Marketingfuel 1-12-2017

Rudolph van Veen kookt door op FoodFirst Network

FoodFirst Network is een nieuw online communicatieplatform. Het wordt gemaakt door het team dat aan de wieg stond van 24Kitchen en Life & Cooking. Onder meer Rudolph van Veen, Sandra Ysbrandy en Jan Dekker zijn betrokken. Het leefstijlplatform met lekkere recepten, advies over beweging, voeding en mindset is vandaag gelanceerd. Het platform is reclamevrij maar kent wel ONZW, BSH en Matrix Fitness als partners . Een individueel membership is er vanaf 12,5 cent per dag. Het platform is mede tot stand gekomen door crowdfunding. Via CollinCrowdfund werd 750.000 euro opgehaald onder 573 investeerders.

FoodFirst Network gaat uit van de individuele profielen van members, vandaar het motto: food that fits you. Als iemand diabetes heeft of af wil vallen, dan zullen de dagelijks recepten daar op zijn toegespitst. Ook voor mensen die gezond zijn maar fitter willen worden heeft het netwerk gezonde recepten en leefstijladvies op maat door een team van koks, medisch professionals en voedings- en bewegingsdeskundigen.

Nederland is een van de meest ontwikkelde landen ter wereld en de gezondheidszorg hoort tot de beste van de wereld. Toch is 1 op de 3 Nederlanders chronisch ziek. Dat zijn meer dan 5 miljoen mensen. Van hart- en vaatziekten tot nierfalen en van reuma tot diabetes. Veel van deze ziektes en hun klachten kunnen net als medicatie worden voorkomen, verminderd of verholpen door een juiste leefstijl waarbij voeding, en dus anders eten, voorop staat. En dat is precies waar FoodFirst Network bij wil helpen. Niet passief vanaf de bank, maar actief vanuit de keuken met de laptop, tablet of smartphone als nieuw keukengerei. Members leren gezonder en lekkerder koken dan ooit.

FoodFirst gelooft dat voeding de beste medicijn is. Daarom is de basis altijd verse, onbewerkte voeding die lekker is. Het platform laat zien hoe ongezonde gewoontes omgezet kunnen worden in gezonde gewoontes. Met de juiste voeding kunnen veel mensen hun klachten verminderen. Zo kunnen diabetes type 2-patiënten bijvoorbeeld deels of helemaal van hun medicijnen af komen.

Ook voor sport, bewegen en yoga wordt samengewerkt met de beste experts binnen hun vakgebied. Dat geldt ook voor slaap, ontspanning en gedragsverandering. Een team van ongeveer zestig 60 mensen werkt aan de bouw van het FoodFirst Network platform. Daarbij gaat het om de productie van alle content, de techniek, social media, redactie, consultants die bedrijven bezoeken, marketing en creatie, pers en PR.