Mooi Boxtel 24-11-2016

Pand Den Ouden op Markt wordt sportschool

Boxtel – In het pand van Den Ouden op Markt 29 komt een nieuwe sportschool: Daniel’s Gym. De sportschool maakt gebruik van crowdfunding om het benodigde bedrag van 125.000 euro om de sportschool te realiseren bij elkaar te brengen. Om 11.09 uur, slechts 9 minuten na de start van de publieke campagne was dit bedrag bereikt.

Het is voor het ondernemersduo Daniël en Linda Hoenselaars een verademing dat ze eindelijk de door hun gedroomde sportschool kunnen openen in het voormalig pand van Den Ouden. Daniël: “We zijn een jaar bezig geweest bij het waterschapsgebouw. In de laatste dag voordat ons ontwerp definitief werd, diende iemand een bezwaar in.” Volgens Daniël maakte het niet veel uit of dit bezwaar gegrond of ongegrond bleek: “Die hele procedure kan 1,5 tot 2 jaar duren.” En zoveel geduld had het echtpaar niet.

In samenwerking met de makelaar werd een nieuwe locatie gevonden in het pand van Den Ouden, die zelf vertrekt van de Markt. Via het online crowdfundingplatform Collin Crowdfund proberen Daniël Hoenselaars en zijn vrouw Linda in een week tijd de benodigde 125.000 euro bij elkaar te brengen om de sportschool te kunnen beginnen. Om 11.00 uur is de campagne online gekomen, maar in de ‘besloten’ ronde is volgens de eigenaar al ruim 30 procent van het benodigde bedrag bij elkaar gebracht.

“We willen de sfeer huiselijk maken en onze leden bovendien niet vastleggen met jaarcontracten”, vertelt Daniël, die alleen lidmaatschap voor drie maanden aanbiedt. “Het minimum om ook écht resultaat te boeken”, volgens Daniël.

Alle mensen met doelstellingen op fitnessgebied zijn volgens de eigenaar welkom. In januari moet de nieuwe sportschool open gaan.