Verenigde Kredietunies in Nederland gaan samenwerking aan met Collin Crowdfund

De branchevereniging van Samenwerkende Kredietunies (VSK) gaat een samenwerking aan met Collin Crowdfund N.V. (Collin).

Collin is de grootste en meest succesvolle crowdfunder voor MKB financieringen van Nederland, mede dankzij hun excellente IT systeem. VSK is de branche vereniging van Kredietunies in Nederland, in 2013 opgestart met ondersteuning van het Ministerie van EZK.  

Collin neemt vanaf heden het beheer over van het IT systeem van de VSK. De veelal op vrijwilligers gebaseerde (non-profit) Kredietunies kunnen zich hierdoor volledig concentreren op het coachen en krediet verlenen aan MKB bedrijven. Het gaat hierbij om zowel branche gerichte als regionale Kredietunies. De verleende kredieten liggen tussen de €50.000 en €500.000.  

De bij de VSK aangesloten Kredietunies verwachten dat de samenwerking met Collin ook tot meer kredietverlening zal leiden, hetgeen voor het MKB in deze moeilijke tijden goed van pas zal komen.  

Rutger Koopmans, voorzitter van de VSK, is verheugd over de nieuwe samenwerking: “Voor het MKB is het een goede zaak dat Collin en VSK, beide toonaangevend in hun marktsegment, de krachten bundelen. De beste vormen van kredietverlening, netwerken en coaching komen hiermee samen, met het MKB als grote winnaar. Wij verwachten heel veel van deze samenwerking”.  

Jeroen ter Huurne, CEO van Collin Crowdfund, ziet goede samenwerkingsmogelijkheden met de Kredietunies: “Kredietunies vormen met hun specifieke toegevoegde waarde van betrokken oud ondernemers een relevante plus voor de MKB ondernemer met een kredietbehoefte. Naast ons partnership op IT gebied zien wij voor alle partijen ook mooie kansen om bij grotere lening aanvragen samen tot invulling van de kredietbehoefte te komen.”

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille