beuningen werkzaam.

Activeer uw spaargeld!

Met bijna € 500 miljard is ons gezamenlijke spaarsaldo nog nooit zo hoog geweest. Deze middelen wachten geduldig op onze bankrekeningen en de eigenaren krijgen nauwelijks een rentevergoeding. Er zijn prima mogelijkheden uw (lokale) ondernemers te ondersteunen, waarbij u -uiteraard met een goede spreiding van uw investeringen- mooie rendementen realiseert. Overweeg dus een deel van uw spaartegoeden te activeren.

Voorzitter Jeroen ter Huurne en directeur Robbert Loos van de branchevereniging pleiten namens de branchevereniging in deze column er voor de investerende particulier te betrekken bij het herstel van de verdienkracht van de Nederlandse economie.

Nieuwe medewerker: Jari Gloudemans

Jari Gloudemans (1995) is na de sportopleiding aan het ROC drie jaar werkzaam geweest als Fitnessinstructeur om vervolgens een ommezwaai te maken naar het bedrijfsleven. Op dit moment volgt hij de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen (HAN).

Het komende half jaar zal Jari onderzoek gaan doen naar potentiële nieuwe doelgroepen voor Collin Crowdfund en hoe wij hen het beste marketingtechnisch kunnen targeten zodat we nog meer mensen kunnen verwelkomen bij Collin Crowdfund

Jari: ‘’Ik geloof dat er een breder scala aan investeerders geïnteresseerd is in onze diensten. Het is tijdens de stage mijn doel om in kaart te brengen hoe we nieuwe doelgroepen aan kunnen trekken tot de diensten van Collin Crowdfund’’.

Benieuwd naar meer ‘gezichten achter Collin’? Bekijk dan de volgende pagina.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een groot aantal ondernemingen voorzien van passende financiering.

De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

e-Columbus B.V. 50.000 8,5% 36 maanden
Staal Holding B.V.  950.000 6,0% 60 maanden
Antonis Groep B.V. 1.500.000 7,0% 18 maanden
SBT Samen Bouwen Toekomst 180.000 6,5% 60 maanden
Hans Mullink 50.000 7,5% 60 maanden
Bilge Land- en Tuinbouw 50.000 7,5% 60 maanden
De Oesterzwam 200.000 6,5% 84 maanden
Boeijend Erf 750.000 7,0% 60 maanden
Un Sal Versmarkt  600.000 7,0% 60 maanden
Bcruitment 35.000 7,5% 60 maanden
HSA Investments 2.000.000 7,0% 24 maanden
Totaal 6.365.000    
         

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille