Stadsblad Breda 14-03-2018

Pieter Seijkens nu eigenaar Ouwe Jongens Krentenbrood

BREDA – Ondernemer Pieter Seijkens heeft een aantal jaren terug met de voormalige eigenaar het winkelconcept Ouwe Jongens Krentenbrood uitgerold. Nu heeft Pieter de kans gekregen om het bedrijf aan de Nieuwe Ginnekenstraat 14 over te nemen en het concept zelfstandig door te ontwikkelen. Ouwe Jongens Krentenbrood is ’n herenmodezaak en verkoopt naast kleding ook schoenen, accessoires en lifestyle producten van doorgaans onbekende, maar kwalitatief hoogwaardige merken.

De financiering voor de overname, voorraad en inventaris is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund, dat via haar online platform een brug slaat tussen investeerders die op zoek zijn naar mee rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Het benodigde bedrag, 250.000 euro, was binnen ’n uur volgeschreven door 142 investeerders. ,,Wij hebben een heel bijzonder winkelconcept”, zo vertelt Pieter enthousiast. ,,Wij maken een duidelijke keuze in de hoogwaardige merken die wij in onze collectie opnemen. Het assortiment is gebaseerd op specialismen, wij verkopen bijvoorbeeld geen schoenen van een hemdenmerk. Wij kopen in per enkele stuks, waarbij de vraag van de klanten wordt meegenomen in onze keuze. Dit maakt het een onderscheidende formule waarbij de collectie ook altijd snel wisselt.”

Het assortiment van de zeer sfeervol ingerichte herenmodezaak Ouwe Jongens Krentenbrood aan de Nieuwe Ginnekenstraat bestaat uit onder meer smartcasual jeans, kostuums, colberts, jassen en shirts, en knitwear, schoenen en sneakers. Twee jaar terug was Ouwe Jongens Krentenbrood ook de winnaar van de publieksprijs van de Dutch Retail Experience Award in 2016 en de Retail-award in Breda.