30613

Skins Cosmetics Breda

€ 225.000  |  7,5% rente  |  78 maanden  Investeerders: 269 | Reacties: 1
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
credit score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 16-11-2018 in 4 uur volgeschreven door 269 investeerders

Samenvatting

Skins Cosmetics Breda verkoopt diverse nichemerken op het gebied van parfum, huidverzorging, make-up en lifestyle. De oprichters van Skins Cosmetics hebben een duidelijke visie: alleen parfum-, make-up- en huidverzorgingsmerken die in Nederland nog niet zo bekend waren, maar in het buitenland een iconische status hebben. Niet alleen de merken, ook de winkelinrichting en service onderscheiden Skins van andere cosmetica winkels.

Sandra Woutersen heeft Skins Cosmetics Breda in 2015 als franchisenemer overgenomen op een B1-locatie in Breda. De winkel heeft aangetoond een gezond verdienmodel op te kunnen bouwen. Ruim 90% van de klanten van Skins Breda is vaste klant. De ambitie van Sandra om verder te willen groeien leidt tot de keuze om te gaan verhuizen naar een ruimer pand op een drukkere locatie in Breda.

Het betreft een eenmanszaak met de handelsnaam Skins Cosmetics Breda.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 250.000,- waarvan € 25.000,- door een derde partij wordt gefinancierd. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 225.000,-. De looptijd is 78 maanden, waarvan de eerste zes maanden aflossingsvrij. De rente bedraagt 7,5% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Skins Cosmetics Breda als Verhoogd risico. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. De debiteur is mevrouw S.P. Woutersen-Lucassen handelend onder de naam Skins Cosmetics Breda. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 120.000,- gevestigd op het woonhuis aan de Zonstraat 8 te Rotterdam, welke momenteel volledig materieel van aard is. De lening van een particuliere investeerder ter hoogte van € 100.000,-, wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Koopverklaring van franchisegever Skins Cosmetics B.V. gebaseerd op een reële waardering van de aan de activiteiten van Skins Cosmetics Breda beklijvende activa en passiva.

Leendoel

De lening wordt gebruikt voor de verbouwing van het nieuw te betrekken winkelpand, nieuwe inventaris en voor additionele voorraad.

Ondernemer

Sandra Woutersen (52 jaar) heeft in de afgelopen 28 jaar haar kennis en ervaring opgedaan op het gebied van design, inkoop en verkoop, e-commerce, management en consulting binnen zowel middelgrote als kleine bedrijven, allen in de fashion en cosmetica branche. 

Sandra is de jongste van vier kinderen en ging op haar tiende al naar de dermatoloog voor huidverbetering. Vanaf haar veertiende ging ze voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste. Sindsdien is uiterlijke verzorging onlosmakelijk met haar verbonden.

Ruim 13 jaar is Sandra actief geweest als inkoper bij damesmodewinkels Kreymborg en In Voga en later als liaison tussen de designafdeling van Bandolera en haar Turkse producenten. Na de geboorte van haar zoon in 2002 heeft zij als een van de eersten een webshop opgezet voor cadeaupakketten gericht op baby’s. Het gemis aan collega’s en direct klantcontact heeft haar ertoe gezet de webwinkel te verkopen. Sandra vervolgde haar carrière in de cosmetische branche. Bij de twee grootste klinieken in Nederland, Velthuis Kliniek en Bergman Kliniek, was zij als Coördinator Consulenten en later als Manager Cosmetische Zorg verantwoordelijk voor de kwaliteit en efficiency van de intake processen.

Ze observeert, analyseert en zorgt voor een passend advies voor de klant of medewerker. Sandra is gericht op het leveren en borgen van hoge kwaliteit, veiligheid en service. Ze is discreet, een zelfstandige professional en creatieve doorzetter. Sandra pakt de leiding en haalt voldoening uit mensen op een coachende wijze te motiveren.
 

Onderneming

De franchisewinkel Skins Cosmetics Breda is een van de tien Nederlandse en twee buitenlandse winkels van Skins Cosmetics. Het streven van Skins Cosmetics is om binnen afzienbare tijd een landelijke dekking te realiseren. Skins Cosmetics (www.skins.nl) bracht in het jaar 2000 een ware revolutie teweeg in de Nederlandse cosmetica retail. Het was de eerste winkel in Nederland waar uitsluitend nichemerken werden verkocht, die in Nederland niet eerder verkrijgbaar waren. 
De oprichters van Skins hadden een duidelijke visie: alleen parfum-, make-up- en huidverzorgingsmerken die in Nederland nog niet bekend waren, maar in het buitenland een iconische status hadden en hebben. Niet alleen de merken, ook de winkelinrichting en service onderscheiden Skins van andere cosmetica winkels. De mensen die werken bij Skins zijn gepassioneerd met hun vak bezig en zo trots op de prachtige merken, dat zij de klanten met hun kennis willen inspireren. Een bezoek aan de Skins winkel is een zintuiglijke ervaring. De klant voelt bij Skins geen druk om meteen te kopen. De lange termijn telt bij Skins, een band opbouwen en laten zien wat er allemaal nog meer bestaat in de wereld van parfum en cosmetica.

Visie
Skins Cosmetics zoekt continu naar de meest bijzondere, innovatieve en onontdekte beautyproducten (zie video). Men is constant op zoek naar de merken die met grootste zorg en aandacht zijn ontwikkeld. Door de makers die puur zijn en alleen gaan voor het beste. Deze ontdekkingen wil men delen met iedereen die graag verder kijkt en op zoek is naar beautymerken, die net wat minder bekend zijn. Skins Cosmetics wil verrassen en inspireren met persoonlijk advies door bevlogen mensen met de juiste kennis en de beste service.

Doel van de ondernemer
Skins Cosmetics groeit sinds de oprichting in 2000 nog steeds elk jaar, zo ook de vestiging in Breda. Het ondernemingsdoel van Sandra is om met Skins Cosmetics Breda mee te blijven groeien met de landelijke organisatie. Vanuit die visie is de verhuizing naar de Wilhelminastraat onvermijdelijk. Binnen vijf jaar wordt niet alleen de lokale markt bediend, maar wil Skins een begrip zijn in de gehele regio Noord-Brabant en het aangrenzende België.

Skins Cosmetics in de markt
De filosofie van Skins Cosmetics bewijst zich jaar op jaar. Niet alleen het aantal trouwe ambassadeurs, maar ook de omzet en het aantal winkels groeit doorlopend. Eind 2016 werd de elfde winkel geopend in Gent en de twaalfde winkel is in 2017 gevestigd in het Sandton City Shopping Centre in Johannesburg. De winkels zijn een mix van franchise en eigen winkels. 

Concurrentie
Skins verkoopt alleen nicheproducten die (nog) niet bekend zijn in Nederland, maar in het buitenland al grote faam genieten. Deze producten worden in Nederland exclusief bij Skins verkocht, of in een klein aantal gevallen op een selectief aantal plaatsen in Nederland. Op merkniveau is er in Nederland derhalve nauwelijks concurrentie. 

Concurrentie in Breda
Rituals: Rituals is gevestigd aan de overzijde van de Wilhelminastraat 14 en biedt ook huidverzorging en lifestyle producten aan, echter van een ander artisanale, ambachtelijk en innovatief niveau. De aanwezigheid van Rituals wordt niet zozeer als concurrerend ervaren, het bevordert de bekendheid van huisparfum en cosmetica. Daarnaast bevestigt de aanwezigheid van het tevens sterke merk Rituals het stylishe imago van de omgeving.

Pour Vous Parfumswinkel: Deze aanbieder van parfum en cosmetica is sinds een half jaar ook gevestigd in de Wilhelminastraat. Met een assortiment dat bestaat uit de grote commerciële consumentenmerken en een discount strategie, richt deze winkel zich op een andere doelgroep. 

e-Commerce
Via haar eigen website (www.skins.nl) heeft Skins Cosmetics ook online de exclusieve verkooprechten van de merken in haar assortiment. Op het internet zijn een aantal van de producten echter tegen lagere prijzen te vinden via de zogeheten ‘grijze handel’. Deze aanbieders richten zich op partijenhandel en kunnen als gevolg daarvan geen continuïteit in beschikbaarheid bieden. Zij zijn vaak niet (volledig) legaal óf bieden producten aan die zijn nagemaakt of over datum zijn. Elke Skins Cosmetics Franchise vestiging profiteert naar rato van de eigen omzet van de verkopen via de Skins webshop. 

Assortiment
De huidige Skins winkel aan de Ginnekenweg in Breda is door haar beperkte 51m2 ook beperkt in haar assortiment. Met behulp van de financiering van de nieuwe winkel (180 m2) kan het veel grotere assortiment dat Skins biedt ook aan de Skins klanten in Breda worden aangeboden.

Structuur 
De rechtsvorm betreft een eenmanszaak van mevrouw S.P. Woutersen-Lucassen, handelend onder de naam Skins Cosmetics Breda.

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht    

 
Verbouwing  € 105.000,-
Inventaris  € 75.000,-
Additionele voorraad € 50.000,-
Onvoorzien € 20.000,-
Totale financieringsbehoefte € 250.000,-
Financiering derde partij  € 25.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 225.000,-

Leenbedrag: € 225.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 78 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing, waarvan de eerste zes maanden aflossingsvrij.

Overige financiering
De bestaande drie leningen van een particuliere investeerder (totaal € 122.750,-) worden gedekt door een verpanding van de inventaris en voorraad van de eenmanszaak. 2 leningen van totaal € 22.750 (beide met een rente van 4%) worden binnen anderhalf jaar afgelost. De laatste lening van € 100.000,- (rente 3,5%) wordt achtergesteld en is aflossingsvrij gedurende de looptijd van de crowdfundlening.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteur is mevrouw S.P. Woutersen-Lucassen, handelend onder Skins Cosmetics Breda. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de vermogenspositie in privé nihil.
  • De lening van de particuliere investeerder van € 100.000,- wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Aflossingen op deze lening zijn toegestaan, mits de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) van Skins Cosmetics Breda, na aflossing minimaal 35% bedraagt. De rente wordt wel betaald.
  • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 120.000,- gevestigd op het woonhuis aan de Zonstraat 8 te Rotterdam, ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund.* 
  • Koopverklaring van franchisegever Skins Cosmetics B.V. gebaseerd op een reële waardering van de aan de activiteiten van Skins Cosmetics Breda beklijvende activa en passiva gebaseerd op een voortgezette bedrijfsvoering van Skins Cosmetics Breda. 

* Het woonhuis, met een getaxeerde marktwaarde van € 485.000,- per mei 2018, is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 624.000,- ten behoeve van de ING bank. De huidige openstaande hypothecaire schuld bedraagt € 365.730,-, waardoor de tweede hypothecaire inschrijving van € 120.000,- volledig materieel is. Overeengekomen is dat binnen de bestaande eerste hypothecaire inschrijving, de hypothecaire geldlening (behoudens toestemming van Collin Crowdfund) gedurende de looptijd van de lening via Collin Crowdfund niet mag worden verhoogd.

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. Dun & Bradstreet kwalificeert Skins Cosmetics Breda als Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De cijfers zijn gebaseerd op de gerealiseerde cijfers over 2017, tussentijdse cijfers tot en met april 2018 en prognoses voor 2018 en 2019. De overall Collin Credit Score komt uit op Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Skins Cosmetics Breda realiseert al jaren een winstgevende exploitatie. In 2017 realiseerde Skins Cosmetics Breda een omzet van € 485.000,- met een genormaliseerde cashflow € 44.000,-, wat voldoende is voor de aflossingsdruk. Hierdoor resteert er een netto cashflowoverschot van € 21.000,-. Voor 2018 wordt er een omzet geprognosticeerd van € 536.000,-, met een cashflow van € 38.000,- voor aflossingen. De tussentijdse cijfers tot en met april 2018 laten een omzet zien van € 123.000,- en komt overeen met de prognose. In 2019 wordt er, na investering in de verhuizing, een eenmalig cashflowtekort verwacht. Dit vloeit voort uit een verwachte omzet in 2019 ter hoogte van € 694.000,- met een winst voor privé onttrekkingen van € 56.000,-. Bij een genormaliseerde cashflow van € 41.000,- en een aflossingsdruk van € 50.000,-, leidt dit tot een geprognosticeerd netto cashflowtekort van € 9.000,-. Vanuit de vermogenspositie van Skins Cosmetics, mede gerealiseerd door de winstgevende exploitatie van de afgelopen jaren, kan dit tekort worden opgevangen. Voor de Rentabiliteit hanteren wij de score Voldoende, gezien het verwachte tekort in 2019.

Solvabiliteit
De solvabiliteit ultimo 2017 bedraagt ruim 30% bij een balanstotaal van € 265.000,- (score Ruim voldoende). Voor 2018 wordt een solvabiliteit van ruim 38% geprognosticeerd bij een balanstotaal van € 271.000,- (score Goed). Na het achterstellen van de lening van € 100.000,- komt de solvabiliteit per ultimo 2019 uit op ruim 52% bij een balanstotaal van € 416.000,-. Voor de Solvabiliteit hanteren wij de score Goed.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa / vlottende passiva) in 2017 bedraagt 2,9. Voor de jaren 2018 en 2019 wordt er een current ratio verwacht van 3,4 en 2,8. Belangrijke factor voor de ruime liquiditeitspositie is de voorraad. Als de voorraad buiten beschouwing wordt gelaten, komt de current ratio in 2017 uit op 1,52 (score Goed), 2018 op 1,86 (score Excellent) en in 2019 op 1,2 (score Ruim voldoende). Wij hanteren voor de Liquiditeit de score Goed.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Goed
Liquiditeit: Goed
Overall: Ruim voldoende
 

Extra beloning

  • De Soft Opening van de nieuwe winkel staat gepland voor januari 2019. Daarna zal in het voorjaar van 2019 de Grand Opening plaatsvinden, waarvoor alle investeerders uitgenodigd zullen worden.
  • Investeerders vanaf € 2.500,- ontvangen een shoptegoed ter waarde van € 100,- *

* De Shoptegoeden zijn alleen te besteden in de Skins Cosmetics winkel in Breda.

De waardebon zal fysiek worden verzonden. Door aanspraak te maken op deze beloning zal uw anonimiteit opgeheven worden, in verband met de benodigde adresgegevens voor de fysieke verzending.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-60226 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-11-2018 om 14:33
investeerder-49335 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
16-11-2018 om 14:28
investeerder-18288 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-11-2018 om 14:22
investeerder-59900 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
16-11-2018 om 14:21
investeerder-64045 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-11-2018 om 14:19

Reacties

C.J. Barendse
16-11-2018 11:04
Wat een prachtige zaak gaat deze nieuwe Skins Cosmetics Breda worden… Ik doe mee. Alle succes gewenst, Sandra Woutersen en (de man achter die sterke vrouw) Bob Woutersen!! Can’t wait to see this all happening. Een succesvolle plaatsing gewenst. Hartelijks, Casper

Ondernemer
Sandra Woutersen

Crowdfund Coach


Johan Mol & Leon Westmaas