13 mei 2016 – Samenwerking met partners en ‘stilte voor de storm’

Samenwerking met partners

Rabobank
Wij zijn verheugd om het bijzondere nieuws nu eindelijk met u te kunnen delen. Na veel werk achter de schermen in de afgelopen maanden is op donderdag 28 april jl. de samenwerkingsovereenkomst met de Rabobank getekend. Na een zorgvuldige screening door de Rabobank zijn wij, samen met crowdfundplatform Oneplanetcrowd, als “Raboproof” uit de bus gekomen.

Trots staan we bij dit heuglijke moment stil. Met de handtekening van Jeroen ter Huurne (op de foto rechts) namens Collin is het startsein gegeven voor een door alle partijen zeer gewenste vruchtbare samenwerking. Hierbij heeft Collin maar één doel voor ogen. Hoe kunnen wij nog meer ondernemers helpen hun dromen waar te maken op een manier die past bij datgene dat wij voor onze investeerders voor ogen hebben: een mooi rendement behalen tegen een verantwoord risico.

Op de foto: Marcel Gerritsen, directeur van Rabobank Nederland en Jeroen ter Huurne , CEO van Collin Crowdfund. 

In hetpersbericht geeft Jeroen aan dat vooral groeifinancieringen goed passen bij Collin. Als je daar de marketingkracht van crowdfinance aan toevoegt, ontstaat er een prachtig product om de ambities van ondernemers te realiseren. Collin is samen met haar ruim 30 Crowdfund Coaches klaar voor deze uitdagende samenwerking!

Ook op BNR nieuwsradio is door onze commercieel directeur Jan-Willem Onink een uitgebreide toelichting gegeven op deze samenwerking. Via deze link kunt u dit beluisteren.

Knab
Daarnaast maken we nog een partner aan u bekend, voor zover u dat niet al in de (social) media voorbij hebt zien komen.
Afgelopen dinsdag heeft Knab haar samenwerking met Collin wereldkundig gemaakt. Over de officiële bekendmaking leest u hier meer.
Op onderstaande foto presenteren Collin en Knab feestelijk het ontwikkelde logo.

Knab gaat een eigen crowdfundingproduct op de markt brengen. Daarbij maakt ze gebruik van de inhoudelijke bedrijfsfinanciering kennis en kunde van Collin. Dit blijkt ook uit het logo: powered by Collin. De professionele Crowdfund Coaches van Collin, die ook Knab klanten gaan bedienen, zorgen er voor dat de mensfactor binnen de crowdfunding dienstverlening een grote rol blijft spelen.

Aan deze samenwerking is ook uitgebreid aandacht besteed in de media, waaronder Marketing Online.

Stilte voor de storm

Mede door al het werk dat leidde tot de totstandkoming van deze samenwerkingen en de vakantieperiode zijn er de laatste weken minder leningaanvragen live gegaan. 

In de komende weken worden verschillende aanvragen zichtbaar op onze site. Op dit moment loopt voor een aantal projecten nog de prépublicatie-fase, waarin de ondernemer de kans heeft om zijn eigen innercircle enthousiast te maken voor zijn aanvraag. Zodra deze fase is afgerond, worden de leningaanvragen aan u gepresenteerd op de voor Collin gebruikelijke wijze.

Om u een idee te geven van de ‘storm’ die op komst is: er staan voor de komende twee weken aanvragen op stapel, in totaal goed voor zo’n drie miljoen euro.

Vervroegde aflossing

In onze algemene voorwaarden staat omschreven dat een onderneming de geldlening tussentijds mag aflossen. Investeerders ontvangen dan het restant van hun investering in de onderneming plus drie rentetermijnen.

De afgelopen periode hebben wij een aantal keren ervaren dat ondernemers vervroegd hun lening aflossen. Een groot succes voor deze ondernemers die, eerder dan verwacht, hun dromen waarmaken en in staat zijn hun lening vervroegd terug te betalen. Investeerders missen daardoor echter een stuk rendement op hun investering, maar hebben daardoor tevens meteen weer de mogelijkheid om opnieuw met dit geld te investeren. 

Deze ontwikkeling en de feedback die wij hierop van investeerders hebben ontvangen, zijn voor Collin reden om na te denken over de vraag of wij het beleid ten aanzien van de vergoeding van drie maanden gaan wijzigen. De directie van Collin heeft een aantal alternatieven inmiddels in onderzoek en is voornemens per medio dit jaar een wijziging voor nieuwe leningen door te voeren. 

Vanzelfsprekend wordt u voorafgaand over deze nieuwe condities geïnformeerd. Wij danken u hartelijk voor het meedenken. Collin blijft zich graag continue verbeteren. Daarbij helpt uw feedback.

25 mei Crowdfunding Day

Crowdfunding Day komt steeds dichterbij! Sinds gisteren kunnen we ook minister-president Mark Rutte tot een van de sprekers rekenen!

Collin heeft twee projecten van ondernemers genomineerd voor de publieksprijs die deze dag wordt uitgereikt. Op deze projecten, Banbao en Droom! Beuningen kunt u via de link stemmen.

Als vaste klant mogen wij u een bijzondere aanbieding doen, omdat Collin actief deelneemt, bijzondere sessies verzorgt en bij een aantal zaken mee heeft gedacht over de invulling. Voer op de website van Crowdfunding Day de code COLLIN2016 in bij het bestellen van de toegangskaarten en u krijgt € 50,- korting op de toegangsprijs.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over recent gefinancierde projecten via Collin.

Technocon koopt concurrent Komma Trace
(Automotive-online 6-5-2016)
Technocon uit Zaltbommel neemt concurrent Komma Trace over. Beide bedrijven bieden voertuigbeveiliging en track en trace-technologie aan. Technocon maakt de overname vandaag bekend. De overname is op 4 mei geëffectueerd. De vijf medewerkers van Komma Trace komen in dienst bij Technocon en komen vanaf volgende week ook te werken op het kantoor van Technocon in.

Derde succesvolle crowdfundcampagne De Beren Restaurants
(FoodClicks 2-5-2016)
Convenience – Ondernemers Danny Herfst en Lara van Driel hebben binnen twee dagen via crowdfunding 355.000 euro opgehaald voor de overname van restaurant De Beren Spijkenisse. Het is het derde succesvolle crowdfundproject van De Beren Restaurants binnen drie maanden. Naast De Beren Spijkenisse zijn de overnames van De Beren Oosterhout en De Beren Houten binnen.

Communicatiepakket
Collin Crowdfund biedt de ondernemer extra ondersteuning met een communicatiepakket. Dit houdt in dat rondom de campagne de (vak)media actief benaderd wordt voor publiciteit.