Restaurant Tang Dynastie wil uitbreiden

Restaurant Tang Dynastie in Almere wil uitbreiden. De eigenaren willen een nieuw restaurant beginnen met 600 plaatsen aan de Trekweg in Almere Buiten. Daar zijn nu al een bowlingbaan en een kinderspeelparadijs gevestigd. Het restaurant moet Festijn Culinair gaan heten. 

Om het restaurant te financieren, zijn de eigenaren op zoek naar investeerders. Via Crowdfunding proberen zij een bedrag van 800.000 euro bijeen te krijgen. Inmiddels is er al 300.000 euro geïnvesteerd. De eigenaren leggen zelf ook geld bij.

Brug tussen Oost en West
Op dit moment runnen ondernemers Yuk-ha Tang en Freek Schaefers een Aziatisch restaurant in Almere Buiten aan de Evenaar. Restaurant Festijn Culinair gaat zich meer richten op de Westerse keuken. “Zo willen we een brug slaan tussen Oost en West”, zegt Tang in een video aan investeerders. Het nieuwe restaurant krijgt een all-you-can-eatconcept.

Duurzaam
De ondernemers willen in het nieuwe restaurant zoveel mogelijk gebruik maken van biologische, lokaal geteelde producten. Het nog te bouwen restaurant moet daarnaast duurzaam worden. Onder meer met zonnepanelen en windmolens.