11194

PCService Nederland

€ 150.000  |  8,0% rente  |  45 maanden  |  Investeerders: 67  |  Reacties: 1
Reeds
geïnvesteerd
100%
Verlopen
inschrijftijd
42%
Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
credit score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 8-10-2014 in 13 dagen volgeschreven door 67 investeerders

Samenvatting

PCService.nl is een unieke en snel groeiende dienstverlener op het gebied van hard- en softwarematige reparaties van alle persoonlijke elektronische apparaten zoals computers, laptops, tablets en smartphones.

Basis van het businessmodel van PCService.nl is de uitstekende online vindbaarheid van haar websites. PCService.nl voert op dit moment per jaar meer dan 4.000 orders/reparaties uit voor particuliere klanten en maandelijks groeien deze aantallen. Het bedrijf genereert over 2014 circa € 400.000,- omzet met € 125.000,- winst voor privéopnames en voor belastingen. Een verdrievoudiging ten opzichte van 2013.

PCService.nl B.V. is opgericht door de jonge ondernemer Roy Erdmann (1992). Na zijn ICT opleiding werkte hij voor 2Connect en KPN. In 2012 richtte hij PCService.nl B.V. op.

Missie van PCService.nl is om ‘de Carglass van de PC-industrie’ te worden. Heb je een hardware of softwarereparatie nodig? Dan is PCService.nl het bedrijf waar je direct aan denkt.   

Door intensieve samenwerking met diverse hardware leveranciers heeft PCService.nl binnen 24 uur beschikking over een groot arsenaal aan onderdelen. Na akkoord voor de bestelling door de klant vindt er ‘just in time delivery’ plaats door de leverancier. Op deze manier blijft  de liquiditeitsbelasting onder controle en het voorraadrisico beperkt tot de weinig risicovolle ‘hardlopers’.  

De solide basis van het bedrijf wordt gevormd door deskundige medewerkers bestaande uit een groot netwerk van ZZP’ers (ruim 25 mensen), geavanceerde reparatie- en revisiemethoden en een uniek 24-uurs reparatieconcept. PCService.nl heeft als doel een kwalitatieve goede en betaalbare maar vooral snelle oplossing te bieden voor iedere hard- en softwarematige reparatie.

PCService.nl zet in op stevige groei. Niet alleen bij reparaties ten behoeve van particulieren in de regio, maar ook de zakelijke markt. In het laatste geval werken zij met een businessportaal waar zakelijke relaties op basis van vaste afspraken diensten kunnen afnemen, wat met name ook interessant is voor het MKB. Daarnaast wordt er ingezet op de verkoop van hard- en software, nu er meer ruimte komt op de nieuwe (huur-)locatie in Nieuw Vennep. Verkoopkansen (als uit analyse blijkt dat een apparaat onherstelbaar is) blijven op dit moment nog onbenut. 

Als extra beloning willen wij alle investeerders die minimaal € 1.500,- investeren eenmalig een gratis opschoonbeurt aanbieden van de hardware van een device (smartphone, laptop, PC) naar keuze in combinatie met het virusvrij maken van de software. Zo kunt u de zelf de service van PCService.nl ervaren!

Kijk ook op: http://www.pcservice.nl/ en http://www.pc-direct.nl/

Financieringsbehoefte

Er is een investeringsprogramma samengesteld van ruim € 200.000,- dat in 2014 en voor een stukje begin 2015 wordt uitgevoerd. De investeringen bestaan uit nieuwe inrichting en inventaris (ca € 40.000,-), een  geoptimaliseerde website met geavanceerde straight through processing (circa € 50.000,-), twee grotere marketingcampagnes van € 50.000,- en een stukje werkkapitaalondersteuning (€ 25.000,-).

Ter ondersteuning van de financiering wordt er een crowdfund-campagne van € 150.000,- opgestart. Rente 8%. Looptijd 3 jaar met een lineaire maandelijkse aflossing. De resterende € 50.000,- wordt uit eigen liquiditeit gefinancierd.   

Structuur

De lening wordt geadministreerd op PCService.nl B.V., maar kent drie debiteuren. De personal Holding van de heer Erdmann (PCService Holding B.V.), PCService Group B.V. en PCService.nl B.V..

Risico

De Collin Credit Score is voldoende en de D&B score geeft een laag risico aan op basis van de eenmanszaak.

De historische cijfers zijn gebaseerd op de eenmanszaak van de heer Erdmann. Inmiddels wordt het bedrijf ingebracht in een eenvoudige holdingstructuur. De Collin Credit Score is gebaseerd op de geconsolideerde openingsbalans.

De heer Erdmann commiteert zich persoonlijk aan de financiering middels een privé-borgstelling voor de volledige hoofdsom van de lening.

Leendoel

PCService.nl B.V. wenst een financiering van € 150.000,- aan te trekken via crowdfunding. Deze financiering dekt een deel van het investeringsplan van ruim € 200.000,-, waarvan ruim € 50.000,- uit de eigen liquiditeit gefinancierd wordt. Deze gelden worden ingezet voor de inrichting van de nieuwe bedrijfslocatie/werkplaats (huurcontract 5 jaar € 4.200,- per maand) en de uitbreiding van het concept van PCService.nl (website, marketingcampagnes en een stukje werkkapitaal).

Uitbreiding particuliere markt

 • Het vloeroppervlak van de onderneming wordt uitgebreid van 250m2 naar 750m2.
 • Er wordt geïnvesteerd in een nieuwe website waarbij het heel eenvoudig wordt om een reparatie online aan te melden. Door de uitgekiende vraagstelling over het probleem, wordt ook direct een kostenopgave gedaan.
 • De consument kan in dit nieuwe systeem aangeven wanneer de te repareren apparatuur door de DHL of GLS postbezorger mag worden opgehaald en kan zijn reparatie online volgen, waardoor de klant complete inzage krijgt in het reparatieproces.
 • Er wordt geïnvesteerd in een aantal marketingprojecten, bestaande uit het verder verbeteren van de online vindbaarheid op basis van landelijke dekking.  

Nadat het concept is opgezet voor de particuliere markt zal het reparatieproces ook worden ingezet voor zakelijke klanten, die een corporate servicecontract aan kunnen gaan met PCService.nl BV. IT afdelingen sturen de apparatuur – ook na de garantieperiode – vaak terug naar de fabrikant. De reparatie van hardware is hierdoor vaak onnodig kostbaar en duurt vaak enkele weken. PCService.nl gaat deze markt betreden op basis van haar uitgekiende webtechnologie en aantrekkelijke prijsstelling.

Uitbreiding zakelijke markt

 • Bedrijven met een eigen IT afdeling kunnen een reparatie aanmelden in het portaal van PCService.nl en een koerier inplannen die het apparaat dezelfde dag nog ophaalt en bij het reparatiepunt bezorgt.
 • De reparatie zal binnen 24 uur worden afgerond en retour worden geleverd aan het bedrijf.

Ondernemer

De bedenker achter dit concept is de jonge ondernemer, Roy Erdmann (1992). Na het afronden van zijn studie ICT & Networks is Erdmann gaan werken bij 2Connect en KPN. Vanuit een drang om dingen beter en sneller te doen, startte hij zijn onderneming.

Erdmann komt uit een ondernemersgezin uit Hoofddorp en is een ondernemer pur sang. Zijn ontspanning vindt hij in de bossen van de Ardennen. Maar zijn echte lol haalt hij uit de vele contacten binnen innovatieve ondernemersnetwerken in de periferie rond Amsterdam. De ongehuwde Erdmann is 5 jaar samen met zijn vriendin en woont op het huisadres van zijn ouders. Hierdoor zijn de privékosten beperkt en kan hij zich volledig richten op het ondernemerschap.    

Belangrijkste kracht van Erdmann is zijn kennis over online marketing en het praktisch toepassen daarvan. Sinds 2008 is hij hierbinnen actief en dankzij zijn unieke visie op de markt in staat om de online vindbaarheid van een project in no-time dusdanig te bevorderen dat een grote klantenkring voor hem een vanzelfsprekend iets is.

Graag gebruikt Erdmann een netwerk van adviseurs voor brainstorm- en inspiratiesessies. Zijn vader speelt hier een belangrijke rol, net als accountant Flynth. De meeste kennis deelt hij met diverse jonge ondernemers, die vaak met sterk innovatieve activiteiten aan het ondernemen zijn.    

Onderneming

PCService.nl B.V. is sinds de oprichting in 2012 uitgegroeid tot één van de grotere IT dienstverleners in Nederland. PCService.nl is gespecialiseerd op het gebied van reparatie en onderhoud van apparatuur op de particuliere markt. In 2014 zal het bedrijf een omzet generen van circa € 400.000,-.

Als onafhankelijke serviceorganisatie biedt PCService.nl een uniek 24-uurs reparatieconcept aan. Dit betekent dat de hard- en softwarematige reparatie van een laptop, computer, tablet of smartphone in 95% van de gevallen binnen één werkdag wordt voltooid.

PCservice.nl B.V., gevestigd in Nieuw-Vennep (net langs de A4), helpt inmiddels duizenden klanten per jaar met de reparatie van hard- en software en dit aantal groeit maandelijks. PCService.nl heeft 22 gediplomeerde monteurs ter beschikking (allen ZZP) en beschikt over een certificering van ICT-Waarborg, een brancheorganisatie voor bedrijven die ICT-producten of diensten leveren aan consumenten of bedrijven. 

PCService.nl onderscheidt zich van concurrenten door een aantal uitgangspunten:    

 • Reparatie binnen 24 uur, omdat een computer of laptop onmisbaar is. Door strakke deals met leveranciers heeft PCService.nl de onderdelen altijd razendsnel in huis.
 • 6 maanden garantie, op de hardware matige reparaties of vervanging van onderdelen, waardoor de consument weet dat de kwaliteit goed gewaarborgd is.
 • Landelijke dekking; door middel van online marketing en vindbaarheid van de website kan PCService.nl de consument in heel Nederland van dienst zijn. Het gemak van het eenvoudig aanmelden van de reparatie via de website en het gratis en verzekerd versturen naar ons reparatiepunt, speelt hierbij een belangrijke rol.
 • Geen eigen voorraad; door strakke afspraken met diverse hardware leveranciers kan PCService.nl snel leveren. De benodigde onderdelen voor de reparatie worden direct besteld na akkoord van de klant. De onderdelen zijn altijd binnen 24 uur binnen, waardoor de reparatie snel kan worden uitgevoerd.
 • Zowel Apple als Windows; iedere computer is bij PCService.nl welkom. De specialisten zijn speciaal opgeleid voor de reparatie van Apple apparatuur. Op dit moment bestaat 65% van de reparaties uit Apple apparatuur.
 • Telefonische bereikbaarheid; PCService.nl is 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar voor vragen over een potentiële reparatie of ondersteuning na een reparatie.

Het resultaat hiervan is een maand in maand uit groei in aantal reparaties variërend van 15% tot 30%.

PCService.nl op Social Media

Op Facebook is PCService.nl al actief, maar dat wordt sterk geïntensiveerd. Net als de activiteiten rond Twitter besteedt men deze activiteiten uit aan een specialist op dit terrein. Besprekingen zijn in afrondende fase. 

Concurrentie

In Nederland heeft elk individu gemiddeld 3 tot 5 devices ter beschikking. Denk aan de smartphone, de PC, de laptop, de iPad, etc. Reparatie en onderhoud hiervan door bedrijven is vaak nog geen specialisme maar wordt ‘erbij gedaan’.

Ondernemer Erdmann is er van overtuigd te beschikken over een behoorlijke voorsprong op potentiële concurrenten. De vindbaarheid en straks de uitgekiende webbased dienstverlening maakt de drempel erg hoog om snel een gelijk niveau te realiseren.

Concurrentie beperkt zich nu tot relatief kleine IT-bedrijven, die vaak moeten uitbesteden om het probleem op te lossen. PCService.nl werkt alles af onder eigen dak. 

Financieringsbehoefte

PCService.nl wil een financiering van € 150.000,- aantrekken via crowdfunding. Deze gelden worden ingezet voor uitbreiding van het concept van PCService.nl en de inrichting van de nieuwe bedrijfslocatie en werkplaats.

Leenbedrag:          € 150.000,-
Rente:                    8%
Looptijd:                36 maanden; lineaire aflossing
Borgstelling:          € 150.000,-

Cijfermatige onderbouwing

De omzet over 2014 gaat uitkomen op circa € 400.000,-. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van 2013 (€ 117.000,- omzet). De omzetverwachting voor 2015 (groei in het particuliere segment en implementatie van de nieuwe activiteiten, zoals entree op de zakelijke markt en de verkoop van hardware) zal uitkomen op circa € 800.000,-. De prognose is opgesteld in samenspraak met de accountant (Flynth).

De aflosverplichtingen en rentelasten, kunnen op basis van het verwachte cijfer van 2014 (€ 125.000,- winst voor privé, voor belastingen) ruim opgebracht worden. 


Risico

 • De lening wordt geadministreerd op PCService.nl B.V., maar alle drie de besloten vennootschappen tekenen als mededebiteur (zie juridische structuur).
 • De D&B score is gebaseerd op de ‘standing’ van de recentelijk ingebrachte eenmanszaak van de heer Erdmann.
 • De Collin Credit Score is gebaseerd op de geconsolideerde openingsbalans na kredietverlening.

Juridische structuur 

Borgstelling

Na inbreng bedraagt de geconsolideerde solvabiliteit (PCService Group B.V. en PCService.nl B.V.) 16%. Alhoewel de door de accountant (Flynth) ondersteunde prognoses van een uitstekend perspectief getuigen, achten wij juist door de magere solvabiliteit een persoonlijke borgstelling van € 150.000,- – ter afdekking van de risico’s voor onze investeerders – wenselijk.

Dun & Bradstreet score

Laag risico gebaseerd op de standing van de eenmanszaak.

Collin Credit Score 

De Collin Credit Score is een gewogen score die is gebaseerd op basis van de mix van solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit. Meer informatie: zie Risico’s. De Collin Credit Score is 40 (voldoende). Bij de berekening van de Collin Credit Score hebben wij het uitstekende toekomstperspectief in 2015 en verder buiten beschouwing gelaten.

Rentabiliteit

Op basis van de verwachte winst 2014 (€ 125.000,- gebaseerd op eenmanszaak en voorzichtig ingeschat, maar maandelijks groeiend) en een beperkte privé kosten (Erdmann woont nog op huisadres ouders) is de  winstgevendheid voldoende om € 50.000,- aflosverplichtingen op te vangen.

Score: Voldoende

Solvabiliteit

Deze is gebaseerd op de geconsolideerde openingsbalans van PCService Group B.V. en PCService.nl B.V. na kredietverlening.

Score: Voldoende

Liquiditeit

Op basis van de balans na kredietverlening, waarbij de investeringen deels worden geactiveerd, komt de current ratio uit op 1,2.

Score: Voldoende

Totaalscore: Voldoende. 

Extra beloning

Als extra beloning, willen wij alle investeerders die minimaal € 1.500,- investeren, eenmalig een gratis opschoonbeurt aanbieden van de hardware van een device (smartphone, laptop, PC) naar keuze in combinatie met het virusvrij maken van de software. Zo kunt u de zelf de service van PCService.nl ervaren!

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

Anonieme investeerder heeft € 1.000 geïnvesteerd.
08-10-2014 om 16:14
Anonieme investeerder heeft € 10.000 geïnvesteerd.
07-10-2014 om 9:35
Anonieme investeerder heeft € 1.000 geïnvesteerd.
07-10-2014 om 9:24
Anonieme investeerder heeft € 1.500 geïnvesteerd.
06-10-2014 om 21:41
Anonieme investeerder heeft € 500 geïnvesteerd.
06-10-2014 om 20:39

Reacties

Investeerder – 2637
30-09-2014 13:33
Mooi om naast een leuk rendement ook een jonge ondernemer in de gelegenheid te stellen zijn dromen waar te maken.

Ondernemer


Roy Erdmann

Crowdfund Coach


Mark van Dijk