Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

Restaurant – Eetcafé De Bosberg, gelegen bij het hoogste punt van Friesland, gaat haar dienstverlening uitbreiden met logies. Logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. In totaal wordt het een groepsaccommodatie voor 24 personen met een wellness en een gezamenlijke ruimte.

Op het huidige hoofdgebouw wordt hiervoor een compleet nieuwe etage gebouwd. Om dit te realiseren was er een financieringsbehoefte. De financiering is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund.

Een begrip in Friesland
Even buiten Appelscha, midden in de bossen van het Drents-Friese Wold, ligt het sfeervolle Restaurant – Eetcafé De Bosberg. De Bosberg is een begrip in Friesland en is van origine een bekend theehuis. “De Bosberg is een perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars, mede door de ruime parkeerplaats en de mooie ligging vlakbij de Bosbergtoren: het hoogste punt van Friesland”, vertellen eigenaren Willem en Gea Riksen enthousiast.

“Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke kop koffie en Gea’s zelfgemaakte appeltaart, een gezellig en intiem avondje uit eten of om hun bruiloft te vieren. De Bosberg is een heerlijke uitvalsbasis op ieder moment van de dag. Nu is voor ons het moment gekomen om de dienstverlening van De Bosberg verder uit te breiden met logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. Als de verbouwing af is, kunnen wij onze gasten een uniek en compleet concept aanbieden.”

Flexibele groepsaccommodatie
De 4 appartementen en de bruidssuite gaan de ondernemers onderbrengen in een nieuwe etage die bovenop het huidige hoofdgebouw zal worden geplaatst. De nostalgie blijft behouden, maar wordt wel in een moderner en luxe jasje gestoken.

Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte en een wellness. De twee 4-persoons en de twee 6-persoons appartementen zijn flexibel en te koppelen naar 1 appartement. Hierdoor is de nieuwe accommodatie geschikt voor gezinnen en groepen van 4 tot 24 personen.

Succesvolle crowdfund-campagne
Voor de bouw van de extra etage voor de logies was er een financieringsbehoefte. De financiering is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag € 125.000 is volgeschreven door 140 investeerders.