Misset Horeca 3-5-2017

Partycateraar Food Jazz & DJ’s verhuist dankzij crowdfunding

Creatieve partycateraar Food Jazz & DJ’s verhuist naar een groter pand aan de Overijsselhaven 131 in Nieuwegein. De financiering is verkregen door een crowdfund campagne. De nieuwe locatie biedt de onderneming de mogelijkheid om verdere groei te realiseren.

Food Jazz & DJ’s is een partycateraar met de slogan ‘Dare to Eat different’. Food Jazz & DJ’s wil een brede doelgroep kennis laten maken met een creatieve en onderscheidende manier van koken en entertainment. De financiering voor de verbouwing en de inrichting van het nieuwe pand is verkregen door een succesvolle crowdfundingcampagne via Collin Crowdfund. De lening is volgeschreven door 192 investeerders.

Meer ruimte om te groeien
‘Om te kunnen groeien hebben we meer ruimte nodig. Daarom gaan we een nieuwe productiekeuken bouwen’, vertelt Jan Joost Luitse, mede-eigenaar Food Jazz & DJ’s. ‘De investering die daarvoor nodig is hebben we via crowdfunding verkregen. We zijn blij dat mensen enthousiast zijn over Food, Jazz en DJ’s en dat ze hebben willen investeren in onze toekomstdroom. Niet alleen met geld, maar wij hopen ook dat zij als een soort ambassadeur in hun hele netwerk over ons gaan vertellen. Zo kwamen we tien jaar geleden na het eerste vrouwenstudentendiner aan nieuwe opdrachten en zo werken we nu nog steeds.’

Creatief en onderscheidend koken
Food, Jazz & DJ’s valt op door haar creatieve en onderscheidende manier van koken. Dat is een bewuste keuze, omdat de eigenaren zelf het liefst op die manier werken én omdat ze daardoor ook anders zijn dan de honderden andere cateraars die Nederland rijk is. Samen met hun opdrachtgevers zoeken zij naar unieke elementen waarmee ze gasten kunnen verrassen. Dat doen ze door net even andere keuzes in het soort producten te maken, trends door te voeren, innovaties toe te passen en gerechten op een originele manier te serveren.

Crowdfunding
Voor het verbouwen en inrichten van de nieuwe locatie was er een financieringsbehoefte van € 165.000. Food Jazz & DJ’s heeft de financiering verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag is door 192 investeerders volgeschreven.