Bij Pure Taste draait alles om smaakbeleving

Fijnproevers in Zutphen en omgeving weten het allang: foodspecialiteitenwinkel Pure Taste in de Korte Hofstraat heeft sinds 1 oktober jl. een nieuwe eigenaar. Bert Nuesink nam na een gedegen voorbereiding de zaak over van Anne Boerkoel en Eric Willemsen en maakte zo van zijn passie voor eten en drinken zijn werk.

Met een achtergrond in de catering en een neus voor bijzondere wijnen, is Pure Taste het mooiste wat Nuesink dit jaar is overkomen. “Mijn dochter werkte op zaterdagen bij Pure Taste en zij kwam vorig jaar rond de Kerst thuis met de boodschap dat Anne en Eric de zaak wilden verkopen. Op dat moment dacht ik meteen ‘wow’. Zelf importeerde ik al champagne op kleine schaal en organiseerde champagneproeverijen. Daarbij had ik net mijn wijnbrevet gehaald; de voorloper van de vinologenopleiding. Alleen al bij de gedachte dat ik Pure Taste zou kunnen overnemen, liep het water mij in de mond. Het zou de perfecte kans zijn om mijn voorliefde voor goede voeding samen te brengen met de wens om in de wijnwereld aan de slag te gaan.”

Financiering met ingrediënten
Nuesink weet zijn enthousiasme over te brengen op de eigenaren van Pure Taste en in februari van dit jaar wordt het glas geheven op een warme overdracht. “Vanaf dat moment ben ik plannen gaan maken én een afspraak bij de Rabobank, want ik had zelf niet voldoende geld om de winkel over te nemen. Wouter Creutzberg van de bank stelde me gelukkig snel gerust. Mijn ondernemingsplan viel bijzonder goed in de smaak. Om het geheel te kunnen financieren kwamen ook alternatieve financieringsvormen ter sprake, waaronder crowdfunding. Zo ben ik me gaan oriënteren bij Collin Crowdfund. Daar had ik zelf nooit aan gedacht, maar achteraf gezien ben ik daar heel blij mee, want ik kreeg ineens van twee kanten de bevestiging dat mijn plannen goed in elkaar zaten. Dat gaf enorm veel vertrouwen.”

Smaaksensatie
Inmiddels is Nuesink bijna drie maanden de trotse eigenaar van Pure Taste. “Deze zaak heeft de afgelopen 14 jaar écht naam gemaakt als traiteur, delicatessenwinkel en wijninkoper, dus die naam Pure Taste blijft. Evenals de webshop. Ook blijf ik mij richten op mensen die kwaliteit prevaleren boven kwantiteit. Bij Pure Taste draait alles om smaakbeleving. Het gaat niet om veel, maar om lekker! Je vindt bij ons kazen uit het topsegment. Wijnen van kleine wijnboeren. Olijfolie en pasta’s met de beste ingrediënten. Maar ook heerlijke kant-en-klaar gerechten die wij met veel toewijding bereiden. Wij bieden producten die zorgen voor een ware smaaksensatie.”

Nieuwe ideeën
Nuesink, zelf een geboren levensgenieter, zit vol ideeën om het concept van Pure Taste verder uit te bouwen. “Binnenkort introduceer ik een speciale borrelbox. Daarnaast wil ik met name ons assortiment biologische wijnen onder de aandacht brengen. Volgend jaar wil ik hier ook ruimte creëren voor twee tafeltjes zodat mensen al ín de winkel kunnen genieten van een plankje kaas of worst en een heerlijk glas wijn. Deze decembermaand richt ik me echter vooral op het samenstellen van bijzondere cadeaupakketten en kerstpakketten voor bedrijven in de regio. Ook daar zie je dat kwaliteit en smaakbeleving weer meer worden gewaardeerd. Ik heb er zin in!”