Ontmoet de familie achter het succes van Collin

Een familiebedrijf: wanneer mag je je als organisatie zo noemen? Volgens het CBS is een onderneming een familiebedrijf wanneer de meerderheid van de aandelen in het bezit is van de oprichter(s) en er ten minste één vertegenwoordiger van de familie of verwanten in het dagelijks bestuur van de onderneming zit(ten). Volgens die definitie is Collin dan ook zeker een familiebedrijf, maar in mijn optiek komt daar veel meer bij kijken. Het voldoen aan de CBS-criteria is slechts één aspect; de ware sfeer van een familiebedrijf tot leven laten komen, is iets anders.

Familie ter Huurne: het succes achter Collin Crowdfund

​Even voorstellen: de familie Ter Huurne

Voor diegene die mij niet kennen: ik ben Jeroen ter Huurne, oprichter en CEO van Collin Crowdfund. In 2014 ben ik het bedrijf Collin Crowdfund gestart vanuit ons tuinkantoor achter mijn woonhuis in Udenhout.

Bram ter Huurne, oudste zoon

Mijn oudste zoon, Bram ter Huurne, is direct vanaf de start betrokken geweest bij de organisatie. Inmiddels is Bram alweer negen jaar werkzaam bij Collin en is hij uitgegroeid tot Innovation Manager én maakt hij deel uit van het dagelijks bestuur.

Jolanda ter Huurne, echtgenote en moeder

Ook mijn vrouw, Jolanda ter Huurne, is net als mijn zoon Bram direct vanaf de start betrokken geweest bij onze organisatie. Zij heeft de financiële- en personeelsadministratie op zich genomen en is ook nog steeds werkzaam voor Collin.

Tom ter Huurne, middelste zoon

Mijn middelste zoon, Tom ter Huurne, heeft zijn eigen cateringbedrijfje en verzorgt daarmee de lunch voor derden. Ook het Collin-kantoor valt hieronder, waar hij dagelijks een verse en verantwoorde lunch verzorgd voor al onze medewerkers. Dit doet hij ondertussen alweer vier jaar. Tom staat niet op de foto omdat hij niet bij Collin in dienst is.

Stan ter Huurne, jongste zoon

Jolanda en ik zijn gezegend met drie zonen. Onze jongste zoon, Stan ter Huurne, heeft ervoor gekozen om Technische Natuurkunde te studeren aan de TU Eindhoven. We hebben dan ook lang gedacht dat hij een geheel eigen pad zou bewandelen, wat wij uiteraard alleen maar hebben aangemoedigd. Tot onze positieve verassing gaf hij, nog voor het einde van zijn studie, aan graag voor Collin te willen gaan werken. Na zijn promotie medio 2023 is ook hij gestart bij Collin. Hij bekleedt nu sinds kort de functie van Business Controller en in tegenstelling tot mijn oudste zoon Bram heeft hij wel de ambitie om (mogelijk) het stokje (weliswaar op de langere termijn) van mij over te nemen. Er is niets dat mij als vader en als directeur van een waar familiebedrijf trotser maakt dan het stokje uiteindelijk over te mogen dragen aan een van mijn zonen.

De tweede familie: onze Collin’ers

Alle leden van Team Collin worden net zo nauw bij de organisatie betrokken als de familieleden. Hierdoor ontstaat het gevoel dat onze familie is uitgebreid met alle collega’s van Collin. Deze nauwe betrokkenheid schept een sterke band tussen medewerkers en creëert een hechte tweede familie. Ook Bas Denissen, CFO en mede aandeelhouder bij Collin, voelt zich als een vis in het water bij Collin’’.

‘’Ik heb mij zeven jaar geleden aangesloten bij Collin, omdat ik direct geloofde in de missie. Inmiddels, zeven jaar later, voel ik mij hier nog steeds als een vis in het water’’. – Bas Denissen, Financieel directeur en mede aandeelhouder.

Deze dynamiek heeft ook duidelijk invloed op onze medewerkers: Collin’ers blijven doorgaans langdurig bij de organisatie werken. Dit komt niet alleen door de gemoedelijke familiesfeer, maar ook door de ruime kansen tot ontwikkeling die we bieden. Hierdoor krijgen onze medewerkers kansen om door te groeien binnen onze organisatie in plaats van dat zij deze ambities ergens anders moeten gaan najagen.

“In 2021 ben ik gestart bij Collin op de afdeling Servicedesk. Hier heb ik met veel plezier kennis gemaakt met alle facetten van de organisatie. Als onderdeel van Team Collin ben je geen nummer en wordt je niet als een vervangbare schakel gezien. Hier voel je je echt als een lid van de familie. In deze omgeving kon ik het beste in mezelf naar boven halen, wat recent heeft geleid tot mijn promotie tot Crowdfund Coach. Collin heeft mijn groei gefaciliteerd en mijn vaardigheden verder ontwikkeld, en ik ben enthousiast over de kansen die nog voor me liggen.” – Nynke Slegers, Crowdfund Coach Collin Direct

team collin Crowdfund

De familiecultuur: wat is dat?

Het creëren van een familiair bedrijf gaat dus niet enkel om het aantal familieleden binnen de organisatie. Het gaat in mijn optiek juist om het creëren van een plek waar mensen zich mogen uiten, waar er wordt geluisterd naar elkaar en waar er voor elkaar wordt gezorgd. Een plek waar betrokkenheid en verbondenheid wordt ervaren.

“Collin voelt als meer dan zomaar een bedrijf. Het is als een tweede familie waarin iedereen samenwerkt en groeit. Hier ben ik niet alleen een werknemer, maar een gewaardeerd lid van een hechte gemeenschap” – Jari Gloudemans, Marketeer

Dit zijn niet alleen aspecten die wij waarderen, maar die ook de basis vormen van onze organisatie. De betrokken- en verbondenheid binnen onze organisatie leiden tot de hoge kwaliteit die wij bieden aan onze investeerders, leningnemers en intermediairs. Leningnemers voelen het wanneer zij ons kantoor binnenlopen, investeerders ervaren het wanneer zij een van onze medewerkers aan de lijn hebben en intermediairs merken het wanneer wij net een stapje verder gaan dan andere organisaties. Dit is absoluut onze onderscheidende factor binnen de branche.

Ik ben trots dat wij ons niet alleen volgens de definitie, maar ook gevoelsmatig een écht familiebedrijf mogen noemen.

Jeroen ter Huurne

fd gazelle 2023 media

Jeroen ter Huurne is oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund, marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille