25000

nul33

€ 150.000  |  7,5% rente  |  60 maanden  Investeerders: 146
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 30-09-2016 in 1 uur volgeschreven door 146 investeerders

Samenvatting

Ton de Kruijf (50), DJ en event-bedenker, en zijn vrouw Marissa Blijham (42), communicatiespecialist, gaan in het centrum van Amersfoort op een A1-locatie een unieke horecazaak starten onder de naam nul33. Nul33 is een eigentijds grandcafé restaurant waar mensen dagelijks kunnen genieten van goed eten, goed drinken én van elkaar. 

Nul33 is gevestigd in een gemeentelijk monument uit de Jugendstil periode op een top A1-locatie in de belangrijkste winkelstraat van Amersfoort. Het hoekpand loopt door naar de Hof, het grootste horeca- en tevens marktplein van Amersfoort. Het vastgoed is in eigendom van Stadsherstel Amersfoort. 

Ton en Marissa gaan op deze unieke monumentale A1-locatie een eigentijds grandcafé restaurant starten, waar persoonlijke aandacht voor gasten en een programmering van verrassende events met een lokaal karakter, het verschil maken. De gasten kunnen er 7 dagen per week genieten van ontbijt, koffie en thee, zoete lekkernijen, lunch en een borrel. Van donderdag tot en met zaterdag is nul33 ook open voor diner en borrel. Op de begane grond voorziet nul33 eveneens in een to-go aanbod. 

De 1e verdieping is tevens te huur voor zakelijke bijeenkomsten, private dining of events in de zakelijke- of privésfeer. Wanneer deze verdieping is verhuurd, is deze gesloten voor de overige gasten. De 2 huiskamers op de 2e verdieping zijn elke dag afzonderlijk te huur voor vergaderingen, workshops of private dining/private events. Ook wordt er samengewerkt met lokale bedrijven en -personen om gerichte events op te zetten, die op de 1e en 2de verdieping georganiseerd kunnen worden. 

Gasten van nul33 voelen zich thuis door de prettige sfeer van het monumentale pand en het persoonlijke, betrokken contact van de eigenaren en hun team ‘nul33’ers’. Zij worden regelmatig verrast door speciale events die volop inspelen op de lokale behoeftes. Nul33 houdt de kaart klein en daardoor overzichtelijk. Hierdoor kan snel worden ingespeeld op nieuwe trends op het gebied van eten en drinken, die door de impact van online en met name social media veel sneller doorzetten bij het ‘grote’ publiek. Er wordt tevens gewerkt met een bier- en wijnkaart. 

Nul33 werkt op grandcafé restaurant niveau en is vanwege de ligging in de winkelstraat en het centrale horeca- en marktplein, toegankelijk voor iedereen. Nul33 ambieert het om in Amersfoort de nieuwe ontmoetingsplaats te worden waar iedereen zich thuis voelt en kan genieten van eten, drinken en elkaar. 

Groeimarkt
De horecasector is, volgens Rabobank Cijfers en Trends, een groeimarkt. Het inwonersaantal van Amersfoort stijgt al jaren. De stad én lokale horeca gaan profiteren van de toenemende stroom toeristen uit binnen- en buitenland. Daarnaast speelt nul33 ook in op de stijgende behoefte aan eigentijdse horecaconcepten, die zijn voorzien van een grote oppervlakte.

Financieringsbehoefte

De totale investeringsbehoefte bedraagt € 525.000,- waarvan € 175.000,- uit eigen middelen gefinancierd wordt. Verder wordt er € 200.000,- gefinancierd door de Rabobank, bestaande uit een lineaire lening (looptijd van 72 maanden) onder Staatsgarantie ter hoogte van € 100.000,- en een kredietfaciliteit ter hoogte van € 100.000,-. De kredietfaciliteit zal per 31-3-2017 eenmalig ingeperkt worden met € 50.000,- in verband met de teruggave BTW. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 150.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd.

Structuur

Nul33 wordt geëxploiteerd in een meervoudige B.V.-constructie. MiFa B.V. is de moeder, waarvan Ton de Kruijf en Marissa Blijham elk voor 50% eigenaar zijn. 

Risico

De Dun & Bradstreet score noteert voor Nul33 B.V. een Verhoogd risico. De overall Collin Credit Score is, na neerwaartse bijstelling, Ruim voldoende. De debiteuren voor de financiering zijn Nul 33 B.V. en MiFa B.V. De ondernemers geven ieder een persoonlijke borgstelling af voor een bedrag van € 100.000,-. Verder sluiten beide ondernemers, onder voorwaarde van acceptatie, een overlijdensrisicoverzekering af voor ieder een verzekerd bedrag van € 150.000,-. Deze verzekeringen zullen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Tenslotte is er een non-onttrekkingsverklaring overeengekomen op het niveau van MiFa B.V. voor 35%.

Video Pitch

Leendoel

Het leendoel van Nul33 is de financiering van de verbouwing, de realisatie van een bar op de begane grond en op de 1e verdieping, een keuken (incl. keukenbenodigdheden), het realiseren van installatiesystemen benodigd voor horeca (ventilatie/verwarming/toiletgroep), de complete inrichting en herkenbare bedrijfskleding van de medewerkers.

Ondernemer

Het concept van Nul33 is bedacht door Ton de Kruijf en Marissa Blijham.

Ton heeft bijna 30 jaar ervaring in de horeca, met name in de horeca van zijn geboortestad Amersfoort. Naast zijn passie voor het produceren van muziek is hij een graag geziene DJ in de diverse horecagelegenheden. Tevens is hij actief als organisator van diverse events in de lokale horeca. Ton is daarnaast mede-eigenaar van platenlabel Dos Palomas Negras.

Marissa, 42, is bachelor Journalistiek en afgestudeerd in Utrecht. Zij heeft als journaliste ruim 17 jaar ervaring in de b2b-journalistiek (retail, lifestyle- en hospitalitybranche) en is chef/hoofdredacteur geweest bij RetailTrends Media (vanaf startjaar 2004 t/m maart 2014). De laatste twee jaar is zij actief als communicatiespecialist/adviseur, gespecialiseerd in retail, lifestyle en hospitality.

Ton en Marissa zijn 14 jaar samen, waarvan 9 jaar getrouwd en sinds november 2013 de trotse ouders van hun tweeling Mik & Fay. Zij wonen in de binnenstad van Amersfoort, op 5 minuten loopafstand van nul33.

Onderneming

Monumentale Locatie
Nul33 is gevestigd in een monumentaal pand aan de Langestraat 76, tevens de belangrijkste winkelstraat, gelegen in het centrum van Amersfoort. Het is ontworpen door de Amersfoortse architect H. Kroes en valt onder de Jugendstil-architectuur. Het gemeentemonument is eigendom van Stadsherstel Amersfoort en stamt uit 1903. Het pand beschikt zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde over kenmerkende details uit die periode. Samen met pandeigenaar Stadsherstel Amersfoort wordt het hele pand verbouwd. Een flink aantal monumentale onderdelen wordt teruggebracht in de oude staat, waaronder de sjabloontekeningen op het plafond van de begane grond, alsook diverse ornamenten. Daarmee wordt het hele pand weer teruggegeven aan Amersfoort en de Amersfoorters. 

Nul33 beschikt over 100 binnen zitplaatsen, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping, en 24 zitplaatsen op het gevelterras. Op de 2e verdieping bieden twee huiskamers ruimte voor 20 personen. Deze ruimtes zijn geschikt voor verhuur voor vergaderingen, bijeenkomsten, workshops en private dining. Ook de 1e verdieping kan afzonderlijk worden verhuurd. Vanaf de begane grond, en met name vanaf de 1e en 2e verdieping, is er een fenomenaal uitzicht op omliggende historische panden, waaronder de Sint Joriskerk. 

De entourage en de sfeer van het pand dragen bij aan de totaalbeleving die nul33 gaat bieden. Nul33 richt zich door de locatie in de A1-winkelstraat op een breed publiek. Voorts worden in samenwerking met andere lokale helden gerichte events georganiseerd, die een ‘eigen’ doelgroep trekken. Nul33 gaat een zeer actief communicatiebeleid voeren en is sinds december 2015 actief op Facebook (500 vind ik leuks / www.facebook.com/nul33amersfoort) en heeft goede contacten met de lokale media. 

Doelgroep
Particulier
Winkelend publiek, omwonenden, werknemers in binnenstad, toeristen: dagjesmensen en buitenlandse bezoekers, levensgenieters. 

Zakelijk
De zakelijke markt die wil genieten van private dining, een product wil lanceren of een vergadering wil houden op een unieke locatie.

Visie
Ton en Marissa vinden het belangrijk dat hun gasten een totaalbeleving ervaren, waarbij de locatie in de winkelstraat, het monumentale pand en de programmering van verrassende events met een lokaal karakter, een belangrijke rol spelen. De gasten kunnen dagelijks genieten van goed eten, drinken en elkaar. Persoonlijk en betrokken contact is een paradepaardje van Ton en Marissa. Dit wordt gerealiseerd door gastvrije, goed getrainde en betrokken medewerkers. Lokale samenwerking is een belangrijk onderdeel van nul33. Dit komt tot uiting in samenwerkingen met leveranciers uit de 033-regio en in events die samen met lokale winkeliers, horeca-collega’s en creatieve personen/bedrijven worden opgezet. 

Positionering en concurrentiepositie
Nul33 ligt op een top A1-locatie en wordt gevestigd in een monumentaal pand uit de Jugendstil-tijd. Nul33 gelooft sterk in de kracht van samenwerken en zoekt de verbinding met de lokale markt. Het pand bestaat uit meerdere verdiepingen en is daardoor voor verschillende doeleinden in te zetten. Met het aan de Hof-zijde naastgelegen hotel wordt samengewerkt op het gebied van arrangementen voor de hotelgasten. 

Ton en Marissa zijn flexibel, kennen de lokale markt door en door en met hun expertise op verschillende vakgebieden vullen zij elkaar goed aan. De economie trekt aan en dat is terug te zien in het aantal bezoekers van de binnenstad van Amersfoort. De doelgroep geeft graag geld uit bij horecaconcepten met een eigentijdse uitstraling en lokaal karakter. Zij hecht waarde aan sfeer en beleving, eten en drinken van goed niveau en gastvrijheid. 

Structuur
Nul33 wordt opgezet en bestuurd door Ton de Kruijf en Marissa Blijham. Hierdoor kunnen zij de verschillende taken en werkzaamheden goed onderverdelen. Ton treedt daarbij op als gastheer/leidinggevende op de ‘werkvloer’ en stuurt in die rol ook het nul33 team aan. Het selecteren en aannemen van medewerkers doen ze samen, evenals de keuze van leveranciers. Marissa is vooral achter de schermen aanwezig en focust zich op de marketingcommunicatie, de afspraken die voortvloeien uit de event-programmering en de afspraken rondom (personeels)trainingen met leveranciers.

Op terreinen waar expertise nodig is, schakelen Ton en Marissa professionals in uit hun uitgebreide netwerk. Zij geloven erin dat ze vooral dat moeten doen waar zij goed in zijn. Daarin staan zij in hun kracht. Werkzaamheden waar ze minder goed in zijn, worden uitbesteed door het (tijdelijk) inhuren van professionals, denk hierbij bijvoorbeeld aan een administratiekantoor.

organigram” class=img-responsive

Financieringsbehoefte

Verbouwing € 315.000,-
Keuken € 38.000,-
Inventaris € 50.000,-
Architect € 12.000,-
Opstart & Marketing € 21.000,-
Werkkapitaal € 39.000,-
BTW € 50.000,-
Totale investeringsbehoefte € 525.000,-
Eigen middelen € 175.000,-
Rabobank € 200.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 150.000,-

Leenbedrag: € 150.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing
 

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteuren zijn Nul33 B.V. en MiFa B.V.
  • De ondernemers M.D. Blijham en A.A. de Kruijf geven een gezamenlijke borgstelling af voor € 150.000,-. De gezamenlijke borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
  • Ter handhaving van de solvabiliteit is een non-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het geconsolideerde vermogen van MiFa B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 35% of lager is.
  • Er zijn overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten op het leven van M.D Blijham en A.A. de Kruijf, ieder ter hoogte van € 150.000,-. Deze verzekeringen zullen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert Nul33 B.V. als Verhoogd risico. Het betreft immers een startende horecaonderneming zonder historisch cijfermateriaal. MiFa B.V. wordt gekwalificeerd met een Laag risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De Collin Credit Score is gebaseerd op de prognoses over 2017, 2018 en 2019. De prognoses zijn degelijk onderbouwd en zijn opgesteld in samenwerking met een administratiekantoor gespecialiseerd in horeca. De eigenlijke Collin Credit Score komt uit op Goed. Echter, omdat het een startende onderneming betreft en de scores op rentabiliteit en liquiditeit zijn gebaseerd op prognoses, hebben wij de overall Collin Credit score voorzichtigheidshalve neerwaarts bijgesteld naar Ruim voldoende. 

Rentabiliteit
De omzetprognose is opgenomen voor het hele jaar 2017. Het doel is dat de zaak begin december 2016 opengaat. De ondernemers verwachten dat ze over het hele jaar 2017 een omzet realiseren van € 788.000,- wat 90% bedraagt van de gecalculeerde jaaromzet. De huurder heeft een substantiële korting van 50% (€ 55.000,-) op de huur, gedurende het eerste exploitatiejaar, bedongen. Dit biedt de onderneming kostenflexibiliteit om zo door de aanloopfase heen te komen. De verwachte genormaliseerde cashflow in 2017 bedraagt € 63.000,- met een uiteindelijk netto cashflow overschot van 25%. Dit zou een score Ruim voldoende opleveren. 

De concurrentie analyse, de marktontwikkelingen en de stijgende omzet in de horeca (Cijfers en Trends Rabobank) onderbouwen de verwachtingen voor de afgegeven prognose. Ondernemers hebben begeleiding van een horeca-expert die de prognose kritisch getoetst heeft. Zowel Ton als Marissa zijn reeds lange tijd zelfstandig ondernemers en hebben de afgelopen jaren goede winstcijfers gerealiseerd. Gezamenlijk hebben zij een verdiencapaciteit van circa €70.000,- per jaar. Mocht onverhoopt het rendement tegenvallen dan zijn er additionele inkomsten. Wij stellen de score vast op Ruim voldoende.

Solvabiliteit
Vanaf de start is er een ruime solvabiliteit door inbreng van eigen middelen van €175.000,- (38%), wat een score Goed zou rechtvaardigen. Door toevoeging van de eerste jaarwinst komt het vermogen, ultimo 2017, naar verwachting uit boven de 40%. De verwachting is dat de solvabiliteit vanaf ultimo 2018 op een Excellent niveau zal uitkomen. Vanuit privé zijn er additionele mogelijkheden om, indien strikt noodzakelijk, extra kapitaal in te brengen. Vooralsnog stellen wij de score vast op Goed.

Liquiditeit
De prognose is tot in detail uitgewerkt in een liquiditeitsbegroting. Door de combinatie van financieringen (Collin, Rabo en substantiële eigen inbreng) is er een sluitende, op maandbasis berekende, liquiditeit. De BTW wordt middels een extra krediet van € 50.000,- tot 31-3-2017 opgevangen, waardoor er bij de opstartfase geen liquiditeitsproblemen verwacht worden. De current ratio (vlottende activa/ vlottende passiva) is in 2017 1,5 wat een score Goed zou opleveren. Het eerste jaar mag de omzet met € 60.000,- lager uitvallen zonder dat er liquiditeitskrapte ontstaat. Wij beoordelen de liquiditeit als Goed. 

Samenvattend
Rentabiliteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Goed
Liquiditeit: Goed
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Bij een investering van € 500,-:
Gratis nul33-koffie met gebak voor 2 personen + 1 pak nul33 koffie
5% korting op volgend bezoek

Bij een investering van € 1.000,- en € 1.500,-:
Gratis lunch voor 2 personen + 1 pak nul33 koffie
10% korting op volgend bezoek

Bij een investering van € 2.000,- tot en met € 4.500,-:
Gratis lunch voor 4 personen + 1 pak nul33 koffie
Een fles huiswijn
10% korting op volgend bezoek

Bij een investering van € 5.000,- tot en met € 9.500,-:
Gratis diner voor 4 personen, 1 pak nul33 koffie
Een fles huiswijn
10% korting op volgend bezoek

Bij een investering vanaf € 10.000,-:
Geheel verzorgde private dining voor 10 personen, inclusief drinken + een pak nul33koffie 
10% korting op volgend bezoek
2 personen te gast op de officiële opening

De nul33-waardebonnen zullen digitaal worden verzonden via Collin, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-21237 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-09-2016 om 10:15
investeerder-21765 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-09-2016 om 10:14
investeerder-22179 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-09-2016 om 10:13
investeerder-18774 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-09-2016 om 10:13
investeerder-15324 heeft € 500 geïnvesteerd.
30-09-2016 om 10:13

Reacties

Investeerder – 22837
27-09-2016 10:30
Concept Nul33 staat als een huis. Kwaliteit, verbinding en eigenheid staan voor mij in dit project centraal. Steengoede kwaliteit van, veelal, lokale producten op de kaart, de eigen gebrande koffiebonen, de prachtige inrichting. En verbinding met de stad Amersfoort: het monumentale pand, de lokale leveranciers, de samenwerking met collega ondernemers in binnenstad. En natuurlijk met hun gasten in het restaurant of tijdens inspirerende events. Geen dertien in een dozijn horecagelegenheid, want zij zijn in staat Nul33 een eigenwijs karakter en bijzondere sfeer mee te geven. Gewoon door zichzelf te zijn. Als geen ander kunnen de initiatiefnemers van Nul33 Ton en Marissa deze pijlers met elkaar combineren. Omdat ze creatief, gedreven en bevlogen personen zijn die dit concept gaan waarmaken. Daarom investeer ik, want hier geloof ik in. @Ton & Marissa: Ik kijk nu al uit naar die eerste kop koffie van jullie eigen gebrande koffiebonen. Samen met jullie natuurlijk. In dat prachtige monumentale pand Nul33. Veel Succes!

M.D. Blijham
30-09-2016 9:30
Wow! Wat een mooie, enthousiaste woorden! Wij kijken er ook naar uit je te ontvangen in nul33! We houden je op de hoogte. En heel erg bedankt voor je vertrouwen in ons en nul33. We gaan er een heel mooi succes van maken!
Investeerder – 22871
27-09-2016 16:36
Natuurlijk wil ik een reactie achterlaten!! Maar ja, Marissa jij bent beter in teksten…. Anyway, ik weet zeker dat het een succes gaat worden. Hard werken en heel veel succes, alle ingrediënten zijn aanwezig. Dikke x

M.D. Blijham
30-09-2016 9:37
Wow! Wat een mooie, enthousiaste woorden! Wij kijken er ook naar uit je te ontvangen in nul33! We houden je op de hoogte. En heel erg bedankt voor je vertrouwen in ons en nul33. We gaan er een heel mooi succes van maken!
Investeerder – 22880
29-09-2016 9:48
Lieve Marissa en Ton, we zijn super blij voor jullie dat NUL33 nu echt gerealiseerd wordt. Wij hebben er vertrouwen in dat het een HIT wordt. We dragen graag een steentje bij. Veel succes.

M.D. Blijham
30-09-2016 9:37
Hahaha! Heel erg bedankt voor je steun en vertrouwen in ons en nul33. We gaan er een mooi succes van maken! Dikke x terug!
Investeerder – 23064
30-09-2016 7:40
Lieve Marissa en Ton, wat fijn dat NUL33 nu echt van start gaat. Het wordt vast een super plekje waar iedereen zich welkom voelt. We verheugen ons er nu al op en zijn erg benieuwd naar het vast fantastische resultaat. Veel succes!

M.D. Blijham
30-09-2016 9:38
Wat een mooie woorden! En wat een vertrouwen in ons en nul33. Wat zijn we daar blij mee! Enorm bedankt voor jullie ‘steen’. We gaan er dankzij jullie een mooi succes van maken!
Investeerder – 22813
30-09-2016 8:43
Beste Marissa en Ton, wij vinden dat jullie een hele mooie zaak gaan neerzetten in jullie stad. Het is een indrukwekkend mooi pand en ligt op een uitstekende locatie. Met jullie bevlogenheid en betrokkenheid met jullie stad en de vele mensen die jullie kennen hebben wij er alle vertrouwen in dat jullie van nul33 een succes gaan maken. We vinden het een hele goede stap van jullie dit te doen. En ondersteunen jullie dan ook van harte. En verheugen ons om straks bij jullie nul33 een hapje en drankje te nuttigen. Veel succes!

M.D. Blijham
30-09-2016 9:38
Wat een lieve, mooie en enthousiaste woorden. Enorm bedankt voor jullie vertrouwen in ons en nul33. We gaan er zeker een super plek van maken. En er mede dankzij jullie een mooi succes van maken. Thnks!
Investeerder – 6344
30-09-2016 11:01
Ik lees onder andere: – Vanuit privé zijn er additionele mogelijkheden om, indien strikt noodzakelijk, extra kapitaal in te brengen. – De gezamenlijke borgstelling heeft op dit moment morele waarde. Hoe rijmt dit met elkaar? Is er wel of geen (overtollig) privé vermogen om eventueel in te brengen danwel wat als basis kan dienen voor de borgstelling?

M.D. Blijham
30-09-2016 13:56
Geachte investeerder (nummer 6344),
De morele waarde van de borgstelling is gebaseerd op de bescheiden ruimte tussen vrije verkoopwaarde van de woning en de hypothecaire schuld. De eventuele mogelijkheid van additionele inbreng is gebaseerd op het vermogen binnen de familie.
Hartelijke groet Marissa Blijham

Investeerder – 22675
04-10-2016 9:16
Beste Ton en Marissa, eindelijk kan dan jullie droom in vervulling gaan. Binnenkort wordt Amersfoort een fantastisch mooi grandcafé restaurant rijker. Een intensieve voorbereiding, een goed uitgewerkt plan, een mooi concept, een waar ik vertrouwen in heb en waar ik jullie graag in wil steunen. Ook al ken ik jullie nog niet zo lang, ik ben er van overtuigd dat dit met jullie enthousiasme, met jullie inzet, wel moet slagen. Ik wens jullie ontzettend veel succes en hoop straks bij nul33 te kunnen genieten van een heerlijke lunch, diner of een borrel.

M.D. Blijham
07-10-2016 13:39
Wat een mooie & enthousiaste reactie! Dank je. We ontvangen je heel graag als we onze deuren openen. Tot dan!

Ondernemer
Marissa Blijham
Ton de Kruijf

Crowdfund Coach


Mark van Dijk