Nieuwsbrief: Reactie Collin op artikel Financieel Dagblad

Openstaande investeringskans: H2otel Rotterdam

H2otel is een uniek hotel met een groot aantal kamers, een restaurant en terras op het water in Rotterdam. Jan Willem Janssen is horecaman in hart en nieren en heeft in 2017 de exploitatie overgenomen van H2OTEL. Hij krijgt nu de mogelijkheid om het volledige pand van het hotel te kopen.

Hedenochtend om 11.00 uur live gegaan.

De overall Collin Credit Score is Voldoende.
De Dun & Bradstreet Score is Laag Risico.

De leningaanvraag is reeds voor 71% gefund.

€ 2.100.000   7,0%   60 mnd   Collin Credit Score: Voldoende

Reactie op recent artikel in Financieel Dagblad

Recentelijk heeft het Financieel Dagblad twee artikelen gepubliceerd over de crowdfundmarkt. Daarin werden crowdfundplatforms beoordeeld aan de hand van drie maatstaven, namelijk het nettorendement, de kosten en het risico.

Collin scoort bij alle drie de maatstaven goed. In onze respons op het artikel lichten wij de score van Collin verder toe:

IEX heeft ook een reactie gegeven op het artikel in de vorm van een column. Daarin wordt onder meer besproken of de beschuldigingen richting de crowdfundplatforms terecht zijn.

Nieuwe Europese Crowdfunding verordening

Op 20 oktober 2020 is de verordening Europese crowdfunding dienstverleners gepubliceerd. De verordening is van kracht per 10 november 2020 en treedt op 10 november 2021 in werking in de EU-lidstaten. Bestaande crowdfundingpartijen in Nederland moeten per 10 november 2022 beschikken over een vergunning om hun crowdfunding dienstverlening te kunnen voortzetten.

Tijdens het wekelijkse opleidingsuur waarbij een medewerker van Collin de andere medewerkers ‘opleidt’ is de nieuwe verordening besproken. Onze bedrijfsjurist Paul Schuurbiers heeft de medewerkers van Collin op de hoogte gebracht van de mogelijke uitwerkingen van de verordening. Op deze manier bereiden wij ons bij Collin zo goed mogelijk voor op de nieuwe verordening.

De komende tijd zal meer duidelijk worden over de precieze gevolgen van de nieuwe Europese Crowdfunding verordening voor zowel Collin, de investeerders én de ondernemers met een financieringsbehoefte.

Collin doorbreekt grens van € 275 miljoen

Slechts 3 maanden geleden hebben wij de grens van € 250 miljoen aan totaal geïnvesteerd vermogen doorbroken. Nu kunnen wij mededelen dat ook de grens van € 275 miljoen is behaald!

Een bijzondere mijlpaal waar wij graag alle investeerders voor willen bedanken.
Uw investeringen helpen Nederlandse MKB bedrijven om hun doelen te realiseren.

Blog: Werken met jongelui

”Het werken met ‘jongelui’ bevalt mij erg goed. De creativiteit die jonge mensen te bieden hebben is van grote waarde voor de ontwikkeling van Collin. De creativiteit en het ‘out-of-the-box` denken komt o.a. voort uit het feit dat jongelui minder in een stramien zitten van ervaring.”

Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund, heeft een blog geschreven over de voor- en nadelen die hij ervaart bij het werken met ‘jongelui’.

Crowdfunding in het nieuws

Sparen is leuk. Veel mensen vinden dat. In de loop der tijd zie je je reserve groeien. Je kunt daardoor na verloop van tijd mooie dingen kopen waar je al die tijd voor gespaard hebt. Eenmaal gewend om te sparen wordt voor velen het sparen een doel op zich. Interessant, want dan komt er vaak een extra aspect om de hoek: met een goed rendement op het spaargeld groeit dat op den duur vanzelf. Tsja, vroeger wel, maar dat is voorbij met de huidige spaarrentes.

Maar welke alternatieven heb je als beleggen en onduidelijke spaar verzekerproducten je niet aanspreken? Crowdfunding is een van de mogelijkheden die Stichting MKB Financiering benoemd:

Vacature: Mendix Business Engineer

Wij zijn op zoek naar een Mendix Business Engineer die ons team komt versterken. Een Mendix Business Engineer kan bij Collin zijn of haar kennis en expertise op het gebied van IT inzetten en door ontwikkelen. Bij Collin werken we in een jong team waarbij er begeleiding is door een ervaren Mendix ontwikkelaar.

Een Mendix Business Engineer ontwikkelt nieuwe functionaliteiten en maakt de applicatie van Collin Crowdfund toekomstbestendiger. Op deze manier draagt een Mendix Business Engineer bij aan de groei van Collin.

Solliciteer snel!

Nieuwe medewerker: Yvonne van Balkom

Yvonne (1965) heeft ruim 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in meerdere branches, zowel in binnen-als buitenland. Het grootste deel van haar ondernemerschap bracht ze door in Zuid Spanje, waar ze een succesvolle internationale makelaardij runde met 2 kantoren.

Thans is ze bezig met de herontwikkeling van een rijksmonumentaal kloostercomplex.

Haar praktijkervaring is van onschatbare waarde voor de relaties tussen investeerders en MKB’ers.
Yvonne is getrouwd en heeft 2 dochters van 26 en 29 jaar. Haar vrije tijd brengt ze graag door met haar familie, in de natuur, in de paardenstal en met haar honden. Ook gaat ze graag salsa dansen, houdt ze van oldtimers en struint graag brocante marktjes af met vriendinnen.

Yvonne: “Crowdfunding is een manier van financieren, waarbij mensen in mensen geloven. Collin brengt die mensen bij elkaar op een professionele manier, waarbij de risico’s goed in kaart worden gebracht, en alle belangen goed worden overwogen. Graag draag ik daar mijn steentje aan bij”.

Benieuwd naar meer ‘gezichten achter Collin’? Bekijk dan de volgende pagina.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een groot aantal ondernemingen voorzien van passende financiering.

De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

Opslagman Zoetermeer B.V. 2.200.000 6,0% 48 maanden
House of Pilots B.V. 120.000 7,5% 7 maanden
Van Ettekoven Hovenier 75.000 7,0% 60 maanden
Autohuis Andel 550.000 6,0% 60 maanden
Antonis Groep B.V. 2 1.000.000 7,0% 36 maanden
Hypotheek Consultancy Gelderland 285.000 8,0% 60 maanden
Handelsonderneming en Klussenbedrijf R.Akker 350.000 6,0% 60 maanden
De Zwarte Ruiter op t Witte Paart 100.000 8,0% 60 maanden
Rays barbecue place 100.000 7,5% 60 maanden
Pims Place 325.000 5,0% 60 maanden
SKB Bouw 135.000 7,0% 60 maanden
De Witte Burcht Vastgoed B.V. 120.000 8,0% 60 maanden
Chocolate Company Mall of the Netherlands 110.000 7,5% 60 maanden
FormLogic B.V. 35.000 8,5% 60 maanden
DermaClinic B.V. 400.000 8,0% 60 maanden
Totaal 5.905.000    
         

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille